Actualitzat el 18/06/2012 a les 00:01h

Compararem en Tito amb en Pep

El nou entrenador del FC Barcelona, Francesc “Tito” Vilanova, va demanar a la roda de premsa de la seva presentació que els periodistes ni ningú perdin el temps comparant-lo amb el seu predecessor en el càrrec i, tanmateix, amic Josep Guardiola perquè, ja ens ho anuncia per endavant, les perdrà totes. La petició de Vilanova és inútil perquè, probablement, els periodistes i tothom perdrem el temps comparant-lo amb en Pep: i farem ben fet.

Vilanova fa ben fet de demanar-nos-ho i advertir-nos-ho, encara que, en aquest punt, s’equivoca. En primer lloc, perquè la comparació forma part de la condició humana, molt més en la de l’esportista. Per tant, des del primer moment i a tothora ens estem comparant: amb els rivals, amb nosaltres mateixos, amb èpoques passades… competir és comparar-nos. I, en segon lloc, perquè no hi fa res, al contrari, és un exercici excel·lent que ajuda a comprendre’ns i explicar-nos.

Ara: la comparació a què em refereixo no és la que volia dir Vilanova. Comparar l’obra de Cormac McCarthy amb la de William Faulkner, posem per cas, pot ser un exercici formidable per a comprendre les influències de l’un amb l’altre i entendre la narrativa nord-americana actual, de la mateixa manera que comparar Alfredo Di Stéfano amb Leo Messi, posem per cas també (però d’aquí un temps!), serviria per entendre el significat de l’un i l’altre en la història del Reial Madrid i el FC Barcelona.

Efectivament, comparar en Tito i en Pep a partir de quants títols va guanyar l’un (catorze de dinou) i quants en guanyarà l’altre (una incògnita), la comparació a què ell es referia, és una estupidesa que no serveix per a res. Per això fa ben fet de dir que si no en guanya cap i el fan fora de seguida, tant se val, se n’anirà amb catorze títols guanyats com a segon entrenador i cap altre que pugui obtenir com a primer no li farà més il·lusió.

En Tito patirà dues comparacions: la primera, la més evident, consistirà a comparar la seva feina com a primer entrenador amb la de Josep Guardiola. I, la segona, més subtil i decisiva, tractarà de comparar el Vilanova segon entrenador amb el Vilanova primer entrenador. De cap de les dues comparacions no es podrà escapar i ell mateix les farà: serviran per explicar-lo públicament i per explicar-se íntimament.

Navega per les etiquetes

Tito VilanovaPep GuardiolaBarçafutbol

Referències a Internet

Tito Vilanova

COMENTARIS

+0
-0
El rei ha mort, visca el rei.
Logan, 19/06/2012 a les 18:52
No se l'ha de comparar amb en Guardiola. És absurd.

Guardiola ha sigut per ara el millor entrenador que ha tingut mai el Barça, ni Cruyff, ni Helenio Herrera, ni cap altre.

Per tant cal deixar a en Tito Vilanova que faci el millor que pugui amb els jugadors del Barça i al final de temporada, vistos els resultats, veure si hem de seguir comptant amb ell, i prou.
+3
-0
Guardiola ha dejado el listón muy alto...
XxX, 18/06/2012 a les 18:36
...incluso para sí mismo...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Badia
Vaig néixer a Sabadell el 2 de febrer del 1963. La literatura i l’esport, com a practicant i espectador, són les meves passions de sempre. Em vaig fer periodista per poder escriure d’esports. També he estat director de comunicació del FC Barcelona, del 2003 al 2008, però aquesta és una anècdota en el meu currículum professional.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: