Quico Sallés/Barcelona | Actualitzat el 14/06/2012 a les 21:05h

La descoberta d'Amèrica, pagada per Catalunya

Un estudi de Jordi Bilbeny assegura que l'expedició fou finançada íntegrament per la cancelleria reial catalana

Jordi Bilbeny a l'acte del Cercle Català de Negocis Foto: Q.S.

L'historiador Jordi Bilbeny ha fet una clau de volta més en la seva croada per acabar amb "l'espoli històric que suposa la conspiració per convertir la descoberta d'Amèrica en un projecte de Castella". Aquest vespre, en un acte organitzat pel Cercle Català de Negocis, Bilbeny ha exposat un nou argument, el finançament del projecte per acreditar la paternitat catalana de l'expedició.

Segons Bilbeny, la descoberta del Nou Continent per part de Cristòfol Colom-català també segons la mateixa investigació- "fou finançada íntegrament per la Cancelleria Reial Catalana". Els arguments aportats per Bilbeny rauen  en  la moneda que va utilitzar els pagaments i la documentació que, segons l'historiador, certifica aquesta tesi.

Segons explica Bilbeny, el 1492, any  la descoberta, la moneda de curs habitual al Principat de Catalunya, al Regne de València i Nàpols era el ducat, moneda amb la que es van pagar als mariners que van participar en l'expedició. De fet, a Castella les monedes de transacció habitual encara eren de matriu islàmica. A més, segons Bilbeny, la documentació dels pagaments i garanties es va registrar a l'Arxiu Racional de Barcelona, detall que reblaria la teoria que el fiador econòmic del descobriment d'Amèrica fou la Cancelleria Catalana.  Per Bilbeny, aquesta és una prova més de la manipulació històrica que ha patit un dels principals descobriments de la història per tal d'atribuir el seu èxit  a la corona castellana. 

Navega per les etiquetes

CcnCristòfol colomJordi BilbenyCan

COMENTARIS

+1
-2
Al "capito canalla"
Anònim, 16/06/2012 a les 15:01
Quand tos avis manjaban arrels, nos altres eram una civilisacion.
Si non t'agrada viure en aquest país, t'en tornas cap a Arabia o Africa, que es d'ont venes tu. Ab un pauc de sort, los Berbers te laissaran passar per ton camin de retorn.
+4
-5
2012
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 03:08
Bill Gates NO és de Banyoles, Mark Zuckenberg NO és de Súria, Steve Jobs, que descansi en pau i Déu el beneeixi, NO era de Torelló i Scarlett Johansson NO era d' Olot i ni ella ni la seva familia van anar a viure a Sant Celoni, ni tampoc
va ser escollida pubilla de la Vila. Ningú no n'ha dit res de tot això. No hi ha notícies sobre els afers que esmentes. Ni llibres, ni revistes. ni diaris en paper ni diaris digitals, ni cap indici que ens hi dugui a pensar-ho. Si el trobes fes-nos-ho saber. Per què no obres tu una línia d'investigació?
+4
-3
No hi ha subvencions. Ho sento per vosaltres
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 03:01
Quant a en Chiquito de la Calzada, qui vulgui fer investigacions ho té francament molt fàcil. DE fet, tothom pot fer-ho.Ara, no et tanquen ni et maten per invetigar ni et censuren. No calen, doncs, tants esforçods per a dur a bon terme aquesta tasca. Però al segle XVI i XVII i XVIII sí. Corries perill de mort, de tortura d'amenaça d'exili o d'execució. I de subvencions res de res, però res de res.
+4
-3
No hi ha subvencions. Ho sento per vosaltres
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 02:58
Quant a en Chiquito de la Calzada, qui vulgui fer investigacions ho té francament molt fàcil. DE fet, tothom pot fer-ho.Ara, no et tanquen ni et maten per invetigar ni et censuren. No calen, doncs, tants esforçods per a dur a bon terme aquesta tasca. Però al segle XVI i XVII i XVIII sí. Corries perill de mort, de tortura d'amenaça d'exili o d'execució. I de subvencions res de res, però res de res.
+5
-2
Tots som nacionalistes
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 02:48
Per a Capita canalla, 15/06/2012 a les 10:57.

No l'expoli no ve del temps dels íbers perquè aleshores Catalunya no existia. Ningú amb dos dits de front pot dir que en Bilbeny sigui un pseudohistoriador. És un historiador perquè ho documenta tot fins a l'extenuació. I si a en Bilbeny no li fan cas és perquè ras i curt desmunta la paradeta muntada amb uns fonaments poc sòlids. I es clar, hi ha sous a cobrar, promoció de càtedres, de professorat titular, famílies a mantenir.... i, es clar, la por a veure com s'enfonsa un edifici...el propi edifici...

Ah! Capità Canalla, tots som nacionalistes. Uns ho saben portar amb més dignitat, altres no tant. Uns saben conjuminar harmònicament aquest sentiment tribal de cadascun dels humans amb altres valors de la persona: com el respecte, la simpatia, la tolerància, l'humor el bon humor, la rigorositat, l'ètica...etc...
+6
-2
850.000 vots per la independència
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 02:35
Capità Canalla, no t'oblidis dels 850.000 vots per la independència en unes consultes de sabata i espardenya.... Són molt vots. 850.000 persones es van dignar a dipositar el seu vot afirmatiu en unes cnsultes sense cap validesa legal. Imaginem-nos quan en fem una de legal o sobirana. Ah! I recorda que la roja i gualda no és sinó una forma de bandera catalana manllevada..... Cada vegada veig més clar que no és pas contra Nova Història que heu de canalitzar la vostra ràbia, ans contra la intelligentzia oficial que us ha explicat i ens ha explicat un seguit de falòrnies... És a dir que us ha mentit. I ens ha mentit. Són a ells a qui cal que demaneu explicacions. DRAE, Real Academia de la Historia etc.... Per cert, t'has fixat que en la inmensa majoria de ciutats del país no hi ha carrers -o grans carrers- dedicats als descobridors o conqueridors d'Amèrica? Quin motiu hi donaries?
+5
-2
Capità Canalla és català
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 02:21
Per a Capità Canalla. T'hi has fixt que el teu link és un nom català. Efectivament, canalla és una paraula ben catalana. Catalana del tot. El sufix -alla indica conjunt despectiu depersones o éssers animals. I la primera part del mot també es catalana: un ca, un gos (rf. Viladecans). És a dir, et fas dir gossalla. I el terme com es podria traduir en castellà? Doncs "jauría de perros asquerosos" o una cosa semblant.

Altrament qui va estar a Flandes amb el cos dels terços -un invent català, també- va ser en Joan/MIquel de Servent de Xixona, qui va escriure la seva obra cimera -el Quixot- en català a les ordres d'un valencià, en Guillem de Montcada.
+5
-2
Estan preocupats i àdhuc angoixats
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 02:11
Estic molt d'acord amb el que diu Anònim, 15/06/2012 a les 17:52. És evident que el tema de la falsificació de la Descoberta Catalana d'Amèrica i el de la hstòria d'Espanya del segle XVI i XVII i el de la cada vegada més evident mixtificació de la literatura castellana del segle d'Or preocupa i molt els nacionalistes espanyols més recalcitrants, com aquí es veu sota desqualificacions grolleres i ironies patètiqwues. És comprensible. Fins i tot em compadeixo d'aquestes persones. Però no és a Nova Història a qui han de demanar explicacions. És a l'estructura de poder del seu país, als intel.lectuals i universitaris que no tenen el tremp per restablir la veritat. I quant a nosaltres, els catalans, també hem de tenir molt clar que des d'aquell segle tenim unes elits que per afany de lucre han contemporitzat amb l'adversari i s'han oblidat de llur responsabilitat envers el seu poble: el poble català.
+4
-2
Les proves canten
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 01:51
Acaba de sortir el llibre la Descubierta Catalana de América, una Historia Censurada Políticamente, de la Susanna Rodríguez Vida. I el llibre de l'Enric Guillot la Descoberta Catalana d'Amèrica, una Història Reescrita pels Castellans. Qui no cregui en les evidències cartogràfiques que surten en el llibre d'en Guillot, haurà d'explicar amb una visió alternativa realment convincent perquè en els mapes del seu llibre tot Amèrica està plena de banderes catalanes. I qui ho faci ha d'explicar-ho molt bé. No hi ha cap altra alternativa creïble. Plato amor, sed magis veritas.
+5
-2
En Bilbeny té raó.
Francesc Magrinyà, 16/06/2012 a les 01:36
El ducat no es va introduir a Castella fins al 1498. I tots sabem que la primera expedició d'en Colom és del 1492. Cal ser molt conscients que en Bilbeny ha iniciat un històric, revolucionari i científic canvi de paradigma en la història, valgui la redundància. Les quatre ciutats més potents de la Península eren al segle XV Barcelona, Ciutat de Mallorca, València i Lisboa. Cap d'elles pertanyents al Regne de Castella. Cap. Aquests són els fets. Ara: cadascú entomarà això segons els seus prejudicis i la seva subjectivitat nacional. Encara ara, com tots sabem, els balears, els catalans i els valencians som al capdavant en la creació de riquesa a Espanya, a l'ensems que amb l'aqueiescència de les elits locals se'ns drena financerament ies fan mans i mànigues perquè no ens relacionem entre nosaltres. Alí Babà és un personatge de ficció.
+5
-10
Mas el Beneficiari
Lienchenstein, 15/06/2012 a les 18:55
Alí Babá també era català.
+8
-6
Dice el ladrón que todos son de su condición
Anònim, 15/06/2012 a les 18:05
Estos comentarios de cobardes franco tiradores, traducidos al catalán para hacerse pasar por catalanes y para generar divisiones, que escudan su mala baba sin ningún argumento objetivo, dando de este modo testimonio de su incultura,me
recuerda mucho el juego del luso-madridista PEPE que utiliza la violencia mas sucia, por su impotencia en superar, limpiamente, el buen juego del contrario. Esto es lo que le sucede a los herederos de los legados fraudulentos castellanos, que han basado siempre su poder con la fuerza de las armas y no en la de la inteligencia, que en el caso que la tengan, solo la usan para estafar. Véase BANKIA como el último de los muchos ejemplos que se podrian citar o las deudas impagadas del "estado" a Catalunya.
Tenéis un cinismo que es casi delictivo y tengo mis dudas que lleguéis nunca a evolucionar como personas y dejar el espíritu depredador de guante blanco, aunque seáis de misa y comunión diaria? La maldad también se camufla bajo la tunica de dios.
+10
-3
Ho veig molt be tot aixo, la veritat
Anònim, 15/06/2012 a les 17:52
Aqui veig que hi ha molts punts negatius pels comentaris catalans (els comentaris espanyols tambe poden estar en catala, pero no a l'inreves, per allo de 300 anys de colonitzacio). Tants punts negatius volen dir que aixo als espanyols els preocupa molt: el passat imperial d'Espanya, una burda mentida. Ni Colom era italia, ni Cervantes castella. Tot es mentida i els acaben de rescatar. En resum: en Bilbeny esta fent una feina fantastica.
+6
-4
Jo ja ho sabia, això.
nònim, 15/06/2012 a les 17:43
Això ja se sabia de fa temps. si més no jo recordo haver llegit a una revista que es deia Xarxa.
+6
-17
Para Josep P. (Calella),
capita canalla, 15/06/2012 a les 16:18
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-3
Com sempre !
Josep P. (Calella), 15/06/2012 a les 15:57
I des de llavors -i mireu que n'ha passat de temps !, "cornuts i pagar el beure".
Què esperem a sortit d'aquesta EsPPaña fatxenda i espoliadora ?

http://www.donalacara.cat/

Gairebé 25.000 ja ho hem fet. I tu ? Ja trigues massa !
VISCA LA TERRA LLIURE !
Josep //*//
+14
-26
Chiquito és català! Investigació a l' alçada d'en Bilbeny!
Candemorrrrrr, 15/06/2012 a les 13:11
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+15
-29
aquí y en la china
capita canalla, 15/06/2012 a les 12:39
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-18
Fa falta que naciodigital permeti als feixistes castellan i als catalans que senten auitoodi, que es publiquin els seus comentaris?
Anònim, 15/06/2012 a les 12:37
.
+25
-11
Els espanyols desconeixen tot
Jordi B, 15/06/2012 a les 12:37
A veure, no seré jo qui defensi en JB, però molts dels comentaris que llegeixo aquí haurien d'estar directament esborrats per racistes.
El ducat no es va imposar a Castella fins a 1480. La moneda castellana, el morabatí (1 ducat català =375 mb) fins aleshores estava amb el patró del dinar musulmà. El ducat català i mediterrani era una moneda comú.
No es que els catalans fessin això o allò, sinó que a tot el mon catalans equivalia a espanyols, perquè als castellans no els coneixia ni Deu.
Els castellans, fins Felip I, podien triar entre les xurres i les merines. Com podran fer-ho properament quan, D'UNA PUTA VEGADA, proclamem l'independència de tota la NACIÓ CATALANA.
+15
-12
ELS CTALANS, SEMPRE PAGAN
Anònim, 15/06/2012 a les 12:28
RESULTA QUE "ESPAÑA" A L'EPOCA NO EXISTIA, ELS CATALANS JA PAGABEM EL VEURE I ELS VIATGES,MES O MENYS COM ARA, NO TENIEN RES TAN QUE S'ELS DONA DE CONQUISTADORS DE LAS AMERIQUES, NI AIXÓ, POBRE CASTILLA, SENSA CATALANS RES DE RES
LA CORONA DE CATALUNYA I ARAGÓ EREM ELS AVANÇATS DE LA PENINSULA, HABEM CONQUERIR LA MEDITERRANEA
+30
-16
Pregunteta
Anònim, 15/06/2012 a les 11:16
Com és que sempre que surt un tema d'aquests, ja sigui en Colom o en Sirvent o qualsevol altre, es desfermen aquestes allaus de comentaris hispanocolonials?

Entre els boinapitecus mesetaricus que se'n riuen i intenten fer brometa sense aportar cap dada i els negrets bons de les colònies que es limiten a repetir el que van aprendre als Cuadernos Santillana, això és un no parar.

Espero respostes de qualitat, si us plau.
+12
-26
Juan Ponce de León o Joan Pons d'Agramunt?
Anònim, 15/06/2012 a les 11:12
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-23
El lliri a la mà que no hi falti mai
Jordi M, 15/06/2012 a les 11:08
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+24
-33
el expoli català
Capita canalla, 15/06/2012 a les 10:57
Y yo que creía que el expolio de cataluña venía desde tiempo de los iberos. En fin, es bueno enterarse que empezó un poco más tarde.
jajajajajajajajajajajaja

Por cierto, alguien se cree estas chorradas. Si a este pseudohistoriador lo han echado de todos los foros serios que se precien como tal. En la profesion de historiador es como diría yo "un friki".
Llamar historiador a Jordi Bilbeny es denigrar la investigación cientifica de la historia.
Un historiador serio puede ser por ejemplo Fernando García Cortazar.

Capitan canalla,oficial de los tercios de flandes, martillo de herejes y nazionalistas
+23
-29
el expoli català
Capita canalla, 15/06/2012 a les 10:54
Y yo que creía que el expolio de cataluña venía desde tiempo de los iberos. En fin, es bueno enterarse que empezó un poco más tarde.
jajajajajajajajajajajaja

Por cierto, alguien se cree estas chorradas. Si a este pseudohistoriador lo han echado de todos los foros serios que se precien como tal. En la profesion de historiador es como diría yo "un friki".
Llamar historiador a Jordi Bilbeny es denigrar la investigación cientifica de la historia.
Un historiador serio puede ser por ejemplo Fernando García Cortazar.

Capitan canalla,oficial de los tercios de flandes, martillo de herejes y nazionalistas
+30
-22
Les evidències cauen pel seu propi pes.
Anònim, 15/06/2012 a les 10:52
Home..potser si que en Bilbeny toca d´oïda alguna vegada, peró cada vegada afina més bé.
I també entenc els atacs de banyes academicistes que es manifesten per aquí.
Quan les noves evidències converteix en falsedat les veritats més sagrades, la gelosia es converteix en la única raó.
Només cal fer un petit exercici de projecció i imaginar d´aquí a tres-cents anys l´historiador inquiet de torn que esglaiat per l´evidència acabada de conjecturar, exclamará:-"Collons! en deien la Selección Espñola, peró, en veritat era la catalana!!"
+27
-38
Bilbeny, què vol dir onanisme identitari inventat?
Bilbeny fumetes, 15/06/2012 a les 10:28
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+25
-13
Tra la la
a robar carteras!!, 15/06/2012 a les 10:27
'El Quixot', Miquel de Sirvent
+9
-34
Plas, plas, plas, plas
Jordi M, 15/06/2012 a les 10:23
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+33
-27
fora!
Anònim, 15/06/2012 a les 09:55
-el ducat es feia servir tant a Catalunya com a Castella. Això no és prova de res, tenint en compte que normalment al nostre país es feien servir lliures, sous i diners.
- què coi vol dir monedes de matriu islàmica? Aquest noi sap distingir entre moneda real i moneda de compte?
-la cancelleria era la institució que s'encarregava d'expedir la documentació emanada pel monarca i no tenia cap poder executiu.
-el racional és només un auditor de comptes. De quina documentació parla si sempre diu que l'han destruïda tota?
-No és veritat que Bilbeny es passi el dia en biblioteques i arxius. Jo conec gent que va cada dia de l'any a l'Arxiu de la Corona d'Aragó (millor dit Reial de Barcelona) i en Bilbeny encara és hora de què l'hagin vist per allà. Una dada a considerar, tenint en compte que els registres del mestre racional es guarden en aquell arxiu.

En Bilbeny i els seus acòlits treballen sense mètode, d'oïdes i sense cap cultura històrica. No saben llatí ni poden llegir els textos, i es basen en interpretacions esbiaixades d'allò que altra gent ha dit o publicat. Enlloc d'investigar, el que fan és aplegar notícies que ajudin a suportar la seva feixuga versió dels fets. Estan fent molt mal a la nostra història i la nostra historiografia.

Res a dir, en canvi, en contra de l'Institut d'Estudis Colombins i d'altres investigadors, com Charles Merrill.

Em pensava que el CCC era una institució més seriosa, i per descomptat el Nació Digital. Auspiciarien una conferència de von Daniken parlant d'extraterrestres que ja visitaven la terra fa milers d'anys? O publicarien la notícia d'una roda de premsa donada per Carlos Jesús? Doncs el cas de Bilbeny és molt similar. Embaucar i enganyar la bona gent.
+34
-28
Res a fer
Anònim, 15/06/2012 a les 09:36
Jo tinc quasi 53 anys i porto uns 15 anys seguits lluitant dia a dia, a través de la xarxa, amb els representants de l'espanyolisme a casa nostra. He arribat a la conclusió que no hi ha res a fer, mai no acceptaran els arguments que una persona civilitzada admet amb normalitat. Ells mai no es disculpen per res i pensen que són grans i impunes per la gràcia de Deu, i que si ara estan atravessant un mal moment només és perquè la glòria els tornarà a acollir en breu. Ells veuen la crisi com una oportunitat recentralitzadora; ells recorren a la Constitució només en defensa de les lleis espanyoles, mai les catalanes; ells sostenen que el català és una llengua naturalment sotmesa al castellà per definició; ells salten del rigor a la fanfàrria amb enorme facilitat i sense justificar-se: quan parlem d'Espanya tot és seriós però quan l'atenció es fixa en Catalunya el recurs sempre és la mofa. Per tot plegat, mai no acceptaran cap inverstigació, document o conclusió que determini que Catlunya, per exemple, va fer quelcom que atribuït a Castella. Els sembla el més normal del món que una terra sense accés directe al mar protagonitzés una gran gesta naval, però riuen de mala manera quan un poble com el català, que fa més de dos mil anys ja tenia trànsit marítim regular, reivindica una actuació portada a terme amb vaixells i mariners. És impossible, aquesta gent no atèn a raons i no vol ni li interessa atendre cap raó esmentada en català o des de Catalunya, ells pensen que tenen dret a sotmetre'ns perquè en el seu di van guanyar una guerra. O sigui que, lamentablement, per posar les coses al seu lloc caldrà organitzar una altra guerra i guanyar-la. No cal que sigui una guerra amb fusells i bombes, la guerra es pot guanyar, tmbé, no perdent el temps picant pedra, donant-los les mínimes explicacions, anant a la nostra i fent-nos un lloc a Europa sense comptar amb aquesta raça de retardats crònics que és Espanya. quan ho tinguem tot a punt, cal fer una acció política, saltar-se totes les lleis promogudes per ells amb l'objectiu de fotre'ns per totes bandes, i aire que vol dir vent, quan siguem plenament sobirans ja poden anar cantant, que vagin a reclamar al mestre armer i que demanin explicacions a sa puta mare, parlant en plata.
+32
-32
no m'ho puc crerure
Albert Fortuny, 15/06/2012 a les 09:32
Que alguns catalans sentin tant autoodi d'ells mateixos i se’n mofin de la seva història, realment es que l'estat espanyol ha fet una bona feina durant mes de 500 anys... a veure si aconseguim obrir-los els ulls. Salut! //*//
+29
-29
Mare meva!
Anònim, 15/06/2012 a les 09:13
És difícil trobar un poble tan bonifaci i generós com el nostre. I encara ens diuen garrepes, aquests malagraïts de castellans.
+31
-36
vaja
Anònim, 15/06/2012 a les 08:14
¿cancilleria catalana? ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
+31
-31
Escanya, l'orígen
SPAIN is BANKRUPT, 15/06/2012 a les 03:54
Ja va dir un historiador dels EEUU fa dos anys que allò de que ho havia pagat la reina Isabel amb les seves joies era pura ficció. Ovbiament degudament interessada pel Regne de Castella i Lleó que era quí portava la veu cantant de tota aquesta història de la infame Espanya.
+50
-31
Distorcionadors de merda
Ab, 15/06/2012 a les 01:02
Aquí diu descobriment no conquesta..!!!!
Qui va descobrir el pol nord no va fer un negoci amb l'extermini d'óssos polars oi?
Doncs això és el mateix. Un humanista del moment descobreix un nou territori, amb ell porta mercaderies per intercanviar, cronistes que explicaran com és l'entorn i les cultures d'aquells territoris, coneixeran les llengües i les costums i hi comercialitzaran. Colom va descobrir Amèrica el 1492 i va morir catorze anys més tard el 1506.
Ai si em descuidava que els primers 'señoritos' es van queixar al rei perquè Colom no els hi deixava tenir esclaus perquè els hi treballessin la terra i es queixaven que cadascú s'havia de treballar la seva. Com es va acabar? Els hidalgos van denunciar a Colom i aquest va haver de tornar engrillonat per ordre de Bobadilla cap a la Península. Aquí és on comença l'abús sobre l'indígena, l'inferior, el de color, l'analfabet, el pagà... durant més de 500 anys s'ha forjat el caràcter castellà; dropo, xulo, xenòfob...
+34
-36
tenim de mirar cap a l´europa democratica i civilitzada
Anònim, 14/06/2012 a les 23:51
els espanyols no se on volen anar, perque el que no es un gandul es un xoriço.

això del PACTE FISCAL que ningu s´ho cregui ,els espanyols sense els calers dels fons alemanys i l´espoli que practiquen a catalunya que farien caçar mosques a la meseta?

no ens enguenyem a dia d´avui es mes factible la sececio que un concert economic igual que els bascos i els navarresos

els catalans tenim de treballar perque espanya sigui el pasat
+43
-44
De fet, la Bíblia en realitat era l' Avui.
Biblicus , 14/06/2012 a les 23:50
Segles enrera, els feixistes anticatalans li van canviar el nom a la Bíblia, es deia L' Avui, però en un ferotge atac contra Catalunya, li van canviar aquest nom tan nostrat per la pocasoltada de Bíblia.
+32
-37
Lladres i espoliadors des de sempre
SPAIN IS BANKIA, 14/06/2012 a les 23:44

http://www.donalacara.cat/

Dóna la cara per la independència!
24.675 persones ja hem donat la cara.

donalacara.cat
+31
-39
Per a tots
Nemo, 14/06/2012 a les 23:44
aquells espanyols tancats i encegats de la religió espanyolista.

De petit em van ensenyar els mestres dirigits des de l'Espanya dictatorial (suposo que els mestre "demòcrates encara ho fan):
"...i la reina Catòlica va empenyorar les seves joies per a finançar la descoberta d'Amèrica".

Això sí que és creïble, no cal remenar-ho, i no cal pensar gaire, oi?
+41
-31
Patrocini
Anònim, 14/06/2012 a les 23:41
El diluvi universal el va patrocinar La Caixa.
+42
-37
La verda siempre aparece...
Anònim, 14/06/2012 a les 23:39
Es decir que todos los desmanes, matanzas, expolios, aplastamiento de minorías etnicas, convertir a los pueblos en una religión única, y demás salvajadas que se produjeron en el continente americano, todo fue gracias a los catalanes, pues muy bien. Apuntaros un 10.
+46
-46
Goita, Catalunya també va finançar la Gran Muralla Xina!
Historiador solvent, 14/06/2012 a les 23:06
Ep! Tots els historiadors solvents del mon, excepte els feixistes nazis exterminadors castellans, i els nostres llibres escolars, defensan que Marco Polo, Torrebruno, Mozart, Genghis khan i Maria Magdalena eran catalans, residents a El Papiol i membres del mateix Esbart dansaire, renoi la gresca i xerinola que feien tots plegats! Si algú diu que no és possible per la cronología històrica, és que tenen catalanofobia i van contra Catalunya!
+43
-50
Vamos a ver...
Anònim, 14/06/2012 a les 23:02
Con la que está cayendo, hay impresentables que se dedican a semajantes majaderías ? y cobrando !!!!!


Cuatro años y medio de cárcel para dos ex presidentes de FGC durante la época de Pujol por malversación
El Tribunal Supremo confirma que Enric Roig y Antoni Herce se lucraron ilegalmente a costa de Ferrocarriles de la Generalidad en los años 90. Deberán indemnizar a la empresa con 2,7 millones de euros. El ex consejero autonómico Albert Vilalta es absuelto porque, aunque el delito de prevaricación del que se le acusaba se consideró probado, este ha prescrito.

La Fiscalía del Tribunal de Cuentas ha abierto diligencias para analizar si hay irregularidades y se pueden exigir responsabilidades contables por el caso Crespo, una presunta trama de corrupción que dilapidó 2,4 millones de euros de los contribuyentes a través de la empresa pública Centros Médicos Selva Maresme (CMSM) y de la Corporación de Salud del Maresme y la Selva.

El presidente de Reagrupament, Joan Carretero, ex consejero de Gobernación y Administraciones Públicas de la Generalidad (entre 2003 y 2006), ha sido acusado de un delito continuado de prevaricación por la fiscalía. El ex miembro del Gobierno autonómico, durante la presidencia de Pasqual Maragall (PSC), se enfrenta a una posible pena de nueve años de inhabilitación para ejercer cargo público.
El fiscal Joaquim Soldevila ha considerado que Carretero, mientras ejerció de alcalde de Puigcerdá (Gerona), entre 1995 y 2003, modificó un plan urbanístico para ampliar los usos comerciales de unos terrenos para poder ubicar una gran superficie comercial pese a que estaba prohibido por el plan territorial sectorial de equipamientos comerciales.

+46
-42
Investigando la historia...
Anònim, 14/06/2012 a les 22:53
El gran historiador, Patxi Echevarría, ha demostrado de forma fehaciente, que el segundo de Cristobal Colón, llevaba boina desde que le parieron.
Quizás también tengan algo que ver los vascos en el descubrimiento del nuevo mundo ?
+45
-46
big bang catalan ?
Anònim, 14/06/2012 a les 22:47
El Big Bang se produjo en Cataluña, según el último estudio de científicos catalanes. Un hecho que los españolistas han ocultado, en su afán por oprimir Cataluña.
+5
-24
hmm
Tomppa, 14/06/2012 a les 22:47
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+42
-43
Foteu pena, ignorants!
Anònim, 14/06/2012 a les 22:35
Per a tots aquests ignorants que rieu, sapigueu que Jordi Bilbeny fa més de 20 anys que està investigant per arxius i documents. que té més de 10 llibres publicats.
Foteu pena, Einsteins del Bages...
+45
-49
Que penita me dan . . . .
CATALONIA IS SPANAIR, 14/06/2012 a les 22:22
Y NWEWTON Y SHAKESPEARE ERAN DE MATADEPERA.
+45
-43
Einstein
Synthroll, 14/06/2012 a les 22:20
També el feixistes ens oculten que Einstein era del Bagés
+45
-39
un apunt
Trancelover, 14/06/2012 a les 21:51
És més, la conquesta de america no va ser feta en la seva major part per extremenys i andalusos com ens fan creure, ja que només el poble català tenia l'evolució cultural necessària per a tal empresa.
+50
-44
Visca la del ojo torcio
Anònim, 14/06/2012 a les 21:48
Ei, a que no sabeu que en la Lluna ja n'hiavien catalans ? de fet, es rumorea que cuan Amstrong va arrivar, va veure a un ser amb barretina menjant butifarra i pan tumaca. Aixo deuria eixir en tots els informatius del mon. Pero aço no l'interesa als opresors del regne de Castella.

The Moon is Catalonian.

Lamantapla.
+43
-36
Visca la del ojo torcio
Anònim, 14/06/2012 a les 21:46
Ei, a que no sabeu que en la Lluna ja n'hiavien catalans ? de fet, es rumorea que cuan Amstrong va arrivar, va veure a un ser amb barretina menjant butifarra i pan tumaca. Aixo deuria eixir en tots els informatius del mon. Pero aço no l'interesa als opresors del regne de Castella.

The Moon is Catalonian.

Lamantapla.
+36
-40
La opressió millenària
Trancelover, 14/06/2012 a les 21:45
Castella mai ha fet res en la història d'espanya, només oprimir al poble basc i català i destruir la seva memòria. Al que amb grans influències se li han unit les altres potències europees.
+26
-25
L'Almiral Colomb ja disposaba de son propri concert economic
Anònim, 14/06/2012 a les 21:44
Idiotas de CyU & esGuerra, vos pissaran a la cara & encara dirau que plou!
+36
-37
Endavant
Nemo, 14/06/2012 a les 21:36
...amb desemmascarar els falsos espanyols. Des del seu invent "Espanya" no han parat de falsejar-ho tot. Com estan demostrant petits catalans (Bilbeny i d'altres).

(Em pregunto si cap Institució Catalana, i o de la Generalitat els està recolzant, o són petits herois).

Catalans hem d'inflar el nostre orgull, som hi hem estat molt més grans que els impostors castellans! i d'aquells que s'amaguen darrera del nom d'Espanya i han esborrat i absorbit els països catalans.
+24
-24
Bilbeny & Gallina Blanca
OhQueNou!, 14/06/2012 a les 21:28
Això fa anys que se sap. Aquest home redescobreix permanentment la sopa d'all.
LÓPEZ DE GÓMARA, Francisco. Historia General de las Indias. Edició de 1552.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Tercer #novullpagar popular
Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: