Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat, Anouar C, de 34 anys, Youssef C, de 32 anys, i Bernarda AC, de 28 anys, tots tres veïns de Puigcerdà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Les detencions són el resultat d’una investigació iniciada al mes d’abril en tenir coneixement que un grup de persones es dedicarien a la venda de cocaïna per la comarca de la Cerdanya. Tot apuntava que les transaccions de droga es realitzarien des de l’entorn d’un bar situar al carrer Ramon Cosp de Puigcerdà.

Les gestions d’investigació van poder concretar la identitat dels responsables del tràfic i van determinar que les transaccions, a més de fer-se des de l’entorn del bar, també es feien pels voltants d’un domicili del carrer Cerdanya de Puigcerdà.

Dimecres al matí va concloure la investigació amb la detenció de les tres persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública.

Dimecres a la tarda es van realitzar diverses entrades i perquisicions en un domicili del carrer Ramon Cosp, en un altre domicili de l’avinguda Cerdanya i en un garatge del carrer Higini de Rivera. Durant els escorcolls, els agents van localitzar prop de 80 grams de cocaïna, 2.700€, una balança de precisió i embolcalls per preparar les dosis de droga.

De la investigació es desprèn que Anouar C s’encarregaria de rebre i preparar les dosis i el seu germà Youssef C i Bernarda AC eren els encarregats de fer-les arribar al consumidor.

Amb aquestes detencions es dóna per desmantellat un grup molt actiu que es dedicava a subministrar substàncies estupefaents, bàsicament cocaïna, a consumidors de la comarca de la Cerdanya.

Els detinguts passaran avui a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà.