Q.Sallés/Parlament | Actualitzat el 13/06/2012 a les 20:04h

Pujol es deixa anar: «Catalunya no és viable sense la independència»

L'expresident assegura que l'independentisme és "l'únic camí de l'afirmació"

Jordi Pujol. Foto: Adrià Costa

"Diuen: «La independència és molt difícilment viable, i té riscos». I és veritat. Però amb la no independència, en el marc que Espanya ens imposa, el que no és viable és Catalunya i el seu desenvolupament identitari, però també econòmic i social". Aquesta és una de les frases més contundents de l'editorial publicada aquest dimecres del Centre d'Estudis Jordi Pujol que signa el mateix expresident de la Generalitat.

Possiblement sigui la declaració més netament independentista de les declaracions que ha vingut fent fins ara. En aquest sentit, tot i que reconeix que es necessària "una àmplia majoria social", admet que anar cap a la independència és "l'únic camí d'afirmació nacional". Per Pujol, Espanya "no vol fer impossible que Catalunya estigui en condicions de construir una societat de qualitat i de mantenir la seva identitat. És a dir, vol fer impossible la Catalunya que molts catalans volem, que volem molts dels set milions de catalans que som".

"Arribats a aquest punt s’entén que hi hagi un creixent estat d’opinió favorable a la independència", assegura Pujol per afegir que "és difícil, però no més que la supervivència de Catalunya a l’Espanya que es va dibuixant".

A més, l'expresident creu que la independència "té l’avantatge que el camí que es fa –poc o molt, parcial o total i definitiu– no es fa en la direcció de l’esborrament, sinó en el de l’afirmació. No en el d’una creixent passivitat, sinó en el de la creativitat. No en el del no ser sinó en el de ser. I en el de la dignitat. I finalment en el del progrés material, social i moral. I en el de la capacitat d’oferir un horitzó positiu i no resignat al nostre poble".

Navega per les etiquetes

independènciajordi pujol

COMENTARIS

+3
-0
Pujol vol eludir la secessió, per això s'enterca en el concert econòmic o pacte fiscal
Blai, 15/06/2012 a les 01:57
Resposta a l’Anònim. 14 juny 2012, 15:22.

Jordi Pujol, si no usa la vindicació del concert econòmic, en farà servir una altra. El que no vol és haver d’acarar-se amb la necessitat de la secessió. Ell vol treure ferro a les relacions Catalunya-Espanya, precisament perquè li fa basarda la secessió. Aleshores treu reivindicacions econòmiques per eludir la sortida de Catalunya de l’Estat espanyol, per anar-la ajornant indefinidament. Al seu entendre, mai no arriba el moment per organitzar una temptativa de secessió ben feta, amb garanties d’èxit. Pujol vol evitar la secessió de Catalunya de totes totes, per això el seu independentisme és fals, fingit i forçat. El fa servir per amenaçar Espanya, talment com va fer Cambó. Aquests polítics pensen així: “No m’obligueu a ser separatista perquè no en sóc, ni tinc ganes de ser-ho. Però si m’hi obligueu, no tindré més remei que ser-ho contra la meva voluntat, a contracor, de mala gana”. Pel que fa a Espanya, al seu dia Adolfo Suárez ja va oferir el concert econòmic a Catalunya i el va desestimar, Vascònia l’acceptà a cor què vols, fent-ne grans alegrois. Posseir políticament Catalunya permet Espanya explotar-la econòmicament amb l’espoliació fiscal. A més, tenir el concert econòmic no posarà fi a la depredació fiscal, car hi ha altres formes d’espoliació a més de la fiscal. Tenir el concert econòmic no ha fet desistir els bascos del separatisme. De moment, tenim el referent citat segons el qual Espanya, durant la Transició, va oferir el concert econòmic a Catalunya; per contra mai no li ha ofert la independència política, oi? Doncs això. Els aires de suficiència i de perdonavides en el seu comentari em sobren. Sí, us arribo a entendre, no sóc curt de gambals. Us dono raons, exemples de pes.
+6
-1
CATALONIAFREECOUNTRY
Excalibur, 14/06/2012 a les 20:55
Sr. Pujol, no me'l crec per res. Vostè diu tot això per fer una mica de
por a Madrid, i ajudar al Sr. Mas en que el tema del Concert/Pacte/
Hisenda, no sigui un fracàs.

Vostè el que vol és que no hi hagin eleccions anticipades.

Oi que sí, Sr. Pujol.
+4
-0
ara?
Anònim, 14/06/2012 a les 20:11
Fins ara no se n'ha adonat....?
+6
-12
Beneficiarios de cuentas opacas en paraisos fiscales
Público, 14/06/2012 a les 18:55
Cataluña no es viable gracias a B. Catalana, a Casinos, metro, Forum, Spanair, sus directores de FGC, su Palau, su sistema sanitario CORRUPTO hasta la médula, sus Alavedras, Prenafetas,Bragados, Montulls, Matas, Millets, Montulls, Meseguers, Carullas, Pujols, Coloms, y un largo etc.
Cataluña no es viable, por que SE LA HAN CARGADO unos pocos catalanes, que detras de la senyera, han construido un muro de corrupción, mentiras, especulación y robo generalizado a OTROS catalanes.
NUESTROS politicos, no deben envidiar nada de los del resto de España, es mas, son SUS MAESTROS en corrupción, en eso, SI es lider Cataluña.....y sus ovejitas, balando y siguiendo a sus corruptos pastores, y presumiendo de lo que NO tenemos, por que ni tenemos pais, ni nación, ni líderes, ni ideas...solo nos queda odio, que es lo único que saben inculcar en el Pueblo, un odio absurdo, fuera de tiempo, manipulado y con el único resultado del desprecio. Así nos vá....caemos en picado y aun aguantamos a toda esa gentuza.
+6
-14
inadaptados y muy minoritarios
Público, 14/06/2012 a les 18:41
Jope, como está el abuelo, tiene a sus niños enloquecidos con la bobada de siempre. Pues llega 30 años tarde, se le pasó la oportunidad y...ya no quedan más oportunidades. La minoría catalana que vota partidos independentistas, (por que siguen siendo muy minoritarios), debería abrir los ojos, contar su número (es fácil sumar a los de ERC, SI y algunos otros partidillos ínfimos), y después de eso, reconocer lo que son...MINORITARIOS, MUYYYY MINORITARIOS.
Cataluña es tan española, que SIEMPRE ha dejado de lado al independentismo, JAMAS han ganado.....y, es que los españoles, en gran mayoría, pasamos de soñar lo que otros quieren que soñemos, nos gusta más la realidad española, que, aunque a veces nos duela, sigue siendo nuestra UNICA REALIDAD. Ahora, ya podéis empezar la ronda de insultos, descalificaciones, mentiras y desvarios que tan bien se os dan...pero, recordad, VIVA ESPAÑA, seis siglos unidos...y, los que quedan....Bon soir,i al que no li agradi, quél moqui la iaia.
+6
-5
A en Blai
Anònim, 14/06/2012 a les 15:22
Sembla que no ho vulguis arribar a entendre: Pujol ni Merkel ni Obama ni ningú pot pressionar a Espanya perquè cedeixin la clau de la caixa.No hi ha pressions possibles perquè és un impossible que ho cedeixin.Abans la independència que la clau de la caixa dins Espanya. Ho agafes? Què és el que no enténs? Per tant, Pujol no pot pressionar per una cosa que no és possible.Hi arribes?
+10
-1
Pujol un gran lider
Anònim, 14/06/2012 a les 14:33
La filosofia de Pujol era la correcta. Més Europa, menys Espanya i més Catalunya de mica en mica. Sí aquesta tàctica hagués funcionat, com tots esperavem, hauria estat fantàstic per a Europa, per a Espanya i per a Catalunya. Però, com no sempre les coses surten com comfiem, ara toca apostar per la independència.
+17
-1
amb la independencia hi surt guanyant Catalunya, però també Espanya
Anònim, 14/06/2012 a les 12:59
Jo tinc la teoria que, si Catalunya s'independitza d'Espanya, obviament millorarà diguin el que diguin els PPeperos i Sociates. Però, es que també crec que a Espanya, sense Catalunya els anirà millor, molt millor, ja que hauran de posar fil a l'agulla per fi, després de viure tants segles d'altres nacions ocupades i de no produir ells mateixos. Per tant conclueixo la meva teoria diguen que la independencia de Catalunya és bona per Espanya. Ja que traurà tanta corruptela amiguisme i farà polítics espanyols més professionals i no això que hi ha ara.
+6
-10
Indigne president
Josep Ma., 14/06/2012 a les 11:37
Adonar-se d'un problema molts anys més tard quan la situació és crítica, es mereix un suspens injustificable com a polític, puix demostra una visió d'Estat i consciència de la realitat nuls.
Per tant, no el podem pas qualificar millor que als posteriors presidents que el varen seguir, com en Maragall i en Montilla, dos autèntics venuts al poder central; aquests últims per activa i en Pujol per passiva; tots nefastos per Catalunya.
Un país que no te polítics dignes està condemnat a la seva desaparició.
+22
-1
LA GRAN OPORTUNITAT
Anònim, 14/06/2012 a les 11:29
ELS CATALANS TENIM UNA GRAN OPORTUNITAT EL PROPER 11 DE SETEMBRE, AMB LA CONVOCATORIA DE LA MANIFESTACIÓ PER L'INDEPENDENCIA, TENIM QUE ACONSSEGUIR QUE SIGUI MASSIVA, UN MILLIÓ I MIG, DOS MILLIONS, JA VEUREU COM TOTHOM CORRA, QUE HO SAPIGA EUROPA I TOT EL MON, EL POBLE DE CATALUNYA HA DIT PROU A ESTÁ A ESPAÑA, I QUE VOL SER UN PAIS INDEPENDENT, MENTRES NOMES SUIGUI AMB TERTULIES, FORUMS CHATS, NO ENS FARAN CAS, EL POBLE HA DE SORTIR AL CARRER,
HI HA MOLTA GENT QUE HO VOL PRO HO TENIM QUE DEMOSTRAR
+4
-7
millor politic
Anònim, 14/06/2012 a les 11:08
Pujol és el millor polític d'Espanya, i com a tal, és el que més ens ha enganyat.
+18
-0
Puntualitzem
Joan Despertaferro, 14/06/2012 a les 10:50
Al marge de les opinions sobre la veracitat o sinceritat de les declaracions de l'ex-president Pujol, crec que és necessari puntualitzar:

Quan parla dels "molts dels set milions de catalans que som" s'equivoca de mig a mig. Set milions és la població que resideix a Catalunya, però això no implica que "siguin catalans", no siguem demagogs. Ja està bé de continuar amb la lamentable afirmació del "és català tot aquell que viu i treballa a Catalunya". NO SENYOR!!! tan sols és català aquell que ho vol ser, qui ho desitja i se'n sent de veritat. Els munts de colons que van venir a llaurar-se un futur a la nostra terra però que continuen pensant en clau espanyola, parlant només castellà i definint-se com espanyols o, en algun cas despistat de català i espanyol, no són més que ciutadans espanyols RESIDENTS a Catalunya!

El senyor Tarradellas ho va definir molt millor amb el seu "ciutadans de Catalunya"
+12
-1
DEL PUJOL ARA NO TOCA, AL PUJOL ARA SI TOCA
Anònim, 14/06/2012 a les 10:41
FAR 30 ANYS PROCLAMAR O REIVINDICAR L'INDEPENDENCIA ERA INVIABLE, POTSER QUE ELS QUE DIUEN AIXÓ,NO HABIAN NASCUT O NO ERAN CONSCIENTS EN AQUELL MOMENT, ARA ES UNA ALTRE COSA ESTEM A EUROPA, LA SITUACIÓ DE L'ECONOMIA FAR QUE LA GENT ESTIGUI MES D'ACORD I NO NOMES AMB EL SENTIT IDENTITARI, SI EN AQUELL MOMENT ES HABÉS PREGUNTAT, A ELS ANYS 8O, ELS INDPENDNENTISTES HABESSIN SIGUT MOLT MENYS, ELS QUE ERA PRIORITARI ERA CONSOLIDAR LA DEMOCRACIA, EL EXERCIT ERA MAJORITARIAMENT FRANQUISTA.
+16
-2
Ai,ai,ai...
Anònim, 14/06/2012 a les 10:09
Ho diu perquè Espanya eviti la independència de Catalunya, que ell veu com una cosa trista per la visió que en té. En el fons té una visió Verdagueriana i romàntica de Catalunya. Només que en Verdaguer era un home de bona fe i ell és un autonomista de cap a peus. No podria suportar que algú portés Catalunya a l'emancipació i la història jutgés el pujolisme com uns pactistes que van portar Catalunya a la ruïna i la corrupció en què ens trobem. Dèficit fiscal brutal, 600000 aturats, llengua perseguida, humiliacions, discriminacions, robatori i expoli del fruits del nostre treball, indignitat col.lectiva... Hi pot haver un poble més desgraciat que nosaltres? Tot això és el pujolisme qui ho ha dut i qui ho ha tolerat. I el que em fot més és aquesta megalomania i egolatrisme d'aquest home tan nefast i tan ridícul. I de la gent que l'adora... val més no parlar-ne.
+19
-0
España, pais de sub.desenvolupats
Anònim, 14/06/2012 a les 09:26
España es un pais tercermundista, medieval, de ganduls i borratxos, de Rajoys i felipes gonzales, de tejeros i alfonsos guerres, de lladres i bandidos, d'aznares i asnos; continuar dins la medieval España son las Hurdes es una animalda; ningu amb cervell enten com podem continuar essent miserables espanyols, i miserables de gana; Marxar es una necessitat existencial, sanitaris, d'higiene.
Europa ha de'expulsar als bandidos espanyols, per que nomes son una colla de borratxos, chulos i subdesenvolupats; rajoy, gonzales, guerra son extraterrestes sonats, curtets, ganduls i espanyols
+4
-29
Pep
Anònim, 14/06/2012 a les 07:10
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-2
El secessionisme de Pujol és a pres a contracor, per tant no és volgut
Blai, 14/06/2012 a les 02:37
Resposta a l’Anònim, 13-6-2012, 20:33.

Abans de respondre un comentari, se l’ha de llegir bé. Si no l’entén a la primera, a la segona segur que hi pervé. En el meu comentari hi dic que Pujol només branda el separatisme per atemorir Espanya, per pressionar-la a fi d’aconseguir el concert econòmic i posar fi a l’espoliació fiscal I AIXÍ EVITAR LA SECESSIÓ DE CATALUNYA; vet aquí la síntesi del pensament pujolià i de CiU. Ara bé, Espanya ens diu no a tot, però in extremis, amollaria el concert econòmic, ultra confederaria el seu Estat tetranacional per tal d’evitar la secessió de Catalunya. Per consegüent, l’independentisme de Pujol no és creïble. Què més voldria que fos sincer. El seu fill acaba de dir que Estat propi no vol dir independència. Vol prova més palmària que CiU juga brut, fins i tot quan parla d’independència? M’he expressat amb prou claredat? El sobiranisme pres a contracor no és sobiranisme, és un recurs de l'autonomisme per haver més competències, res més.
+16
-22
VISCA TERRA LLIURE!
ALMOGAVER.CAT, 14/06/2012 a les 02:33
INDEPENDENCIA O DECADENCIA!
A L'aiguera, llepes i sicaris; Mardonis i de mes traidors.

VISCA TERRA LLIURE!
+4
-24
@ Jorge de Toledo, 13/06/2012 a les 23:54
Anònim, 14/06/2012 a les 01:27
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-3
MARIACRUZ!!!! (00:45)
Anònim, 14/06/2012 a les 01:06
Veig que tenim gustos semblants...jo també uso la bandera espanyola per ficar-se-la pel cul a la vella puta, mare de guardia civil, que tinc de veïna. Es vella i xoxa,...però com xiscla, sembla una mona en zel. Si vols un dia vens i ho provem amb tu. Tinc unes quantes banderes espanyoles que les he anat arrencant d'Ajuntaments, ...t'encantarà. Petons.
+23
-0
feu caure a en DURAN
Anònim, 14/06/2012 a les 00:59
i et creuré, pujolet. Sacrifica al de la franja. Que s'enfronti als escandols que vindran segur, si hisenda fot mà als seus comptes. Va que ho teniu a ou....o teniu tant a amagar tb vosaltres, oi?
+1
-27
bravo
Mariacruz, 14/06/2012 a les 00:45
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-3
Esteu més acabats que la Veneno
Jordi M, 14/06/2012 a les 00:33
El PSC i els sicaris mediàtics al seu servei van estar-se 23 anys acusant Jordi Pujol d'intencions separatistes encara que pretengués el contrari i ara, a banda de demostrar tenir més moral que l'atribuïda a l'Alcoià -ens recomanen llegir El Triangle!-, ara, dic, ara l'acusen de justament el contrari. Ara l'acusen de no haver-se pronunciat independentista quan ni tan sols ERC ho feia i quan la prioritat s'havia centrat en la integració dels immigrants i la formació d'un imaginari nacional propi. Sociates, ja feu més llàstima que por.
+16
-4
L'he conegut sempre igual com ara
Jordi M, 14/06/2012 a les 00:26
Em fa gràcia els que diuen que, això, Jordi Pujol hauria d'haver-ho dit abans. Exactament quan? Suposo que no pretendran que ho haguera dit quan ni tan sols ERC gosava pronunciar-se per la independència. Jordi Pujol comença a dir el que sempre va pensar encara que no ho digués i molt bé que va fer callant-ho. Però tant Espanya com jo sempre l'hem tingut per independentista.
+13
-28
quin cabró
CATALÀ AMB MEMORIA, 14/06/2012 a les 00:23
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-5
Picture this
Jordi M, 14/06/2012 a les 00:22
Això està molt bé però, saps què desencadenaria la independència de Catalunya? Doncs que els futbolistes catalans de 'la roja' es neguessin a jugar contra Irlanda. Us ho imagineu? Jo tampoc. Jo tampoc m'ho imagino. Però és una llàstima.
+20
-1
hmm
Tomppa, 14/06/2012 a les 00:02
No hi ha res més normal que una nació té un estat que protegeix aquesta nació, qualsevol persona qui es contra independència de nació català sigui amable o no, es i serà sempre un nazi o feixista i punt.
+39
-18
No a la independencia pero sí al derecho a ser independientes
Jorge de Toledo, 13/06/2012 a les 23:54
si los catalanes quieren/necesitan la independencia pues estaría bien que la pudieran lograr vía referendum de la comunidad autónoma.

Yo creo que si Cataluña se independizara de España no será por culpa de los catalanes, reconozco que el Reino de España en sí ha pecado de centralista. Mínimamente se podría haber intentado acomodar los vascos y los catalanes en el Reino.

Yo estoy en contra de la independencia de cualquier territorio español, eso sí, y aunque muchos compatriotas no opinen como yo, mediante medios democráticos (mayoría en el parlamento regional + referendum en toda la comunidad catalana) el nacimiento de una república catalana debería ser posible.

me encanta veranear en Cataluña, especialmente en Barcelona y será una pena que os separéis de España por culpa de lo carca que es el Reino de España.

Un saludo,

Jorge
+3
-1
On són els barrets de cowboys, i la country?!
Anònim, 13/06/2012 a les 23:52
Perdoneu, això no és convergència ni unió! On són els barrets de cowboys?
Els veritables convergents ballen el country!
Els veritables esquerranosos, alcen el puny i canten la internacional!

Senyors, no anem a l'hora, no anem a l'hora!
Ens veiem a les oficines de la Caixa! Hem d'ensajar el plan!
+21
-1
Pujol s'allunya de CiU
Pau G., 13/06/2012 a les 23:50
Pujol cada dia més lluny de la direcció de CDC es permet dir coses com aquesta. Ja no és ningú al partit i el lobby ara està movent els fils de la seva nova titella l'Artur Mas, actual president de la Generalitat d'Abertis que només està pel sobiranisme per una qüestió d'enredar el personal perquè el votin i prou.
+26
-0
ton
Anònim, 13/06/2012 a les 23:45
Be, que hem de dir? Millor tard que mai, oi?
+26
-0
From USA
Anònim, 13/06/2012 a les 23:21

Sr.Pujol,
Jo estic treballant, no tan sols ho dic els cap de setmanes, perquè la transició sigui més curta que la dictadura.
M'enten, oi?
+23
-0
Dóna la cara
Anònim, 13/06/2012 a les 23:11

http://www.donalacara.cat/

Dóna la cara per la independència!
24.680 persones ja hem donat la cara.

donalacara.cat
+4
-40
Los catalanes soís unos cachondos
Dora la Folladora, 13/06/2012 a les 23:09
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+29
-0
Lleguiu aquesta entrevista d'El Triangle.cat
Anònim, 13/06/2012 a les 23:08
Lleguiu aquesta entrevista d'El Triangle.
Josep C. Vergés Editor de 'La República Catalana'

«Duran i Lleida hauria de justificar com ha tornat els crèdits»
L'autor del llibre 'Tots els homes de Duran, la corrupció política a Catalunya', torna a la càrrega contra el líder d'Unió Democràtica i demana que se li faci una inspecció fiscal.


http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/06/_duran_i_lleida_hauria_de_justificar_com_ha_tornat_els_credits_30527.php
+8
-3
Quan veiem Pujol menjant xiclet ens ho creurem
Anònim, 13/06/2012 a les 23:07
Només amb xiclet es pot deixar anar...
+26
-1
Freedom for Catalonia
Anònim, 13/06/2012 a les 23:03

http://www.youtube.com/watch?v=65dkCds920I&feature=related

Documental encarregat per a internacionalitzar el cas català. Una obra molt pedagògica que permet difondre el conflicte català arreu del món. Subtítols en català.

Internacionalitzem la nostra lluita

Busquem aliats
+27
-1
Contribuir nosaltres i vosaltres no
Anònim, 13/06/2012 a les 22:50
Per Espanyola,
8-10% del nostre PIB et sembla poc?
I a part de Portugal i Holanda te n'has oblidat un munt mes de paisos que s'han independitzat i els que vindrem..

Pague-vos-la vosaltres la vostra capital!
+8
-26
Los catalanes suelen tener un gran pene
Mostoleña, 13/06/2012 a les 22:47
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+2
-49
Los catalanes deben contrubuir más a la capitalidad española
Española, 13/06/2012 a les 22:35
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-9
coherència?
Anònim, 13/06/2012 a les 22:35
És llàstima que no fóssiu tan explicit durant els 23 anys que vàreu manar: quant de temps perdut!
I també és llàstima que els vostres actuals successors directes tampoc estiguin per la feina!
No serà que ens voleu aixecar la camisa, homorable?
+28
-3
Ben dit
Anònim, 13/06/2012 a les 22:22
El president Pujol esta fent una molt bona tasca pro independentista de cara a gent caalanista d' una certa edat que encara recorda el franquisme i te por.

I als qui el critiquen per no haver-ho fet abans , cada cosa te el seu moment i als anys 80 amb l´exercit espanyol molt actiu , una poblacio espanyola enorme i esperances d´una Espanya democratica i tolerant , no era el moment

Ara si que ho es
+18
-9
jo, no el perdono
Anònim, 13/06/2012 a les 22:21
Qué Déu el perdoni pel seu silénci de tants anys i per la persecució dels independentistes qué l'hi fèien nosa.
Jo, no el perdono.
+9
-34
Por suerte CiU es sensata...
UPyDero, 13/06/2012 a les 22:18
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-10
fals
keine Anning, 13/06/2012 a les 21:32
fals, ara si, despres de fer la gallina durant trenta anys, auuu vahhh!! a pastar fang, calla i retirat ja.
+22
-1
Dóna la cara
Anònim, 13/06/2012 a les 21:30

http://www.donalacara.cat/

Dóna la cara per la independència!
24.675 persones ja hem donat la cara.

donalacara.cat
+4
-1
error ortogràfic
PereH, 13/06/2012 a les 21:27
"LA INDEPENDÈNCIA" Perdó per l'errror
+19
-4
President
PereH, 13/06/2012 a les 21:26
Que be es veuen les coses quan no hi ha resposabilitat política oi? o...en altres paraules, quan no es vol perdre el cul de la cadira!

Com trobem a faltar aquesta actitut a l'época del Magèstic!!! se'n recorda?.

De totes maneres.... si serveix per aconseguir l'independència... endevant, president!!!!
+21
-4
M'ho creuré quan...
Trinxaire, 13/06/2012 a les 21:13
Em creuré al President Pujol quan en lloc de fer proclames independentistes portes en dins, com és el cas d'aquestes reflexions a la seva pàgina Web personal, les faci als mitjans de comunicació catalans, espanyols i estrangers.
VISCA CATALUNYA LLIURE!!
+30
-2
Clar i Català
Alliberació nacional és prosperitat i progrés social, 13/06/2012 a les 21:09
L'execonomista en cap de l'FMI: "Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món"

Kenneth Rogoff, professor de Harvard i execonomista en cap del Fons Monetari Internacional, considera que una Catalunya independent seria plenament viable. "Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món", explica Rogoff en una entrevista amb la revista Capital.

http://www.youtube.com/watch?v=ApRzfCRZEIk

This is a Catalonia Calling to the World
Difonguem per la xarxa el nostra missatge, busquem altaveus per al nostra missatge de llibertat, busquem comprensió i aliats arreu.

FREEDOM FOR CATALONIA
+16
-11
SIGUEM CLARS
Anònim, 13/06/2012 a les 21:04
Si voste no hagues existit, senyor Pujol, faria decades que seriem independents...

CyU Tots uns traidors!!

Visca Catalunya Lliure!!
+13
-1
Uganda i Catalunya
Anònim, 13/06/2012 a les 20:52
Estic d'acord en que és estratègia, en tota negociació sempre hi ha algú que ha de cedir, i si en Pujol vol que Espanya afluixi ha de fer creure que la cosa va de debó, per que a Espanya fins a data d'avui tot això de la independència fa més aviat riure, per això s'ens toreigen com ens toreigen. Això no vol dir que en Pujol vagi de farol, és clar que quan les negociacions del pacte fiscal petin, i no només això, quan els senyors que acaben de descobrir que Uganda no és Espanya intervinguin la Generalitat, descubriran una segona realitat, que Catalunya, com Uganda, tampoc és Espanya.
+23
-2
INDEPENDÈNCIA!
Anònim, 13/06/2012 a les 20:50
jo soc d'ERC però es que no vull cap pacte fiscal o concert economic,com pas previ a la independència,aixi duem molts anys i ja està be,el meu partit diu fem pacte fiscal compas previ a la independència,i una merda,hem d'anar ja com ja he dita duem molts anys i no es perque MADRID dirá no sino perque som catalans,espero que el missatge de l'estelada al congrès vulgui dir això.

CAP A LA INDEPENDÈNCIA!!!!!!!!!!!!!!!
+29
-1
Ara si, ara toca!
Anònim, 13/06/2012 a les 20:46
Així m'agrada Sr. Pujol!!!! Ara si, ara toca!
+32
-1
ara o mai
UN SENYOR ANTIC, 13/06/2012 a les 20:35
Si no fem aquest pas com a poble senzillament desaparexerem de la Historia, anirem a la paperera convertits en una reserva indigena a extinguir.
+13
-13
ara?
Anònim, 13/06/2012 a les 20:35
Ara t´omples la boca amb això? i perque no ho vas dir durant tots els anys que vas ostentar el carrec de president de la Generalitat? Es que aleshores ja estaves a la poltrona i no t´interesava posar-te en contra els amos de madrid? Has tingut un grapat d´anys per declarar l´independencia i no ho has fet. Tù, Mas, Duran i el vostre partit de fireta, CiU, doneu pena i fastic,i pasareu a l´historia de Catalunya com uns botiflers i uns "poc homes", pero això ja ho sabeu.
+19
-9
burrus!!
Anònim, 13/06/2012 a les 20:33
Blai: només un capsigrany com tu es pot imaginar que Espanya cedeixi el concert econòmic per Catalunya. La teva visió és de burros,perquè només un burru es pot imaginar que Espanya deixi la caixa i la clau. Abans serem independents que no pas veuràs la cosa més impossible dels impossibles.I això ja ho sap en Pujol i tothom menys tu.
+22
-13
El de Pujol és un separatisme fingit, per pressionar Espanya
Blai, 13/06/2012 a les 20:26
Pujol ens enganya com ha fet moltes vegades. Fa servir el separatisme per pressionar Espanya a fi d’obtenir-ne el concert econòmic o perquè deixi de depredar fiscalment Catalunya. La seva lògica és la següent: Si Espanya “tracta bé” Catalunya, aquesta no tindrà necessitat d’abandonar l’Estat espanyol. És més, se’l farà seu; el considerarà propi.
+28
-6
Collons avi
Joan Pere, 13/06/2012 a les 20:24
Dons digui-li al Mas, que al cap i a la fi el va fotre vostè allà on es.
Merda de cYu. sempre fent la puta i la Ramoneta.
+33
-2
La llum
Alliberament, 13/06/2012 a les 20:22
Senyor Pujol, és de rucs no veure que la independència política és la única sortida per Catalunya. La supervivència i el millor futur de tots els catalans passa necessariament per assolir L'ESTAT PROPI. Ara cal fer pedagogía i explicar tal com ho fa SI les avantatges malgrat els inconvenients i dificultat en que ens trobarem ben segur, però la llum la trobarem finalment amb l'alliberament de la nostra terra. !!Visca Catalunya Estat!!
+23
-1
Duran
Anònim, 13/06/2012 a les 20:20
Senyoret Duran, que li passa? Per que posa aquesta cara? I no posi els ulls en blanc, que m'espanta. Ai, ai, que aquesta escuma que li surt per la boca no pot ser res de bo! Senyoret Dura, torni, torni, no ens deixi!!!!
+23
-2
Incoherència
rcde1900, 13/06/2012 a les 20:19
El que no pot ser és que surti el Sr. Pujol dient això i fa 1 hora al Parlament el President de Catalunya (del mateix partit que el Sr. Pujol) hagi dit que d'independència, res de res, que ni tant sols és majoritària.

Però vostès saben a quin partit estan? No veuen que tenen embaucats a centenars de milers d'independentistes que dipositen el seu vot amb la ingènua il·lusió d'estar votant a un partit que els conduirà cap a la independència?

Va home va, una de dues:

a) O Convergència i Unió es posiciona d'una vegada (dificilment) i certifica com a punt número 1 del seu programa la independència i tots els votem,

b) O bé els votants independentistes de CiU comprenen d'una vegada que el seu partit és d'índole autonomista i no pas independentista, ans el contrari, no la volen.

Què fem?
+28
-2
Gràcies, President!
XX, 13/06/2012 a les 20:18
Visca Catalunya!
+38
-1
VISCA L'ESTAT CATALÀ!!!!!!!!!
Anònim, 13/06/2012 a les 20:17
//*//
+16
-17
No me'l crec, no és sincer
Blai, 13/06/2012 a les 20:16
Pujol no és gens fiable, alguna ens n'amaga i no pas bona.
+26
-5
L'altre!
Vicenç Ramoneda, 13/06/2012 a les 20:11
Un que vol la independència i els altres que no! I només estem a dimecres! En comptes de ser independentistes els caps de setmana, com fins ara, ara toca els dimecres?
+78
-1
Val més tard que ....
Anònim, 13/06/2012 a les 20:09
Us ha costat arribar a la conclusió!!!!!
Vinga, doncs, president posem-nos a caminar!!!!
Independència, Ja.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: