Divendres, 22 de juny de 2012 | 10:30
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Les dies perduts per malaltia durant les vacances es poden recuperar després.

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Sentència
Les dies perduts per malaltia durant les vacances es poden recuperar després.

21/06/2012 14:32
tribunal justícia union europea
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha emès una sentència en la qual indica que "Un treballador la incapacitat laboral del qual temporal hagi sobrevingut durant les seves vacances anuals retribuïdes, té dret a gaudir posteriorment d'un període de vacances de durada equivalent al de la seva malaltia".

La sentència fa referència a un llarg litigi entre diversos sindicats espanyols i l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED).

Els sindicats van presentar diverses demandes davant els tribunals espanyols perquè es reconegués el dret dels treballadors subjectes al conveni col·lectiu de grans magatzems a gaudir de les seves vacances anuals retribuïdes fins i tot quan aquestes coincideixin amb períodes de baixes per incapacitat laboral temporal.

ANGED es va oposar, en considerar que els treballadors en aquesta situació no poden gaudir d'aquests dies en un moment posterior, tret que es tracti de les situacions expressament contemplades en la normativa nacional.
La sentència ha donat la raó als sindicats i ha posat en evidència que la legislació laboral vigent en españa té moltes llacunes en les quals els treballadors àdhuc tenen molt que reclamar.

Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1