Aquest matí s’ha celebrat la segona reunió de la Comissió de Seguiment Ambiental de l’Aeroport de Girona-Costa Brava en la que Aena Aeropuertos ha informat de la recepció de 25 sol·licituds d’aïllament acústic pertanyents a vivendes de les poblacions d’Aiguaviva, Vilablareix i Vilobí d´Onyar.

Del total de sol·licituds, són 20 les que han aportat la documentació que acredita el compliment de les condicions establertes a la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) del projecte d’ampliació de l’Aeroport de Girona-Costa Brava (BOE, núm. 65 de 17 de març de 2011), per la inclusió en el Pla d’Aïllament Acústic (PAA). En concret, 12 corresponen a vivendes del municipi d’Aiguaviva, 5 a Vilablareix i 3 a Vilobí d’Onyar.

Un cop rebudes aquestes sol·licituds, es durà a terme la mesura acústica “in situ” d’aquestes vivendes per a poder determinar les necessitats concretes d’aïllament acústic. Una vegada es comprovi aquesta necessitat, els interessats hauran d’aportar el corresponent projecte i pressupost d’aïllament acústics, per a què posteriorment es puguin dur a terme les actuacions d’insonorització convenients.

En aquest sentit, totes les accions pretenen aconseguir que a l’interior de les edificacions es compleixin els objectius de qualitat acústica pel soroll aplicables a l’espai interior habitable. Aquests es recullen a la taula B de l’Annex II del Reial Decret 1367/2007, de 19 d’octubre, a través del qual es desenvolupa la Llei 37/2003 del Soroll, de 17 de novembre, referent a la zonificació acústica, objectius de qualitat i emissions acústiques.

De la mateix manera, s’ha recordat als propietaris que no han d’aportar cap import, ja que aquest correspon íntegrament a Aena Aeropuertos en compliment de la resolució del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. A més a més, els veïns afectats podran fer aquestes actuacions amb les empreses que ells seleccionin, que hauran d’acreditar la corresponent solvència tècnica.

En el transcurs de la reunió, a la que també han assistit representants del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Generalitat de Catalunya, ajuntaments d’Aiguaviva, Vilablareix, Vilobí d´Onyar, Aena Aeropuertos ha destacat la col·laboració prestada pels ajuntaments, que han enviat els censos dels seus municipis corresponents a aquells immobles que estan inclosos a la petjada acústica associada al Pla d’Aillament Acústic (PAA). El cens actual de vivendes d’aquest PAA és de 215 de les que 101 corresponen al municipi d’Aiguaviva, 24 a Vilablareix i 90 Vilobí d’Onyar.

A la trobada, Aena Aeropuertos s’ha compromès a seguir avançant en l’execució d’aquest PAA i a tenir informats els ajuntaments sobre tots aquells aspectes que siguin del seu interès. Els ajuntaments reiteren la seva col·laboració per la correcta execució d’aquestes actuacions.