RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
20/06/2012 11:54
Caldrien dos fons de rescat per a salvar Espanya i Itàlia
Sin título
Rajoy contradiu Merkel i desmenteix les suposades pressions per accelerar el rescat
J.M. / Redacció
El president del Govern, Mariano Rajoy, marxa de la cimera dels caps d'Estat del G-20 sense aclarir quan sol·licitarà de manera formal l'ajuda per a la banca que, fa deu dies, ja va anunciar l'Eurogrup. El líder de l'Executiu del PP, que ahir considerava "tremendament nociu" vincular el risc bancari al risc sobirà, avui ha negat els rumors d'un segon rescat, malgrat les veus en direcció contrària dels seus col·legues de l'Eurozona.

El debat rau en si s'establirà una línia de crèdit que es concedirà al Fons de Reestructuració Bancària Ordenada (FROB), organisme de titularitat pública, que serà l'encarregaria d'injectar el capital a la banca; o si, per contra, els diners aniran directament als bancs, sense passar pel FROB i, per tant, sense alterar el deute públic, la qual cosa empitjoraria la credibilitat internacional d'Espanya.

La voluntat de Rajoy, però, va entrar en contradicció amb les prediccions de la cancellera alemanya Angela Merkel, que es va referir al rescat de la banca espanyola. "És molt important que hi hagi claredat, ràpidament, sobre com serà la petició d'ajuda espanyola". En la roda de premsa després de la clausura de la cimera, el president Rajoy es va mostrar sorprès per aquestes informacions. "He de desmentir-ho. Ningú ha demanat que fem ja la petició formal d'ajuda a la banca. Minuts després, el mateix Barack Obama, instava a Espanya a donar detallas sobre el "com" i el "quan" del rescat.

Dos fons de rescat per a salvar Espanya i Itàlia
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pot formalitzar en qüestió d'hores la petició de rescat dels bancs acordat en una reunió urgent de l'Eurogrup. Demà es faran públiques les auditories encarregades a les consultores Oliver Wyman i Roland Berger, que indicaran el volum de diners que necessiten els bancs per a capitalitzar-se.

Segons tres diaris britànics, caldrien dos fons de rescat per a salvar Espanya i Itàlia. Serien usats per comprar deutes dels països europeus amb problemes. Segons aquells diaris (Daily Telegraph, The Guardian i Daily Mail) el Mecanisme d’ Estabilitat Financera hi aportaria uns 400.000 milions i el Fons d’ Estabilitat Europeu uns 200.000.

Precisen que la idea hauria sorgit del primer ministre italià Mario Monti. Agreguen que, en el marc del G-20, el president francès, François Hollande, hauria expressat al president nord-americà Barack Obama que la situació d’Espanya i Itàlia era “insostenible”.

La superposició de mesures, els intents de Rajoy de que les aportacions de capital fossin directament als bancs, sense l’aval de l’ Estat, han estat endarrerint un procés que té aire de pastís de mil fulles.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat