Divendres, 22 de juny de 2012 | 10:35
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

La Policia Nacional deté a quatre majoristes de cocaïna de gran puresa.

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
A Sant Feliu de Llobregat i Montcada i Reixac
La Policia Nacional deté a quatre majoristes de cocaïna de gran puresa.
21/06/2012 12:13
nacional
Agents de la Policia Nacional han desarticulat, a Sant Feliu de Llobregat i Montcada i Reixac (Barcelona), un grup organitzat dedicat al tràfic i distribució de cocaïna a gran escala.

Els quatre detinguts transportaven la droga des de Madrid oculta en "caletas" especialment habilitades en vehicles, emmagatzemant-la en un domicili de Sant Feliu de Llobregat, on l'adulteraven. Posteriorment era distribuïda a altres traficants menors de les províncies de Barcelona i Girona. En els registres efectuats s'han intervingut 23 quilos de cocaïna de gran puresa, precursors químics i utillatge per a la seva cort, 170.000 euros en metàl·lic i els cinc vehicles emprats en les activitats il·legals.
L'operació té el seu origen en les investigacions dutes a terme per agents del Grup de Policia Judicial de la Comissaria de L'Hospitalet de Llobregat, respecte a una parella de nacionalitat colombiana que es podrien estar dedicant al tràfic de cocaïna a gran escala a Sant Feliu de Llobregat.
La substancia estupefaent era traslladada des de Madrid a Barcelona per carretera en vehicles degudament condicionats pels ara detinguts. En dos d'ells, s'havien habilitat els compartiments dels coixins de seguretat de l'acompanyant per ocultar fins a 4 quilos de droga. En un altre dels turismes s'havien disposat els laterals dels seients posteriors per transportar fins a 12 quilos. En tots es requeria d'unes determinades accions, que només coneixien els integrants del grup, per accedir a ells.
Una vegada consumat el trasllat, els tres vehicles eren estacionats en places de garatge, servint alhora com a magatzem. Per dificultar la labor policial, els turismes s'empraven exclusivament per als viatges, sense treure'ls a la via pública en cap altre moment.
Encara que inicialment la parella investigada residia al domicili de Sant Feliu de Llobregat, en el transcurs de l'operació policial van traslladar la seva residència a Montcada i Reixac, emprant el primer com a magatzem i laboratori de la cocaïna adquirida, amb vigilància les 24 hores. En el corresponent registre dut a terme en aquest pis, es van intervenir 18 paquets a l'interior de dos carros i un de més, juntament amb 170.000 euros, ocult a l'interior d'un fals fons, especialment habilitat, a l'interior d'un armari.
Una vegada realitzat el corresponent cort, la cocaïna era venuda a distribuïdors menors els qui, al seu torn, la subministraven a petits narcotraficants de les províncies de Barcelona i Girona.
L'operació policial s'ha saldat amb la detenció dels quatre integrants del grup organitzat i la intervenció de 23 quilos de cocaïna de gran puresa, precursors químics i utillatge per a la seva cort, 170.000 euros en metàl·lic i els cinc vehicles emprats en les seves activitats il·lícites.Els detinguts, a els qui se'ls imputen presumptes delictes contra la salut pública i associació il·lícita, van ser posats a la disposició de l'Autoritat Judicial corresponent, qui va decretar l'ingrés a la presó provisional per tots ells.

L'operació ha estat duta a terme per agents del Grup de Policia Judicial de la Comissaria de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), amb la col·laboració de la Unitat de Guies Caninos de la Brigada Provincial de Seguretat i Protecció de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya.

Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1