Blanes ha inaugurat aquest migdia l’escultura Treball de Formigues, obra de l’artista d’origen colombià Julián Cerón Bolaños. L’escultura està ubicada al passeig de Mar, a la zona verda.Seguidament, també s'ha s’inaugurat l’exposició dels treballs de l’artista, ubicada a la Sala García-Tornel carrer Ample número 11, que es podrà visitar fins a l’1 de juliol.

L'escultor Julián Cerón Bolaños va néixer a Santiago de Cali (Colòmbia) en 1966 on va tenir el seu primer contacte amb els materials de l'empresa familiar en la qual es fabricaven peces de formigó armat. Més endavant, va posar la seva pròpia empresa en Santa Marta (Colòmbia), on va començar a dissenyar peces de formigó. Però Julián Cerón va decidir fer un pas més i arribar a l'ànima d'aquestes peces, modelar la seva estructura interna de ferro.

A partir d'aquí, i al llarg de la seva trajectòria, ha treballat amb materials tan diversos com a filferro, fusta, fang, resina, fibra de vidre, pedra, cristall, resina de polièster o plàstic líquid; obres que poden veure's en llocs tan diversos com Colòmbia, Veneçuela, Mèxic,EUA, la Martinica, Espanya, França, Suïssa, Alemanya o Japó.


FOTOS: * JOAQUIM ROBERT

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket