Salvador Cot | Actualitzat el 06/06/2012 a les 23:59h

El tren fantasma

El 1866 l'estat espanyol va haver de suspendre pagaments. No podia fer front als terminis del deute públic que havia emès durant els anys anteriors i que s'havien utilitzat, principalment, per construir una extensa xarxa ferroviària de nova planta. Per aconseguir-ho havien arribat préstecs de capital exterior, principalment francès i alemany, que havien estat invertits totalment en aquella obra faraònica a través de la banca espanyola.

Però ben aviat es va comprovar que les noves línies s'havien dissenyat sense tenir en compte la seva rendibilitat futura. Molts trens anaven fantasmagòricament buits i algunes connexions es devien a martingales polítiques o, simplement, a la corrupció que va impregnar tot el procés de decisió i planificació.

En veure el problema de liquiditat que començaven a arrossegar els bancs, la majoria dels clients es van afanyar a retirar els seus dipòsits, per por a perdre'ls definitivament. Això va fer que 33 de les 35 entitats de crèdit existents en aquell moment caiguessin en una fallida en cadena. Els bancs es van afegir a la insolvència de l'estat.

D'això en fa 146 anys. O no.

COMENTARIS

+1
-0
Completant a "cosas que pasan"
Anònim, 07/06/2012 a les 23:03
Més concretament, aquell ministre era de Calaf. Per aquest motiu la línia Barcelona - Lleida es va fer passar per Manresa i Calaf.
+7
-1
Catalunya 2014, nou Estat
SPAIN IS BANKIA is pain, 07/06/2012 a les 21:48

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA&feature=fvwrel

Any 2014, Catalunya commemora 300 anys de la derrota contra les tropes de Felip V (Barcelona, 11 de Setembre de 1714) amb la conseqüent pèrdua de llibertats com a poble que sempre havia sigut lliure, aquesta data coincidirà amb eleccions electorals pel parlament de la Generalitat, l'únic organ institucional on actualment es pot proclamar la independència de Catalunya.
+4
-1
Ribó
Recordo, 07/06/2012 a les 20:41
Recordeu quan els socialistes feien còrrer que en Pujol tenia com a amant la seva secretària? Era l'època en que mes manifesta era la seva impotència per gunyar-lo a les urnes i mesw corrupció felipista sortia a la llum.
Ara, per tapar que PP i CiU encobreixen la corrupció Dívar, treuen el suposat "cas Ribó". Fixeu-vos que no hi cap acusació concreta de malbaratement de diners públics. Tot són xafarderies d'oficina i ràbia perquè una institució catalana es projecta internacionalment. Ribó ha demanat comparèixer al Parlament. A veure si fa el mateix Dívar o Mas per parlar del cas Palau.
Jo crec que hi ha molta enveja de gent mal follada.
+4
-1
En C. Vidal menteix
Jo, 07/06/2012 a les 20:35
el comentari de Cesar Vidal traduit a les 14.55 cau pel seu propi pes. Per:
1-César Vidal té un 0,00 de credibilitat sobre 10. Aquest defensava la fantasia que l'atemptat del 11-M era obra d'una conxorxa ETA/PSOE/policia/ jutges/ serveuis secrets farncesoso i marroquins.
2- si les balaçes fiscals són tan favorables a Catalunya, perquè PP i PSOE les van estar amagant durant molts anys?.
3- Si tan car els costem, per què no ens dónen la independència? Es traurien un pes de sobre. O com as mínim un concert com els dels bascos on ells no haurien de posar res. Oi que no volen?
En Vidal està rabiós perquè veu que a Catlunya ja gent ja els aguanta més.
+1
-7
ABC el sincrotón Alba en Cataluña
Anònim, 07/06/2012 a les 19:24
Sres. sigan llorando que PAPÁ ESTADO NO LES VUELVE A CONSTRUIR MÁS, LLORONES, MIRAD COMO INVIERTE PAPÁ ESTADO Y VOSOTROS CON LA BOQUITA CERRADA Y A TRATAR DE COLOCAROS COMO EJECUTIVOS.


El Sincrotrón Alba, un acelerador de partículas ubicado en Cerdanyola del Vallés (Barcelona), capaz de observar estructuras moleculares como si fuera un grandioso microscopio, ha comenzado a funcionar dos años después de su presentación oficial ante el mundo. Investigadores del Departamento de Química de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y del Instituto de Ciencias de Materiales de Barcelona (ICMAB-CSIC) han estrenado esta gigantesca máquina con un experimento para mejorar la red de distribución eléctrica.

Con estas pruebas, el Sincrotrón Alba, bautizado en su día como un «Fórmula 1» de la ciencia, se estrena como herramienta de investigación científica. De las siete líneas experimentales que usarán los científicos, la primera que se ha puesto en marcha -BOREAS- está centrada en el estudio de materiales mediante electroscopia de rayos X.

Los experimentos, que se llevarán a cabo hasta el próximo domingo, pretenden investigar el comportamiento magnético de determinadas nanopartículas que mejoran las propiedades de cintas superconductoras, para que puedan transmitir con mucha eficiencia cantidades mayores de corriente eléctrica. El proyecto ha sido uno de los 50 seleccionados entre 203 propuestas de experimentos para usar las siete líneas de luz del Sincrotrón.

De la genética a la paleontología
El Alba es una impresionante infraestructura en forma de hélice plateada (90 metros de diámetro) que ha costado más de 200 millones de euros. Más modesto y con funciones diferentes a las de su hermano mayor, el LHC de Ginebra, que pretende recrear en laboratorio los momentos que sucedieron al Big Bang y desentrañar los orígenes del Universo, el Sincrotrón produce un haz de luz microscópico de gran intensidad -un billón de veces más potente que los rayos X- para conocer las estructuras moleculares de la materia con una precisión excepcional y de manera exhaustiva. .

Su trabajo tendrá las más diversas aplicaciones: el estudio de las estructuras biológicas y las proteínas, el análisis de virus y bacterias, la creación de nuevos fármacos, el diseño de nuevos materiales y el estudio de fósiles. De última hornada, se encuentra al mismo nivel que sus gemelos de Diamond (Reino Unido) o Soleis (Francia). Es la mayor infraestructura científica construida en España y en el sur de Europa.
+12
-2
Espanya esta en la Champions league de la economia mundial
Pepe (ro) Aznar, 07/06/2012 a les 17:14
Mig Partit Popular treballa en Bankia. Càrrecs elegits a dit.
Aquí teniu la llista actualitzada:
1. - SANTIAGO AALARCÓ CANOSA.
Conseller d'DEOLEO en representació de la Societat de Promoció i Participació Empresarial Caja Madrid. Santiago Alarcó és ex cunyat del president de Bankia, Rodrigo Rato i germà d'Ángeles, recentment nomenada presidenta de Paradors Nacionals.
2. - CLAUDIO AGUIRRE PEMÁN.
Conseller de Caja Madrid. Primer de Esperanza Aguirre. Va ser el responsable de Merrill Lynch a Espanya i Portugal.
3. - Juan Chozas PEDRERO.
Director de Recursos de Bankia. Ex secretari general d'Ocupació i Relacions Laborals durant els governs d'Aznar. Col · laborador entusiasta de la FAES.
4. - JESÚS PEDROCHE NIETO.
Vocal del Banco Financiero i de Ahorros del Grupo Bankia. Expresident de l'Assemblea de Madrid. Ex conseller del Govern Regional de Madrid.
5. - RICARDO ROMERO DE TEJADA.
Vocal del Banco Financiero i de Ahorros del Grupo Bankia. Ex secretari general del PP a la Comunitat de Madrid. Ex alcalde de Majadahonda.
6. - MAYTE JIMÉNEZ.
Esposa de Salvador Victoria, conseller d'Afers Socials del Govern d'Esperanza Aguirre. Va ser nomenada consellera de Caja Madrid Pensiones, empresa participada per Bankia, el 9 de juny de 2009. Entre els seus mèrits, ja que el PP és un dels màxims representants de la 'meritocràcia', es troben haver estat "adjunta a la direcció" d'una escola infantil de Las Rozas, nivell mitjà d'anglès i, al cim del seu currículum escolar, haver acabat el batxillerat.
7. - NIEVES ALARCÓN CASTELLANOS.
Esposa de l'ex secretari general del PP madrileny, Francisco Granados i actualment Senador. Va ser nomenada l'any 2008 consellera de Caja Madrid Pensiones, empresa participada per Bankia.
8. - ÁNGEL ACEBES.
Ex Ministre de l'Interior del Govern d'Aznar. Ex Diputat per Àvila. Vocal del Banco Financiero i de Ahorros del Grup Bankia.
9. - MANUEL LAMELA.
Conseller de Cibeles Corporació. Exconseller de Sanitat i de Transports d'Esperanza Aguirre. Exdirector de Gabinet de Rodrigo Rato en la seva etapa de Ministre d'Economia. President del Comitè d'Auditoria de Bankia.
10. - CARMEN CAVERO MESTRE.
Cunyada d'Ignacio González, vicepresident del Govern d'Aguirre. Vocal del Consell de Caja Madrid Cibeles. Consellera de Bankia. El sou per aquest 'treball', que no exigeix ​​dedicació exclusiva, ronda els 150.000 euros anuals, més targeta de crèdit i cotxe.
11. - MERCEDES DE LA MERCÈ.
Ex eurodiputada i extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Madrid. Vocal del Banc Financer i d'Estalvis del Grup Bankia.
12. - ESTANISLAO RODRÍGUEZ-POGA.
Ex Secretari d'Estat d'Hisenda amb Rodrigo Rato. Vocal Banco Financiero i de Ahorros del Grupo Bankia.
13. - JOSÉ MANUEL FERNÁNDEZ NORNIELLA.
Expresident del Consell Superior de Cambres de Comerç. Ex Secretari d'Estat de Comerç i Turisme. Vocal del Banco Financiero i de Ahorros del Grupo Bankia.
14. - MERCEDES ROJO IZQUIERDO.
Vocal del Banco Financiero i de Ahorros del Grupo Bankia. Ex Assessora d'Esperanza Aguirre.
15. - MARIA ZAPLANA BARCELÓ.
Filla d'Eduardo Zaplana. Becària a Caja Madrid.
16. - Elena Pisonero.
Consellera de Caja Madrid. Ex Cap de Gabinet de Rodrigo Rato. Ex Diputada i en l'actualitat Presidenta d'Hispasat.
+11
-2
Good Bye Spain
Anònim, 07/06/2012 a les 16:52
Efectivament comencen a veure que s'enfonsen, que el neo- imperi neo-fatexenda fa aigües, que la festa s'acabat de mala manera, i ara s'els veu molt nerviosos, i com no podia ser d'altre manera, el culpable és a fora, o sigui les colonies. Els països catalans s'en sortiran prou bé malgrat les mentides dels seus pamfleterus.
Spain - Catalan Countries = Greece. Good Bye!
+11
-2
DURAN ES CEC o nomes un POCAVERGONYA COM EL RAJOY-ESPAÑA Y A ROBARRRRRRRRRRR!!!
Anònim, 07/06/2012 a les 15:14
Com el Guerra, el lladre germa del conegut delinquent comu Juan Guerra, el Mariano Gurtel de Rajoy es fa un AVE per anar cada diumenge al seu latifundi galleg o del Caudillo; España, nomes es una pais de lladres, borratxos i ganduls; marxar d'España es una raó higienica, de salut publica i mental; España, no es una nació, sino un cagalló repugant, brut, fastigos, antiquat, com deien els romans uns pais de lladres, i en Rajoy y sus bandidos del PP-PSOE continuen igual; Duran de Lerida, es CEC o un POCA-VERGONYA COM ELLS?
+7
-13
Cesar Vidal
Anònim, 07/06/2012 a les 14:55

"Catalunya ha acumulat ja un deute proper als 42.000 milions d'euros i els venciments en aquest any s'acosten als 13.500 milions. Aquest deute espectacular no pot ser compensat amb uns ingressos de 17.900 milions i unes transferències de 5.200", assenyala.

"Davant d'aquesta fallida real, Catalunya haurà de realitzar noves emissions de deute pròximes a 5.000 milions, que haurien de ser recolzades pel conjunt d'Espanya agreujant així la nostra situació econòmica. Per amagar aquesta terrible realitat, Mas ha apel·lat al tòpic propagandístic del dèficit fiscal, que, suposadament, seria de 16.000 milions d'euros i que n'hi hauria prou per acabar amb el deute català".

Vidal assegura que "el Govern català ha estimat la balança fiscal de Catalunya valent-se de cinc gravíssimes trampes econòmiques. La primera trampa econòmica és que utilitza la tècnica del flux monetari que imputa ingressos i despeses en funció del territori sense tenir en compte si resideixen o no allà; la segona és que sobrevalora els impostos pagats a Catalunya a l'Estat en incloure els pagaments de ciutadans que no són residents; la tercera és que minimitza les despeses de l'Estat a Catalunya excloent partides tan importants com Afers Exteriors, Justícia, Defensa, Serveis Socials, Gestió de l'Administració Central, deute públic i un nombrosíssim grup d'organismes que paguem tots els espanyols per a benefici de Catalunya; la quarta és que suma el dèficit fiscal de Catalunya amb la Unió Europea; i la cinquena és que resta el dèficit de l'Estat, fet que suposa incórrer en una doble comptabilització".

"Quan, en lloc de recórrer a aquestes trampes vergonyoses, s'empra una metodologia científica, el resultat és que Catalunya rep 4.015.000 d'euros de més. De fet, des del 2009, Catalunya està rebent -especialment de Madrid- molt més del que aporta. Amb una Seguretat Social deficitària des del 2010, sota el nacionalisme, Catalunya no ha deixat de perdre llocs en el llistat de les regions espanyoles", afirma.

"Fa tres dècades podia aspirar a ser la primera, ara mateix no és ni la cinquena. Més a més, constitueix una pesada càrrega per a molts espanyols que veuen, per exemple, com la meitat dels ajuntaments catalans ha votat favorablement mocions independentistes. Per primera vegada, el nacionalisme català està jugant amb foc -una cosa que han advertit Duran i els seus companys d'Unió- i corre un greu risc, que la resta d'Espanya decideixi expulsar una Catalunya que no és la que sempre ha estimat entranyablement sinó la que ha construït, amb odi i rapacitat, el nacionalisme".
+9
-21
Asunto Ribó
Anònim, 07/06/2012 a les 14:52
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+4
-5
L'embuts-man
Bianca, 07/06/2012 a les 13:54
A Sildàvia diu que hi havia un defensor del poble que havia inventat la llei de l'embut, i que el que volia era ficar l'ocellet al niu. Ric de veure'm tan bella en aquest mirall.
+11
-3
...
Anònim, 07/06/2012 a les 13:39
Ah, I a tots aquells trolletes que diuen que si síndic per aquí, que si Millet per allà, que si corrupció, etc... els hi contestaré amb una sola paraula:

Bankia.
+18
-3
...
Anònim, 07/06/2012 a les 13:37
Veig el trollam espanyolero molt esvalotat. Normal, ha estat un *zas* en-toda-la-boca brutal el d'avui.

Aneu-vos feu la idea, panderetos: Espanya s'enfonsa. Primer Catalunya, després Euskadi, més tard València i després un tonto el último.

Sou un estat fallit que ha estat incapaç de proveir de riquesa i benestar els seus habitants.

Gaudiu del temps de descompte i aneu a fer una volteta per San Isidro, que d'aqui poc només us quedarà la nostàlgia de tiempos imperiales.
+14
-4
Espanya, trens i trolls.
Francesc (Menorca), 07/06/2012 a les 13:21
Els trolls parlen d'altres coses (que de ben segur que poden aparèixer en altres articles d'aquest web i de molts altres, així que tindran temps i tribunes per esplaiar-se quan sigui adient), no els interessa el més mínim el tema que tracta l'autor de l'article.

Són trolls, i ja ho fan açò els trolls.

Tranquils trolls, que ara veurem pertot allò "que os une". Als catalans ens surt massa car, 90' i una celebració no ens paguen tota aquesta misèria (en tots els sentits) que suposa pertànyer a Espanya.
+9
-27
Piensa el ladrón que todos son de su misma condición
Anònim, 07/06/2012 a les 13:00
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-4
El Síndic amb "querida" endollada i sovint companya de viatges?
Rayzan, 07/06/2012 a les 11:57
Caldría investigar els punts aportats per el comentari de les 11:10.

És veritat tot això?

La seva cap de gabinet, Judith Macaya, 34 anys (Més de 30 anys més jove que ell) és la 'querida' del senyor Ribó?

Si fos així, la suposada parella sentimental del Sr. Ribó, ha arribat a cap de gabinet del Síndic de Greuges sota quin criteri? Hauría arribat a ser la seva ma dreta si no hi hagués hagut una relació sentimental? Aquesta noia ha estat endollada o no? Gaudeix de un sou de 110.000 euros anuals pagats per tots nosaltres via impostos per el pressumpte estatus de 'querida' del Senyor Ribó?

Aquesta noia, Judith Macaya, diu que també és la cap de secretariat del IIO a Europa, Institut Internacional de l' Ombudsman, ubicat a Barcelona. Sota quin criteri? Ha sigut endollada per el Sr. Ribó? Hipotèticament, si no fos la 'querida' del Sr. Ribó, hagués sigut nomenada Cap de secretariat del IIO?

Per un altre banda, si Rafael Ribó, considera necessari, vital i imprescindible fer 50 viatges en dos anys, no està al seu despatx durant molts díes cada any. Potser convindría que una persona que gaudeix d' un gran sou públic pagat per tots nosaltres enlloc de viatjar, amb o sense pressumpta querida, dediqués el seu temps a estar fent feina al seu despatx.

De fet, tot fa una ferum insuportable. Sembla que gaudim d' institucions de país 'bananeru', molts xiringuitos, molt ben subvencionats, per uns quants aprofitats.
+13
-18
¿Y el Fantasma de Ribó?
Anònim, 07/06/2012 a les 11:10
Es una verguenza que este señor este al frente de esta respetable institucion.
Desde que llego al cargo ha sido un prepotente con todos sus empleados.
Ahora hace unos meses hizo un ” recorte ” entre sus trabajadores, y solo se fueron a la calle los que habian sido criticos con la gestion del sindic.
Entre ellos el que habia sido el director de prisiones el Sr. Ignasi Garcia.
Este señor gana cada mes 12000 euros limpios, pero es que aparte modifico los estatutos de la institucion para poder compaginas su cargo como sindic con la direccion de la “ONG ” Ulls del mon. Aparte lleva la presidencia del IOI…. En total tres sueldos que yo sepa !!!!!!!!!!
Aparte del modico sueldo que se modifico nada mas sentarse en el cargo, tiene tarjeta de credito a cargo de la institucion , hasta hace poco coche oficial.
En sus viajes siempre la acompaña su amante , anteriormente Gloria Dorca y actualmente Judith Macaya . Esta ultima una auxiliar administrativa que tiene un miserable sueldo de 110000 euros anuales aparte de extras…
La institucion se ha convertido en una estanteria donde colocar a sus amigotes , vease Matias Vives, vease Jordi Sanchez, vease la insoportable y odiada Mar Molinas , etc etc…
En esa institucion se sube segun tu forma de comportarte hacia el… y si eres mujer, guapa y con una talla de sujetador grande y liberal en tus actuaciones , tienes el camino libre para subir como la espuma hasta un puesto alto y con un sueldo de casi 4000 euros limpios mensuales.
Preguntenle por las quejas recibidas… estan manipuladas para dar una cifra muy alta…Se recogen como quejas hasta las visitas que luego no son tramitadas, y las visitas son miles a lo largo del año…
Pregunten porque sus viajes casi siempre coinciden en miercoles o jueves, es tan simple porque asi luego aprovecha para quedarse en el destino hasta el domingo , en compañia de su amante …Y todo ello a cargo de la institucion del Sindic de Greuges.
Pregunten cuanto tiempo pasa en la intitucion atendiendo a sus asesores…?
Pregunten como es posible que se firmen quejas en su nombre con su firma cuando el esta fuera de viaje …? es tan sencillo como que su personal falsifica su firma sin preocupàrse demasiado de la queja de algun ciudadano…
Preguntenle como es posible que habiendo echado a la calle con malas formas a parte de su personal ahora convoca cinco plazas de tecnicos… Tan sencillo como que esa plazas nunca se ocuparan por gente sin empleo o extrabajadores cualificados, sino que se ocuparan por gente de dentro que han sabido adularle…
En fin la institucion del Sindic de Greuges solo ha funcionado como tal con el honorable Sr.Rahola , el sr.Cañellas y el sr.Ribo son elefantes politicos que han sido destinados a un cementerio de elefantes, la institucion del Sindic de Greuges, para que pasen sus ultimos años entre algodones y que no les falte de nada.
+8
-30
Cataluña Orwelliana
Anònim, 07/06/2012 a les 11:08
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-30
¿Y la fantasmada de la Linea 9 del Metro?
Anònim, 07/06/2012 a les 11:03
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-2
Les dissorts del poble amb els síndics
Anònim, 07/06/2012 a les 11:00
Ahir va sortir aquí un comentari, que també és en altre digitals, i que deixa el síndic com un drap brut, i el més trist del cas és que tot té l'aparença de ser perfectament versemblant. No ens en refiarem mai més, seríem com Justine, demanant asil en un convent de frares suposadament cèlibes i compassius i realment els sàtirs més cínics i despietats.
+19
-3
La història es va repetint indefinidament
Anònim, 07/06/2012 a les 10:54
La història es va repetint perquè Espanya és així i pel que sembla no està disposada a canviar mai; ella pensa que és el món sencer que està equivocat. El problema és que els catalans, que no som com els espanyols, ens veiem abocats a malviure en aquest vaixell malaltís que fa més d'un segles que va fent tombs a través del mar de la decadència.
+17
-5
ESPAÑA ES POBRE
Anònim, 07/06/2012 a les 10:39
ES UN PROBLEMA PER EUROPA,NOMÉS AMB EL EXPOLI A SOBREVISCUT, ES ELL CUL D'EUROPA,NOMÉS CAL SOBREVOLAR LAS MESETAS I ES POT VEURA DE QUIN PAIS PARLEM,NOMÉS ES SALVA A PART DE CATALUNYA EL MOTOR FINS ARA D'ESPAÑA, LA COSTA
+19
-2
De fet...
Araki, 07/06/2012 a les 10:33
Anònim, 07/06/2012 a les 09:40

De fet, l'individu de què parles és nascut a Valladolid.

