Salvador Cot | Actualitzat el 14/06/2012 a les 23:59h

Els polítics ens arruïnen

La crisi gravíssima en què ha caigut l'estat espanyol té un origen indiscutible: la baixíssima qualitat de la política espanyola. Els partits espanyols -i, en la mesura proporcional, els catalans- es van creure dipositaris exclusius dels mecanismes de poder derivats de la transició espanyola. El mateix cinisme de mantenir intactes les estructures de la dictadura va generar una democràcia de molt poca profunditat. No importaven els mitjans, sinó la finalitat. Si calia respectar lladres i torturadors, es feia. Si era necessari compartir el poder amb gent amb les mans tacades de sang, no importava... Un sistema ideal per prescindir dels ciutadans i deixar la democràcia al ralentí.

Aquest era el context perfecte per crear i inflar una bombolla immobiliària de dimensions planetàries. Una martingala ideal per omplir les butxaques de banquers afeccionats i polítics sense escrúpols. Un invent extraordinari per finançar els partits i enriquir tota mena d'intermediaris delinqüencials. Un sistema ràpid per poder invertir en tancs i soldats per tal de col·locar el senyor de La Moncloa a les Açores.

Una democràcia on els partits s'encarregaven de què hi hagués pocs controls. Amb límits boirosos entre les empreses i l'administració, amb una confusió permanent i volguda entre la política i les finances.

Ara, només queda reaccionar. I això s'haurà de fer, justament, des de la política. A Madrid no hi ha acús de rebut i Rajoy s'exhibeix al món des de la llotja de la Roja. Només queda per veure si al palau de la Generalitat hi ha senyals de vida intel·ligent.

COMENTARIS

+0
-1
expulsats !!! de politics
indepe...., 15/06/2012 a les 14:00
palant en simils futbolistics.
reiteració de faltes politicas ( 4-5) i faltas greus"TARJETA GROGA" dues tarjes = EXPULSIÓ
mentides en campanya electoral,soborns bancaris,soborns judicials,col.locació d´amics i familiars a carrecs publics" TARJETA VERMELLA"= EXPULSIO.
+2
-1
Protegir 100.000 vots
Anònim, 15/06/2012 a les 13:02
Aquesta és la xifra, aquests vots van ser robats per un "fenomen nou" que es presentava a la política i emprats per crear un búmerang, els que realment estan interessats a protegir Catalunya i són independentistes, sobiranistes, catalanistes, nacionalistes, etc. haurien de tenir, com a prioritat, que tornin aixecar la camisa a aquests 100.000.
+38
-3
L'ESTAT CASTELLÀ ÉS CAN PIXA.
Capità Nemo., 15/06/2012 a les 12:14


La mentalitat econòmica dels castellans és sustenta històricament sobre dos pilars: l'espoli de les colònies i la picaresca especulativa.

La història de Castella és la història d'un fracàs. Els catalans encara existim i ens alliberarem de vosaltres.

INDEPENDÈNCIA O MORT. CATALÀ SEMPRE. CATALÀ A L'ATAC.

+4
-4
On anem?
Anònim, 15/06/2012 a les 12:07
Cada vegada veig més comentaris escrits en anglès. Com si no n'hi hagués prou dels comentaris en castellà. Home!,som catalans i a ND hauríen de ser tots en català. Defensem la llengua, defensem el que és nostre.
+3
-2
Política és tot i tots som polítics
Anònim, 15/06/2012 a les 12:06
El descrèdit de la política i dels polítics interessa només a un altre grup dels poderosos: el grup del sector bancari i de les grans empreses, tans financeres com multinacionals.

Quan els polítics no fan cas ni obeeixen el poder econòmic, són un obstacle a eliminar. Però els nostres polítics (que són en la seva majoria FUNCIONARIS i obedients) no s'han imposat com a poder polític, ans al contrari, s'han venut al poder econòmico-financer, i han actuat sense cap criteri independent i propi.

En tot cas, els periodistes dels mitjans de comunicació independents cal que investiguin i facin la distintició entre els uns i els altres. També seria molt útil i positiu ser conscients que sense la classe política (per molt dolenta o incompetent que sigui en representació de la seva pròpia població) no n'hi ha la democràcia sinó només una nova DICTADURA FEIXISTA.
+6
-1
Those who are not willing should be tarred and feathered
Anònim, 15/06/2012 a les 11:36
That's all. This has been a usual punishment for those who defy society and its most beloved and shared beliefs.
+39
-6
L'ESTAT CASTELLÀ ÉS CAN PIXA.
Anònim, 15/06/2012 a les 11:30


ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

+12
-16
Escapolint-se de les corresponsabilitats per inacció,desídia o friquisme
AndreuSerra, 15/06/2012 a les 11:11
Si, es cert, la mediocritat galopant de bona part de la classe politica ha tingut responsabilitat Però no es objectiu tirar la fletxa a un unic segment. Els mèdia, els periodistes, per exemple, i també en genèric (amb molt escases excepcions), que deien i escrivien el 2003, 2004,2005, 2006? Res contrari a la bombolla. Res de res. Alguns, a nivell individual, aprofitaren les "relacions" amb constructors, promotors...per a canviar de pis o assolir una segona residència a molt bones condicions..Algu recorda d'aquells anys alguna critica negativa per a bancs, caixes, banquers, caixaris a la premsa del pais? No, perque era pur pessebrisme i gens professionalisme. I alcaldes i municpis? Be donaven permisos, signaven permutes,..i cobraven taxes i impostos.I l'anomenada societat civil...callada, com a morts, i aprofitant el que podia.
No han estat nomès els polítics, no, molts altres sectors socials en son igual de corresponsables. Ara, si ens volem autoenganyar farisaicament...doncs au, a seguir tirant fletxes a uns sols destinataris.
+0
-18
DIGUEU FORA INVASORS i BOTIFLERS!!!
Anònim, 15/06/2012 a les 11:05
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-36
espanya?
Anònim, 15/06/2012 a les 10:57
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-9
Els millors
Rural, 15/06/2012 a les 10:03
Dia si i dia tambe els salva patries del de SI,son els unics bons,inteligens honrrats i la gran esperanza que seran els unics de portarnos a la independencia.
Deueser mol bo aprofitar cualsevol opinio,bona o no tan bona,per fer autobombo.
Putze una mica ce modestia no esteria per demes.
Sa de ser molt optimista per pensar que sols ans portareu a la indpendencia,amb el cas ipotetic que fos aigi jo sere el primer de felicitaros i aplaudiuros i estere eternament agrait.
+9
-9
Infladors de crisi
Anònim, 15/06/2012 a les 09:29
Van inflar una bombolla immobiliària, van permetre que la introducció de l'euro inflés els preus de tot, van inflar els immigrants permetent l'entrada de tot Déu (menys els que venien jugant-se la vida en una patera, a aquests els retornàven) qui volgués venir a espanya a viure de la subvenció i així a la vegada van inflar les cues de l'atur fins a l'infinit, es van inflar de dir mentides, d'insultar a tot català que es mogués i d'omplir-se les seves butxaques ... per Sant Joan els hauriem de fotre a la foguera!
+15
-34
08:36 bullshit
Anònim, 15/06/2012 a les 09:04
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+20
-35
Cot, Mande Firmes! Viva España!
Timbaler, 15/06/2012 a les 08:45
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+26
-35
I VOSALTRES ENCARA MÉS.
Anònim, 15/06/2012 a les 08:43
I ELS PERIODISTES QUE FA TEMPS QUE HEU PERDUT ELS MÍNIMS DEL CODOI DEONTOLÒGIC SOU LA MÀ EXCUTORA.
+32
-15
.
Anònim, 15/06/2012 a les 08:36
Our society is living a very important moment, especially in Catalonia, where a majority of the population is willing to establish a republic of our own. We are aware that our future depends only on ourselves, and we are willing to decide which. But today I’d like to ask you not to miss their behaviour, as I’m quite sure this will help you to understand our drive not to remain subject to them any longer. Further, please don’t mistake us for them, for we are not them
+31
-2
llei electoral
Anònim, 15/06/2012 a les 08:36
Per començar, cal enllestir d'un cop la llei electoral catalana, i fer-la be.
+3
-11
No tot s'hi hauria de valer
Reagrupat, 15/06/2012 a les 08:13
Us oblideu de dir - els Re agrupament ho sabem prou bé - que si algú resulta un perill per l'estatus d'aquesta mena de funcionaris de la política i dels poders medi àtics, els escombraven a "les males" inventant calúmnies, in fundis i mentides. Tos s'hi valia per conservar el sistema que els duia els cigrons. Es clar que la gent d'aquesta terra que tendeix a la lapidació i l'enveja , s'hi donava aire
+18
-45
vaja
Anònim, 15/06/2012 a les 08:12
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-1
Ep!
Anònimus, 15/06/2012 a les 07:56
Cot, "acuse de recibo" si no vaig errat en català cal dir: justificant de recepció
+23
-1
Un suggeriment de correcció
Josep-Maria, 15/06/2012 a les 07:25
"Acús de rebut" (penúltima línia del darrer paràgraf) no; "justificant de recepció". Ho podeu trobar al DIEC2, a l'entrada "justificant".
Si clico al llapis de fer correccions em surt el "facebook". I llavors no us trobo. He de dir que no hi tinc compte.
+24
-20
Mediocres al poder
Observant, 15/06/2012 a les 04:02
Abans amb una campanya electoral plena de mentides es podía dissimular el que ara ja és indissimulable, i és que la mediocritat, la incompetència, l'estultíssia i la corruptabilitat dels servidors públics está fora d'escala.
+28
-28
Defensem la responsabilitat i no pas la demagògia
Milletopoulos, 15/06/2012 a les 01:45
Si, els polítics tenen molta responsabilitat, com els bancs, els mateixos ciutadans i naturalment també, els periodistes. A tot arreu hi ha hagut comportaments poc seriosos i molt tramposos.

El senyor Cot no està fent res més que una cosa molt espanyola, tirar la merda als del costat i demanar puresa infinita. I això de la demagògia, a Catalunya, no hauria de ser la tònica, que no ens porta a la llibertat i la responsabilitat sinó a la submissió i a Espanya.

Toca reaccionar, segur, però no només des de la política professional, sinó des de tots els àmbits, fins i tot des de tots els ciutadans, cada persona. I també des de la política que es fa des del periodisme.

Així, no és de rebut que el Sr. Cot vulgui rebaixar el finançament irregular de CIU perquè tots o molts ho fan. No Sr. Cot, qui la fa l'ha de pagar, ho facin o no ho facin els altres quan a més, tothom sap que ho ha fet perquè em llegit notes i correus que així ho indiquen. El que no es pot fer és passar-hi de puntetes.

Seria l'hòstia deixar de castigar un episodi de corrupció tan greu com el del Palau de la Música perquè altres ho fan. Com seria l'hòstia perdonar un assassí perquè hi ha més assassins. O deixar de castigar aquests delictes fins que la societat no fos perfecta i sense delictes.

I si algun periodista, o polític, o ciutadà, té informació d'algun delicte de corrupció que vagi als jutjats.

Si volem ser un país responsable, cadascú ha d'agafar la seva responsabilitat. Començant pels polítics, potser sí, però tots i tothom també. També els periodistes, per molt que siguin periodistes de partit o periodistes polítititzats.

Primer cal ser ciutadans responsables d'un país que vol ser lliure, però només ens hi atansarem si posem el partidisme darrera de la justícia.

Pel bé de cadascú, defensem el bé del país que és el de tots.
+32
-17
marxar i regenerar
pepet grill, 15/06/2012 a les 01:05
Ben assenyalat Cot que els partits catalans han copiat o importat, ni que sigui a la seva manera, els vicis dels partits espanyols dels que només se'n salva un que és Solidaritat.

El tema és que, quan esdevinguem independents, que ho serem, haurem de portar a terme un programa de regeneració democràtica tan radical, tan profund i de tan abast que molt pocs líders polítics podran sobreviure en el nou sistema democràtic català.

El doctor Carretero i Solidaritat es van presentar a les passades eleccions al Parlament de la Nació amb un programa regenerador molt ben pensat. Caldria posar-lo en pràctica.

Si no portem a terme la regeneració democràtica, la independència ens farà lliures, però no ens haurem lliurat dels vicis heretats.

Hem de marxar per regenerar.
+40
-13
Ben explicat
Anònim, 15/06/2012 a les 00:48

http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4020357/ramon-tremosa-descredit-despanya-total-govern-incompetent-fatxenda-populista.html


He trobat aquest article que explica molt clarament la ruïna en que ens han ficat i estan ficats els polítics espanyols.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: