Actualitzat el 20/06/2012 a les 00:02h

El ministre que ens parla d'incivisme

El ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha qualificat l’actuació de la gent que no vol pagar peatges com una manifestació d’incivisme. Miri, senyor ministre, jo només sóc un humil ciutadà d’un petit país anomenat Catalunya... Catalunya, se’n recorda? Espero que els aires de la Sierra, aquells que provoquen amnèsia a molts catalans que treballen a Madrid, no li hagin esborrat de la memòria el record d’aquest poble que el va acollir durant anys i panys.

Vostè equipara l’acció d’aquelles persones que diuen prou als peatges de les carreteres catalanes amb un acte de violència urbana. Senyor ministre, com diuen allà on viu “no está el horno para bollos”. Oi que m’entén? Perquè si amb la que està caient en aquesta Espanya arruïnada i rescatada per Europa, en aquesta Espanya decadent on tot orgull patri s’aferra a una selecció de futbol, m’inquieta que la seva preocupació sigui titllar d’incívics a aquelles persones que tenen tot el dret a pensar que els estan prenent el pèl amb el peatges.

Vostè equipara el #novullpagar amb furs i robatoris... Vol que parlem de robatori? Parlem dels més de 16.000 milions d’euros que anuals que ens costa els catalans pertànyer a Espanya? Sap que en aquest país que es diu Catalunya necessitem aquests diners per no haver de tancar escoles i hospitals i, en definitiva, per no retallar el benestar dels meus conciutadans, que estarà d’acord que també són els seus?

Amb aquestes afirmacions vostès ressusciten l’estratègia del “mando y quiero” dels que manaven durant la dictadura, d’aquells governants casposos amb sobredosis d’odi que patien la mania persecutòria de qualificar d’enemics a qui no alçaven el braç com marionetes ridícules. Si ens volen fer creure que són demòcrates de veritat curin els tics dictatorials. No vulguin honrar les formes del recentment traspassat president honorífic del seu partit, aquell que participà en consells de ministres on es firmaven sentències de mort i que en època de pau promogué un bany de sang a Vitòria. Campanades a mort... sap de què li parlo?

Si vostè equipara el #novullpagar amb terrorisme urbà, espero que no li estranyi que jo qualifiqui de saqueig l’espoli fiscal, premeditat, continuat i sistemàtic que pateix Catalunya per part del seu govern. O  em permetrà que li digui que els atacs contra la llengua catalana són un acte de terrorisme d’estat. O que cregui que és un acte d’indecència utilitzar els diners dels catalans i les catalanes per fer realitat la megalomania espanyola de construir aeroports sense avions o trens d’alta velocitat sense passatgers. O que pensi que és immoral ajudar amb els nostres diners els senyorets amb peus de fang de l'Espanya de sempre, “la d'antigues tenebres que van ressuscitant...”.

Navega per les etiquetes

Jorge Fernández Díaz#novullpagar

Referències a Internet

#novullpagar

COMENTARIS

+0
-0
Demaneu al Servei Català de Trànsit veure el vostre Expedient
Anònim, 20/06/2012 a les 09:42
Instruccions aquí
http://ves.cat/beY1


En el cas que no us deixin, tal com esta passant, estan incomplint l'Article 35 de la LRJPAC. (aquí, pàgina 5)
http://ves.cat/beUq


Per la qual cosa podreu denunciar al SCT
+1
-0
el fons del pensament
Anònim, 20/06/2012 a les 08:15
Criminalitzar una demanda de justícia només fa que exposar a la llum pública el fons del pensament del ministre, un pensament totalitari. Un home així, en altres circumstàncies més difícils com ara una guerra, signaria sense cap problema condemnes de mort contra qui no pensés com ell.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Finestres
Nascut a Manresa (1974), fa molts anys que viu i treballa a Barcelona. Periodista i autor de diversos llibres sobre història, periodisme i esports. Amant de l’escriptura i la comunicació, dues pràctiques que connoten democràcia i llibertat. Pensa que si el Barça és més que un club, Catalunya també podria ser més que un estat.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: