14/06/2012  06:00h

Fa 10 anys 8 persones morien en estavellar-se un helicòpter prop de la Pobla de Segur

Era notícia a lamalla.cat el 14 de juny del 2002

LAMALLA.CAT 

  • Opcions enllaços externs

imatge

8 persones, una de les quals la delegada d'Indústria de la Generalitat, Divina Esteve, morien en estavellar-se un helicòpter a la pedania de Torallola, a prop de la Pobla de Segur (Pallars Jussà). L'aparell havia caigut a terra per causes desconegudes mentre realitzava tasques d'inspecció d'unes línies elèctriques.


La delegada d’Indústria, Divina Esteve, és una de les vuit víctimes mortals de l’accident d’helicòpter prop de la Pobla
El sinistre s’ha produït aquest migdia al terme de la pedania de Torallola, quan l’aparell en què viatjaven s’ha estavellat contra terra, per causes que encara es desconeixen, i s’ha incendiat. L’helicòpter realitzava treballs de revisió termogràfica de les línies d’alta tensió del Pallars Jussà.

La delegada d’Indústria, Comerç i Turisme, Divina Esteve, és una de les vuit víctimes mortals de l’accident d’un helicòpter a primera hora d’aquesta tarda al terme de la pedania de Torallola, prop de la Pobla de Segur. El sinistre s’ha produït quan l’aparell en què viatjaven s’ha estavellat contra terra, per causes que encara es desconeixen, i s’ha incendiat. L’helicòpter realitzava treballs de revisió termogràfica de les línies d’alta tensió del Pallars Jussà. Les altres víctimes són el cap de la secció d’energia a Lleida, José Santiago, el tècnic de la conselleria d’Indústria Francesc Franc; els pilots Vicente Roselló i Jordi Escudé; els especialistes en termografia Víctor Corredor i Julio Hernández; i el cap de línies de la companyia Fecsa Endesa, Luis Peláez. El president de la Generalitat, Jordi Pujol; el conseller en cap, Artur Mas; i el conseller d’Indústria, Antoni Subirà, s’han desplaçat aquesta tarda al lloc del sinistre i posteriorment a l’Hospital de Santa Maria de Lleida on han expressat el seu condol als familiars de les víctimes. El president de la Generalitat ha explicat que encara no es pot confirmar, com s’ha especulat, que les hèlixs de l’helicòpter s’hagin enredat amb uns fils d’alta tensió. Pujol ha anunciat que demà mateix tècnics d’aeronàutica civil es desplaçaran al lloc dels fets per esbrinar les causes del sinistre. Divina Esteve era llicenciada en Dret, professora de la Universitat de Lleida i membre del comitè executiu nacional de Convergència democràtica. Un cop coneguda la notícia la consternació ha estat la tònica dominant a la Federació de Convergència Democràtica de Catalunya a Lleida. Convergència democràtica ha suspès tots els actes de la formació previstos per a aquest cap de setmana.

Publicat 14/06/2002  20.45h

Efemèrides del dia


Publicat 14/06/2012  06:00h


  • Opcions enllaços externs


Comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

  • Les opinions són dels internautes, no pas de lamalla.cat
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis vigents.
  • lamalla.cat es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.