Diumenge, 10 de juny de 2012 | 10:17
Vostè es troba a: Inici > Economia >

"Això és un préstec que es rep en condicions molt favorables"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ECONOMIA
"Això és un préstec que es rep en condicions molt favorables"
09/06/2012 20:36
9de-guindos
Espanya ha demanat assistència per als seus bancs amb dificultats a l'Eurogrup, que li ha garantit un ajuda de fins a 100.000 milions d'euros amb una sèrie de contrapartides limitades al sector financer. Malgrat això el ministre d'Economia i Hisenda, Luis de Guindos, ha assegurat que "no hi ha el mínim rescat" per a Espanya perquè rebrà "un préstec en condicions molt favorables" que s'injectarà en les entitats financeres a través del FROB.
"Això és un préstec que es rep en condicions molt favorables, més favorables que les de mercat. Per tant, no hi ha el mínim rescat", ha afirmat el ministre en roda de premsa a la seu del Ministeri d'Economia.

El ministre d'Economia ha aclarit que el Fons Monetari Internacional (FMI) tindrà un paper "estrictament d'aseromiento" al sector financer. "La seva labor és molt important, de suport a la implementació del programa", ha subratllat

Espanya rebrà una ajuda màxima de 100.000 milions amb condicions que es limitaran al sistema financer


Espanya ha demanat assistència per als seus bancs amb dificultats a l'Eurogrupo, que li ha garantit un ajuda de fins a 100.000 milions d'euros amb una sèrie de contrapartides limitades al sector financer en fonts governamentals.

El Govern no formalitzarà la petició fins que no disposi dels informes de les auditores independents (Roland Berger i Oliver Wyman) i conegui les necessitats de capital exactes que precisa el sector.


"Les úniques condicions són per als bancs, no per a la societat espanyola"


El ministre  ha assegurat que l'ajuda financera que Espanya ha sol·licitat per recapitalizar els bancs no tindrà condicions addicionals per a la societat espanyola.

"Les úniques condicions s'imposen als bancs que són els que reben l'ajudes i que van a haver de retornar íntegrament", ha indicat De Guindos en roda de premsa a la seu del Ministeri d'Economia.

El ministre ha assegurat que com a conseqüència d'aquesta injecció de capital, els bancs que rebin les ajudes seran més solvents i tornaran a concedir préstecs a les famílies i les empreses, que es beneficiaran d'això.


"El mecanisme ideat és extremadament positiu per a Espanya i per al futur de l'euro"

 Luis de Guindos, ha afirmat a més que el mecanisme d'ajuda al sector financer espanyol acordat per l'Eurogrupo és "extremadament positiu per a l'economia espanyola i per al futur de l'euro".

De Guindos ha assegurat que l'acord suposa "notícies molt positives" des del punt de vista financer i permetrà "dissipar tots els dubtes" sobre l'economia espanyola.


Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1