No vull dir, ni remotament, que no sigui possible ser català, o sigui, nacional de Catalunya, havent nascut fora. D'exemples en tenim un fotimer. Però cadascú allò que li toca: castellà de Valladolid.
+45
-7
ELS CASTELLANS SÓN MOLT BEL·LICOSOS I MOLT INCOMPETENTS.
MIK., 07/06/2012 a les 10:25

Hi ha molts castellans assimilats que han nascut a Catalunya. Un bon dia van decidir menysprear la nació catalana (que creuen o diuen que no existeix) i treballar de manera interessada al servei de la nació castellana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.
+18
-3
08:45
Anònim, 07/06/2012 a les 10:21
Pst, pst, el problema, per si no ho has entès, no és el ministre. El problema és Escanya.
+24
-8
Visca en Cot
Toni Arregui, 07/06/2012 a les 09:45
Cot, ets boníssim. No paris...
+23
-7
...
Anònim, 07/06/2012 a les 09:40
El ministre de l'interior actual és català. Però no n'exerceix. Ser català és alguna cosa més que haver nascut a Catalunya.
+24
-5
Simptomàtic
Araki, 07/06/2012 a les 09:38
El primer missatge d'abaix és simptomàtic de la mentalitat caciquil tercermundista característica de l'espanyol.

Com que el "ministro" era "catalán", el delinqüent banal carpetovetònic esperaria que el "ministro" prevariqués i fes tràfic d'influències per tal d'afavorir "el terruño", com faria ell mateix si per un atzar de la vida el fessin "ministro". Com fa Rajoy amb l'AVE al no-res gallec, i com abans que ell va fer Mr. X del GAL amb l'AVE a Sevilla.

Efectivament, el "ministro" devia ser "catalán", que és aquella manera de ser espanyol segons la qual un ha de ser més papista que el papa i seguir fil per randa la doctrina centralista i anticatalana oficial sobre la qual es basteix tota l'acció estatal espanyola d'ençà del segle XVIII.

D'exemples en tenim a dojo, durant els darrers trenta anys sense haver d'anar més enrere. Tants com "diputados" i "ministros" ha donat el PSOE a Catalunya, i la meitat dels de CiU (el primer de la llista durant les darreres legislatures, segur que sí).

El que és evident és que cap d'aquests individus no és català. Com indica el seu nom i és lògic, un català és un nacional de Catalunya. I ningú d'aquesta condició participaria en l'extermini del seu país, si no és que s'ha trastocat mentalment.
+6
-25
Cajtalunia
Anònim, 07/06/2012 a les 09:30
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-32
Cataluña bono basura
Anònim, 07/06/2012 a les 09:28
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-8
Quin ministre?
Anònim, 07/06/2012 a les 09:27
No hi havia cap ministre català de foment el 1866.
+22
-8
"Ministro" i català?
Anònim, 07/06/2012 a les 09:19
Al 1er comentari: si era "Ministro de Fomento" de l´estat espanyol, no devia ser gaire català. Com a mínim de sentiment no ho era gens.
+32
-9
Que se'n vagin a l'infern!!
Mahmoud, 07/06/2012 a les 09:01
Ja n'hi ha prou de viure a l'Edat Mitjana amb Ejpaña, mentre podriem viure al s.XXI com la resta d'Europa si fòssim independents!! Que volen toros, AVEs a enlloc i malbaratar els calers públics en corruptelas polítiques? Doncs això que sigui per a ells! Nosaltres volem ser independents, europeus i civilitzats ja!
+20
-6
No tingueu por!!!!
Anònim, 07/06/2012 a les 08:47
Per això és tan urgent que el president Mas desconnecti l'economia catalana de l'espanyola. No marxeu de vacances sense aquest afer resolt!

Although a republican government is slow to move, yet when once in motion, its momentum becomes irresistible.
Thomas Jefferson, letter to Francis C. Gray, 1815
+10
-34
Cosas que pasan
Anònim, 07/06/2012 a les 08:45
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: