Notícies

Dimarts  19.06.2012  06:00

La tempesta dels mercats no amaina amb el resultat de Grècia

La prima de risc va arribar al màxim històric de 582 punts · Brussel·les insisteix que Espanya ha de fer més ajustaments

 

La borsa espanyola va tancar ahir amb grans baixades una sessió en què van pesar els dubtes sobre el sector financer i l'economia espanyola, i la negativa d'Alemanya a acceptar una relaxació de les condicions del rescat de Grècia després de la victòria de Nova Democràcia (pro rescat) en les eleccions gregues.

L'Ibex-35 va baixar un 2,96%, fins a 6.519,9 punts, i el selectiu paneuropeu FTSEurofirst 300 va tancar provisionalment pla (+0,01 per cent). Quant a la prima de risc, al moment de tancar la borsa cotitzava a 577 punts bàsics, però a migdia havia batut un nou rècord històric de 582 punts bàsics.

Brussel·les insisteix que Espanya ha de fer més ajustaments

En plena crisi del deute espanyol la Comissió Europea ha insistit que el govern espanyol ha de perseverar en els ajustaments i en les reformes estructurals, sobretot en el sector bancari. Brussel·les atribueix la pressió sobre el deute espanyol al 'nerviosisme i a la fatiga' dels inversors per la durada de la crisi, però també, en bona part, a la incertesa sobre el rescat bancari de 100.000 milions, que encara no s'ha concretat.

El vice-president de la comissió, Joaquín Almunia, va declarar ahir a TV3 que, malgrat l'interès que ja paga ara Espanya pel deute, no creia que hi hauria una intervenció de l'economia com la de Grècia o d'Irlanda.

Merkel no vol sentir parlar de rebaixar les condicions de Grècia

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va dir ahir que no seria acceptable de rebaixar ara les condicions del programa d'assistència financera a Grècia, i va expressar la seva confiança en els màxims dirigents europeus que arribarien a un acord en favor del creixement sostenible.