B.F./ACN | Actualitzat el 19/06/2012 a les 12:52h

Puigcercós defensa «deixar caure» CatalunyaCaixa si no és viable

De la mateixa manera que també es nega a "pagar la banca pública dels senyors del PP", en referència a Bankia, perquè "la senyora Aguirre o el PP pugui anar tirant de beta"

Oficina de CatalunyaCaixa. Foto: Adrià Costa

El president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha defensat aquest dimarts "deixar caure" Catalunya Caixa i altres entitats intervingudes com Bankia si no són viables, ja que això és "contrari a l'economia productiva". "Si són viables, parlem-hi i posem-ho damunt de la taula. Però si cal, les deixem caure, jo ho dic", ha apuntat en declaracions a COM Ràdio el mateix dia que s'ha decidit constituir, el 2 de juliol la comissió d'investigació sobre les caixes ubicades a Catalunya que han rebut ajudes públiques. També ha rebutjat "pagar la banca pública dels senyors del PP", en referència a Bankia, perquè "la senyora Aguirre o el PP pugui anar tirant de beta".

D'altra banda, la Junta de Portaveus del Parlament ha acordat aquest dimarts que la constitució de la Comissió d'Investigació sobre les entitats financeres ubicades a Catalunya es faci el proper 2 de juliol, i que el 16 de juliol es defineixi el calendari, per començar a treballar a partir del setembre. Tot i que els grups convocants de la Comissió -ICV, ERC, Ciutadans i SI- asseguren que l'objecte d'investigació és doble i inclou tant la gestió de les entitats intervingudes amb fons públics com la comercialització de productes bancaris de l'estil de les participacions preferents, els tres grups majoritaris -PSC i PPC i CiU- no han estat tant contundents. En el cas de CiU, no s'ha mostrat partidària de barrejar els dos temes.

Àmplia obra social

Entre l'obra social que atesora CatalunyaCaixa, hi sobresurt la Pedrera , l'emblemàtic edifici d'Antoni Gaudí del passeig de Gràcia de Barcelona, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que la Caixa de Catalunya va comprar per 900 milions de pessetes el dia abans de Nadal de 1986.

També disposa d'una notable xarxa d'espais naturals, els Espais Natura, que abasten el 4,5% de la superfícies de Catalunya, com Montserrat-Coll de can Maçana (l'Anoia), els Cingles de l'Avenc de Tavertet (Osona), Puigventós (el Baix Llobregat i el Vallès Occidental), el Bosc de Tosca (la Garrotxa) o el Port d'Arnes (la Terra Alta), entre d'altres.

També disposa d'altres espais emblemàtics, com ara el Món Sant Benet , el MónNatura Pirineus i el del Delta de l'Ebre, o la Fundació Alícia .

Navega per les etiquetes

CatalunyaCaixaBankiaJoan Puigcercós

COMENTARIS

+2
-2
Els treballadors de la Catalunya Caixa no em fan pena
Anònim, 20/06/2012 a les 10:08
.
+1
-2
Solidaritat fa el joc a Spain
Anònim, 20/06/2012 a les 00:50
Ni la Guàrdia Civil ho feria tan bé!!!! Solidaritat per la Independència podria dir-se solidaritat per carregar-se l'independentisme....sempre destruint la unitat sembla que estiguin a sou de Madrid...
+9
-3
Delirant
Anònim, 19/06/2012 a les 21:50
El sr Puigcercos es caga en els 7000 empleats de Caixa Catalunya , quan ell va ser un dels responsables del tripartit que havia de vetllar per la bona gestio de Caixa Catalunya

Com be diuen altres companys , ara que els amics sociates de Puigcercos ja s´han prejubilat amb les butxaques ben plenes de Caixa Catalunya , ara ja es pot deixar caure oi ?

El mateix Serra diu ara que allo era un desastre , que va avisar al govern Maragall i al govern Montilla i que no li van fer ni puto cas ( ningu del ex tripartit ha desmentit aquestes declaracions ) i ara el senyor Puigcercos gran artifex del tripartit es renta les mans com si la cosa no anes amb ell i li diu als 7000 treballadors de Caixa Catalunya que els bombin

Increible !!!
+8
-3
Vergonya
Reusenc, 19/06/2012 a les 21:43
Vergonya de dir el que ha dit. L'he sentit per la ràdio i hauria de tenir vergonya. Ens queixavem de les declaracions del Sr.Almunia i ell fa el mateix. Ho sento,però el Sr.Puigcercós hauria de plegar, hauria de dimitir. Ha posat de nou en perill una entitat 100% catalana, ha posat en perill uns 7.000 llocs de treball i ha posat en perill la salut de molts treballadors i familiars. Sr.Puigcercós vostè ha parlat mai amb cap teballador de CatalunyaCaixa? Jo crec que no, si ho hagués fet no hauria fet les declaracions que ha fet. Ara el mal ja està fet. Ara ha vostè li toca arreglar-ho. Ho ha de fer pel bé del país i dels treballadors.
+8
-1
Que caigui ell!
Anònim, 19/06/2012 a les 21:35
Clar no? Ara que ja han fugit tots els teus companys sociates de la caixa, ara que ja l'han deixat tocada, ara ja la podem deixar caure amb pensions mutimilionàries que deuen estar cobrant tots els que ja no hi són. Deixem-la caure i fotem al carrer els mésde 7000 treballadors que no tenen la culpa de tot el disbarat que es va crear durant l'època del tripartit, un tripartit que tampoc va fer res per evitar el boom immobiliàri i el que realment ens ha portat a aquesta situació.

Jo em nego a perdre el nom de Catalunya a la nostra entitat, la última que queda (l'altra patrocina la Roja i per tant no és meva). Em nego a que la deixin caure per molts motius, però el principal és perquè per davant de Catalunya Caixa n'hi passen moltes. Que no ens preguin el pèl: Catalunya Caixa tampoc està tant malament com ens volen fer creure: té un projecte avalat tant des del Banco de Espanya com des del BCE.. cosa que d'altres bancs (com el de VALÈNCIA) no ho poden dir.

És aquest és el que està realment malament... que no ens endosin informació així com així... no deixa de ser un nou boicot contra la darrera caixa catalana...
+3
-2
QUE LA SALVI...
Anònim, 19/06/2012 a les 21:31
...l´Estat Espanyol com a contrapartida dels 20000 milions que ens roben als catalans cada any. No, Joan, no, molt malament. Espanya ens roba cada any i és de justícia que almenys ens donin els diners per salvar una entitat catalana. Pot ser que CatalunyaCaixa hagi fet una mala gestió, però no tant com la teva i els teus amics del PSC a la Generalitat, la qual, per culpa vostra, està totalment arruïnada. Tú a l´empresa privada no dures ni una setmana i si això fós els EEUU, estaries a la presó per haver arruïnat tot un govern. Si vols deixar caure CatalunyaCaixa per una mala gestió, hauríem de deixar caure a tú, a ERC i al PSC per una nefasta gestió econòmica durant l´etapa del "tristpartit".
+4
-6
aNONIM
Anònim, 19/06/2012 a les 20:12
SACAR TODO EL DINERO DE CAIXA CATALUNYA PERO CORRIENDO, CORRIENDO
+13
-4
I si deixem caure ERC??
Fèlix the cat, 19/06/2012 a les 20:06
A mi m'agradaria veure els comptes d'ERC. Si no pot viure de les quotes dels afiliats i resulta que necessita les subvencions de l'Estat i de la Generalitat (a tant per vot) per a viure ... que la tanquin. Jo no tinc perquè posar ni un sol ral de la meva butxaca per a mantenir viva ERC. Ni un cèntim dels meus impostos per a mantenir uns senyors amb pensions vitalícies assegurades.

Que deixin caure ERC si no pot viure dels seus afiliats.
+4
-7
La Caixa li dicta el que ha de dir?
Anònim, 19/06/2012 a les 18:28
Com que las campanyas electorals deuen esser pagadas per La Caixa...
+5
-3
Quan temps has trigat...
Anònim, 19/06/2012 a les 17:23
Bé Joan! Per fi el seny Liberal et porta a concloure amb la lógica de la vida cotidiana que el millor que es pot fer, és tallar de socarrel aquesta disbauixa econòmica a la que ens ha portat el " sociolistismo" practicat pel PSC (Partit dels Socioslistos a Catalunya).
+10
-12
CatalunyaCaixa
Torrecollons, 19/06/2012 a les 17:20
Sr.Puigcercós, i els 7.000 treballadors? Vosté ja té la seva pensió garantida, però els 7.000 treballadors, no la tenen. I el nom Catalunya? Ha de rectificar immediatament aquestes paraules. Vostè mateix està atacant una institució totalment catalana i que porta el nom de Catalunya.
+16
-12
I perque n oet deixem caure a tu ?
Anònim, 19/06/2012 a les 17:06
Quins collons que te el tio . I la teva responsabilitat a l´epoca del tripartit ( els 7 anys que es van fer mes disbarats ) ?

Ara que tu i els teus amics sociates que estaven a Caixa Catalunya ja us heu ''jubilat'' a preu d´or , ara que paquin el pollastres els treballadors de a peu

sort que ets d´esquerres , perque amb gent com tu , qui necessita a la dreta
+13
-15
A la merda Solidaris
Anònim, 19/06/2012 a les 16:21
Per què no deixeu en pau ERC colla de freacks passats de voltes...El vostre projecte és atacar Esquerra i prou, ah sí i muntar showsss a costa d'iniciatives ciutadanes!!!! Sempre dividint mai sumant....
+6
-14
Cinturó roig AMB
Anònim, 19/06/2012 a les 14:52
Caixa Catalunya és la caixa dels xarnegos del cinturó roig de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (Baix Llobregat, Barcelonès, Vallesos i Maresme Sud), és el calaix dels diners del Montilla i companyia....
+4
-3
No hi ha un pam de net!
Anònim, 19/06/2012 a les 14:07
.
+16
-18
JO ERC
JO ERC , 19/06/2012 a les 14:02
Els Solidaris no us canseu mai d´atacar ERC ??

Ufff quin patir.

+5
-2
hmm
Tomppa, 19/06/2012 a les 14:00
CatalunyaCaixa era ple de socialistes. Quan els catalans comença a ser catalans a tot arreu ja veurem com va coses. Avui un altre cop he observat que els catalans estant perdren la seva llengua i com això identitat. Si catalans no defensa el català i els seus interessos, ningú ho faré sinó roben tot que teniu, llengua i recursos i tot que es pot ... la gent no es bona sinó únicament egoista, quan serà obligatori a aprendre el cataà i com això cultura català, Catalunya serà diferent.
+19
-18
Què faria en Puigcercós a l'empresa privada?
Guilllem, 19/06/2012 a les 13:48
Puigcercós, un personatge gris que en la vida només ha treballat de cambrer, i un sol estiu! Als 21 anys ja era regidor d'Esquerra a Ripoll, i des d'aleshores, a viure de la moma: conspirar, ocupar càrrecs i anar endollant amics i militants. Tant li va fer prostituir milers de vots independentistes lliurant-los en safata al PSOE. I la darrera jugada és la renovació dermoestètica d'Esquerra, col·locant el bon jan d'en Junqueras per continuar movent els fils del partit. Quina llàstima.
+15
-13
jo
Anònim, 19/06/2012 a les 13:42
Tu i molts com tu tampoc en sou de viables... i encara us mantenim.
+20
-4
D'acord
Anònim, 19/06/2012 a les 13:40
Totalment d'acord. Si la caixa A o la immobiliària B o el fabricant de cotxes C o el bar de la cantonada van malament, pleguen, indemnitzen els treballadors amb el que pertoqui, paguen el que poden als proveïdors i a Hisenda i avall que fa baixada.

Si el banc més gros del món cau, no us preocupeu que abans de 6 mesos un dels petits d'ara haurà ocupat el seu lloc.
+13
-17
La memòria dels peixos
Vadó, 19/06/2012 a les 13:35
Tot allò que ara diu i exigeix Esquerra... és tot allò que no gosaven fer quan governaven. Es pensen que tenim la memòria d'un peix?
+16
-19
PSOEcercós
Tian, 19/06/2012 a les 13:34
Quina sort que ara tenim Solidaritat! Aquests sí que no lliuraran mai centenars de milers de vots independentistes al PSOE. Us en fieu, d'en Puigcercós? Jo no.
+19
-16
Puigcercós, l'escuder d'en Montilla
Otger, 19/06/2012 a les 13:30
Home, en Puigcercós, el qui ens va assegurar que el finançament que va pactar el 2009 era "meravellós". I així estem: escurats com unes rates i pendents cada mes de la transferència de Madrid. Que fàcil que és signar una merdeta i enganyar els catalans tot venent-la com un "triomf", oi Putxi? Tot per la poltrona!
Veure encara en Puigcercós remenant la cua al Parlament defineix molt bé la "renovació" d'Esquerra. Que aquesta colla encara no ens hagi demanat perdó pels anys i panys de fer de crossa del PSOE clama al cel.
+14
-17
JO ERC
JO ERC, 19/06/2012 a les 13:18
Molt raonable.

O nomès ens acrregarem els serevis socials i salvarem els bancs ??

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: