Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal, amb la col·laboració de la Policia Local de Palafrugell, van detenir entre el 7 i l’11 de juny a Neil H, de 39 anys d’edat, nacionalitat anglesa i veí de Benidorm (Alacant) i James R, de 49 anys d’edat, nacionalitat anglesa i veí de Morecambe Lancs (Gran Bretanya) com a presumptes autors d’un delicte d’estafa, coaccions i una falta d’amenaces.

Els fets es remunten al passat 5 de juny, quan els mossos van tenir coneixement que un veí de Forallac (Baix Empordà) hauria estat víctima d’una estafa. Concretament, un home li hauria ofert la possibilitat d’asfaltar el camí de la seva finca per 400 euros. El propietari de la granja va acceptar l’oferta verbal i l’endemà al matí una colla d’homes es van presentar a la finca amb la maquinària necessària per realitzar els treballs d’asfaltatge que havien acordat.

L’endemà dos homes es van presentar a la granja per cobrar el treball d’asfaltatge del dia anterior. La factura que van presentar a la víctima ascendia a quasi 5.000 euros.

Al negar-se el propietari a pagar la factura, ja que no era el preu que havien acordat, els dos homes el van amenaçar amb un pal de fusta. Davant aquests fets la víctima va decidir pagar els diners que li reclamaven.

Quan els mossos van tenir coneixement del què havia succeït van iniciar una curosa investigació que va portar a la detenció, el passat 7 de juny, de Neil H. Dos dies després es va detenir el segon implicat en el fets, James R.

Els mossos també van identificar 8 persones com a integrants d’aquesta trama i van intervenir una furgoneta i un camió per transportar maquinària.

La investigació continua oberta ja que tant la Policia Local de Palafrugell com els Mossos de la Bisbal tenen coneixement que poden haver-hi més persones estafades.

El detingut Neil H, a qui li consten antecedents, va passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà el dia 8 de juny, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs, mentre que James R, a qui no li consten antecedents, serà citat properament per l’autoritat judicial competent.