Bloom és un el nou centre singular a l'avantguarda de la tecnologia 3D i multimèdia que té el doble objectiu de promoure i atreure talent i empreses, així com fer de Girona el referent europeu en estereoscòpia.

El centre es troba a l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic i és el nucli del Clúster TIC-MEDIA de Girona, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Girona i del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Es tracta d’una clara aposta d’ambdues institucions per potenciar el creixement econòmic de la regió en un sector estratègic i de gran valor afegit, i que s’ha cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea. Ha comptat amb un pressupost aproximat de dos milions d’euros.

A l’acte d’inauguració que s’ha celebrat aquest matí, hi ha participat la Vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, la rectora de la Universitat de Girona, Anna M. Geli, el diputat d’Hisenda de la Diputació de Girona, Ramon Soler, el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós, i el delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús.

En el seu discurs, l’alcalde ha destacat la singularitat d’aquest projecte en l’àmbit europeu i la llarga cultura audiovisual de la ciutat; “es tracta d’un projecte molt ambiciós [...] que pretén generar continguts i incentivar una de les matèries primeres d’aquest país que és la creativitat” ha declarat als mitjans de comunicació. D’altra banda la Vicepresidenta ha situat Bloom com a un exemple d’innovació que “dóna ales al talent del país”.

Bloom treballa sobre 4 línies d’acció: la infraestructura i els serveis, la difusió, la formació i la promoció. En aquest sentit, Bloom és un centre sense ànim de lucre que, amb el que ingressa per la seva activitat, cobreix les seves despeses de funcionament i reinverteix l’excedent en una renovació constant del seu material i equipaments, mantenint-se així a l’avantguarda de la tecnologia.


Photobucket