Bernat Ferrer | Actualitzat el 20/06/2012 a les 15:45h

El PSC demana a CiU que trenqui amb el PP per l'«aragonès oriental»

Vol que Mas "es replantegi la seva aliança amb el PP i demostri que li preocupa més la defensa del català que conservar la cadira", alhora que critica la "flàccida reacció" de Mascarell

Daniel Fernández i Pere Navarro, en una reunió del PSC. Foto: ACN

"L'eliminació del català de la llei de llengües d'Aragó demostra alguna de les diferències entre l'actual govern i l'anterior", piulava ahir el socialista Joaquim Nadal. Avui, aprofundint en aquesta mateixa línia, el secretari d'Organització del Nou PSC, Daniel Fernández, ha assegurat que "els darrers atacs al català a l'Aragó i a les Illes Balears perpetrats pels governs del Partit Popular haurien de posar punt i final a l'entesa PP-CiU".

Fernández ha condemnat "l'actitud hostil" envers la llengua catalana dels governants del PP, alhora que ha considerat "especialment greu" el silenci d'Artur Mas en aquesta qüestió: "Li demanem que es replantegi la seva aliança estratègica amb el PP i que demostri que li preocupa més la defensa del català que conservar la seva cadira."

El secretari d'Organització socialista també ha denunciat l'actitud de la resta del Govern, apuntant directament contra l'exsocialista Ferran Mascarell. "Ens resulta especialment sorprenent la flàccida reacció del conseller de Cultura, Ferran Mascarell", ha arribat  a afirmar Fernández.

Tot plegat, serveix al PSC per resssaltar, "una vegada més", que "aquells que volen posar al mateix nivell la posició de populars i socialistes respecte la nostra llengua" és "una fal·làcia". Sense esmentar el País Valencià, Fernández ha recordat que "va ser durant els mandats dels presidents Iglesias a l'Aragó i Antich a les Illes que es va impulsar l'ús del català, mentre que és l'agressivitat del PP la que vol menystenir la nostra llengua, amb la interessada passivitat de CiU."

El català, "apuntalat" a la Constitució

Mascarell es va limitar a assegurar ahir que no compartia "les mesures que tendeixen a disminuir el català i la seva lliure i normal expressió" i que no entenia "que es despleguin lleis que van en contra d'una realitat que està apuntalada a la Constitució espanyola com una riquesa de tots", motiu pel qual convidava el govern aragonès a tenir "sentit d'Estat, fent que les llengües que conviuen a Espanya tinguin l'oportunitat de desplegar-se".

El portaveu del Govern, Francesc Homs, també va afirmar: "Se'm fa molt difícil d'entendre el contingut de la mesura empresa pel govern aragonès, i la lamentem. Veurem què dóna de si."

COMENTARIS

+1
-0
lA VALENTIA DEL CAGAT !
Anònim, 21/06/2012 a les 13:50
Molt bé PSC, ara que sou a l´oposició vinga exigir i reclamar. Que no hi ha dret, que si això o allò. Tot ho trobeu malament i exigible... Mentres vau ser al poder mai vau defensar el català, ni a Madrid ni en lloc. I així estem avui... I ara que no sou a primera, vinga cridar... Això que feu té un nom : LA VALENTIA DEL CAGAT !!!
+2
-0
INDEPENDÈNCIA
INDEPENDÈNCIA, 21/06/2012 a les 11:11
Els catalans demanem al PSC que trenqui amb el PSOE per dignitat i coherència
+2
-0
barruts
Domènec, 21/06/2012 a les 10:35
Aquests socialistes espanyolistes tenen una barra que se la xafen. Com gosen exigir a CiU que trenqui amb el PP si ells son els que pacten amb el PP a Euskadi, amb el PP al País Valenciá i sempre que cal anar en contra de Catalunya amb el PP al Congreso de los Disputados. Quina barra que tenen aquests socialistes espanyolistes! No pot ser que no se'n adonin del ridícol que fan.....pobrets.....com es tenen que veure els socialistes cartalans, representats per aquests sociates espanyols......
+2
-0
Els defensors de la lengua valenciana critiquen a CIU?
Patufet, 21/06/2012 a les 09:28
Quina xusma de gent si ells van votar de braçet del PSOE al congreso a favor de l'estatut valencià i la sesseció linguistica entre valencià i català. De què parlen ara?
+0
-0
Fot-li que és de Reus...
Ricard Record, 21/06/2012 a les 09:27
I quan el PSOE demana el mateix que el PP, perquè no "trenqueu" amb el PSOE, cara-dures!!! Per exemple: quan el PSOE-Basc va pactar amb el PP Basc la governabilitat d'Euskadi (o per alguns províncias Vascongadas) que collons vàreu trencar vosaltres, hipòcrites!!! I clar que CiU hauria de trencar amb el PP a tot arreu, és més, ja no hi hauria d'haver pactat res ni enlloc, però vosaltres, caragirades, no teniu cap legitimació moral per demanar una cosa que vosaltres ni heu fet ni penseu fer!
+4
-1
patètics sociates
Anònim, 20/06/2012 a les 22:57
Jo li demanaria al senyor Navarro que entri a la web de la AEAT, i veurà que desde fa anys hi ha l´opció de català i valencià. A mi, quan ho vaig veure fa uns anys em va escandalitzar, li recordo que fa uns anys els responsables eran els seus amos del PSOESPAÑOL
Vostès al igual que el PP fa anys que practiquen el genocidi contra el Català, algun dia aniran tots al tribunal de l´Haia per genocides.
+3
-0
A parells....
Damià el ....., 20/06/2012 a les 20:01
Aquest Navarro, sembla en Felip Puig, cada vegada que obren la boca, s'ensorren més en la....
+13
-0
Ja es massa barra.
Raimon-Mataró, 20/06/2012 a les 19:39
El cinisme d'aquesta gent no te limit.
Però com tenen la caradura, aquests palanganers del Psoe, de reclamar res?
Al menys, quan l'Honorable President Jordi Pujol pactava, ja fos amb PP o ja fos amb el Psoe,era per aconsseguir coses per a Catalunya.
Que n'han tret en sa puta vida,aquests arreplegats inutils, de fer de mamporreros dels seus amos de Madrid, a part d'arruinar el pais.
Au va, macos, aneu a la merda ja,

+3
-3
Són el mateix
Anònim, 20/06/2012 a les 19:37
Ha ha... Com voleu que CiU trenqui amb el PP, si són el mateix. Mateixos gossos amb diferents collars. Només calia veure avui com ha donat la notícia TV3. Han fet parlat un del PP en comptes de donar la cara algú de CiU. CiU se'n desentén i passa la pilota al que representa que és el dolent de la pel·lícula, el PP. Miserables.
+5
-0
Que bé us ho passeu......
Ramon A., 20/06/2012 a les 19:09
Oi Daniel i Pere pero vosaltres el que es diu trecar amb el PSOE, ni de conya no, au sigueu mes seriosos i no feu perdre el temps a la gent................
+12
-0
PSOE pocavergonyes
Anònim, 20/06/2012 a les 18:45
Pocavergonyes. Vosaltres quan heu estat en el poder heu fet exactament el mateix. Recordeu el BOE en català i en valencià? Els impresos, com els de la declaració de renda en català i en valencià? Sou igual de nefastos que el PP. La independència és l'única solució, i enviar-vos al vostre puto país.
+7
-0
PSC caura mes avall que el PASOK
Anònim, 20/06/2012 a les 18:34
.
+15
-0
Quin cinisme
Anònim, 20/06/2012 a les 17:59
El PSOE sempre ha avalat l´existencia d´un idioma anomenat ''valenciano '' i no veig que els del PSC-PSOE hagin mai piulat sobre el tema
+8
-0
hmm
Tomppa, 20/06/2012 a les 17:59
Vull que PSC trenci amb PSOE perquè PSOE no va demanar el català com llengua oficial d'unió europea i també perquè PSOE defensa unitat absolut d'estat espanyol amb una llengua comú igual que feixistes del PP ... defensant unitat d'estat espanyol amb odi o amor no hi veig diferència, programa de feixistes = programa de feixistes.
+9
-0
Aliances
Anònim, 20/06/2012 a les 17:42
Curiosament, no diuen res de l'aliança que mantenen el PSOE i el PP a Euskadi.
+11
-0
ara ho entenc tot
Anònim, 20/06/2012 a les 17:41
quant escolto al psc entenc perquè el català té problemes.
quant escolto l'alicia ja veig que estic al país de les meravelles, i allà el català es fa petit petit petit per entrar a la caseta,
quant escolto a l'artur i diu proa a ítaca entenc peruqe el vaixell naufraga (anem a grècia?)

quant sento al de les piles (duracelli) dient que això dels països catalans no ens convé veig que previament ha parlat amb tots ells i els ha alliçonat i com bons alumnes que són el creuen.

tots ells ho tenen clar, no els convenen un països catalans forts perquè és el preludi de uns països catalans lliures,

fins quant ERC no ho veurà clar?, quants atacs hem de sofrir perquè ho vegin clar?
+8
-0
PS què?
Palatí, 20/06/2012 a les 17:39
Però el PSC no és aquell que està federat amb la vergonya de PSPV i PSOE que defensen el secessionisme actiu al País Valencià i a "ministerios" i amb el PS asturià que defensa que el gallec que es parla a Astúries és "asturiano occidental" (sense reconèixer l'oficialitat de l'un ni de l'altre)?
Certs cínics haurien d'anar, però ja, a cagar a la via!
+5
-0
independència!
Anònim, 20/06/2012 a les 17:34

sembla que nació digital arriba tard a la noticia però ja dono jo la bona noticia:"el tribunal de la constitució dels espanyols legaliza SORTU"una gran noticia per la llibertat i per la independència.


a veure el que triguen els de sempre ha sortir.
+10
-0
Rècord
Anònim, 20/06/2012 a les 17:26
PSC, rècord Guinness de cara dura.
+14
-0
El psc sempre ho fa tot bé
Anònim, 20/06/2012 a les 17:18
No va ser el Zapatero el que va fer la constitució europea també en valencià?
I no va ser amb el Zapatero quan van aprerèixer les webs del ministeri també en valencià?

Llavors no es queixava el PSC. Callaven com putes
+19
-0
La mare que els va parir...
Rufí, 20/06/2012 a les 17:16
Aquests són els mateixos que al Parlament Europeu fan pinya amb en Vidal Quadras per impdir l'ús del català!
+10
-0
PSOE-c = Botiflers
James Hetfield, 20/06/2012 a les 17:12
Doncs jo si fos CiU demanaria al PSC que els seus companys bascos trenquessin al País Basc amb el PP.
+11
-3
Mireu qui parla
Anònim, 20/06/2012 a les 16:46
els botiflers del PSOE-C. Un per l'altra. Quines galtes aquests botiflers espanyolistes! Aneu a cagar no teniu ni credibilitat, ni autoritat per dir res.
+14
-3
Tots son iguals!
Vicenç Ramoneda, 20/06/2012 a les 16:28
PP-PSOE-Covardia i Unió son el mateix! Tots estan contra la llibertat de Catalunya!
+9
-19
chiste aragonés
Anònim, 20/06/2012 a les 16:26
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-8
S'acabat...
BEJOTA, 20/06/2012 a les 16:26
S'acabat lo de anexionar-se territoris foranis a Catalunya.Ni Valècia , ni les Illes b. ni res de res...Qui n'ho vegi així és curt.
+18
-4
S'ha de tenir barra
Jordi M, 20/06/2012 a les 15:58
Quins malabèsties. Ningú no ha fet més mal durant més temps contra la unitat del català, que el partit socialista. Ningú.
+8
-4
¿Fase 2?
Anònim, 20/06/2012 a les 15:57
Si la vitalita e grande e tutto va bene…
Avanti con il pene.

Ma, si la situazzione e dificile e la forza mengua…
Avanti con la lengua.

Si questa posizione si torna imposibile e tutto intento e inhumano…
Avanti con la mano.

Ma, si niente funziona… e tutto e nulo…
Avanti con il culo.

Ma, Avanti… sempre avanti.
+13
-4
cínics
petrus, 20/06/2012 a les 15:54
El PSC-PSOE es queixa? si el PSOE segueix polítiques semblants!

Tit i que a CiU li interessa un rave la llengua
+9
-34
FRENO AL PANCA-TALANISMO
XAVIER FABRA, 20/06/2012 a les 15:53
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+33
-5
covant els ous de la serp
Anònim, 20/06/2012 a les 15:50
El PSC-PSOE demana coses molt estranyes tenint en compte que ha sigut còmplice i àdhuc instigador del blaverisme al País Valencià, qui ha covat els ous lingüístics de la serp popular.

I què dir de l'Alfonso Guerra, instigador de Ciudadanus i el seu compromís pel bilingüísme asimètric (només en castellà).

Au a cagar a la via !
+18
-6
Aprofitats
Anònim, 20/06/2012 a les 15:49
Què catalanistes aquests sociates, no els reconec. Malauradament al PSC n'hi ha pocs o es fan sentir poc.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: