Salvador Cot | Actualitzat el 22/06/2012 a les 23:59h

Escolta, món

Jordi Pujol va tenir clar sempre que Catalunya havia de tenir la màxima visibilitat internacional. Per això viatjava i tractava d'escampar una xarxa de contactes que encara ara continua tenint el seu valor. Però Pujol, en certa manera, sempre es va comportar com un lobbysta, procurant no molestar més del necessari ni el cos diplomàtic espanyol ni el govern que hi hagués a La Moncloa en cada moment. De fet, Pujol cita en les seves memòries diverses ocasions en què va donar un cop de mà a requeriment de Madrid.
 
Aquesta política pactista va arribar a l'extrem de consultar als ambaixadors espanyols els noms dels delegats de la Generalitat. I així, a principis d'aquest segle, va aparèixer una senyora a París, aproximadament catalana, molt amiga de l'ambaixador, que va ordenar, com a primera decisió, que es pengessin un grapat de banderetes espanyoles a la façana de la Maison de la Catalogne. "Es que yo no soy nacionalista", deia, quan li preguntaven. Aaah.
 
El tripartit va tenir més intenció, però poca traça i mala sort. En aquella època, Josep-Lluís Carod-Rovira era el blanc preferit de la Brunete i no hi van ajudar ni el nomenament del seu germà a París ni les bromes de Pasqual Maragall a Israel, tot plegat convenientment exagerat i amplificat.
 
Ara, amb menys pressupost, Artur Mas està afrontant una política internacional efectiva. Mas i algun dels seus consellers tenen relació directa amb la premsa internacional i han aconseguit fer-se un espai i visibilitzar Catalunya, així com la posició del Govern català, sovint contraposada a la de l'espanyol. Embrionària i intermitent, però almenys hi ha una acció internacional pròpia.

COMENTARIS

+1
-1
utillero de madrid
perico, 23/06/2012 a les 21:44
Si catalunya fos un equip de futbol,l´entrenador ( en mas ) ja hauria dimitit ho l´haguessin rellebat
+3
-2
ex...ciu
manolito, 23/06/2012 a les 21:41
manel,criticar no es cap delicte,jo també n´estic tip !!! el programa de ciu erà,pacte fiscal en un any ( fracas )sortir de la crisis i crear llocs de treball , amb un govern que era dels millors ?? ( fracas ).per que el votés la majoria, no vol dir que tinguín patent de cors.
+3
-3
Com ho farien ells?
Manel del Guinardó, 23/06/2012 a les 20:34
N'estic tip de només o gairabé sentir comentaris negatius quan el nostre govern fal alguna acció.
Vulguin o no aquet govern ès totalment legal, escollit pels vots de tots els catalans. Tant si varem votar-lo o no, el nostre deure ara ès donar-los tot el soport i la nostre confiança com a poble. Al cap i a la fi, estan realitzant el programa que van anunciar.
+1
-0
PRRRRRRRRRRRR
Anònim, 23/06/2012 a les 20:13
+3
-4
122.000 contra 97.000
Anònim, 23/06/2012 a les 20:12
Els sous dels presidents autonòmics.

Com sempre, ens ha tocat la grossa, el de la Generalitat aixeca 122.000 euros, molt per davant del segon, el del País Basc, amb 97.000.

I els altres, per la meitat.

Es clar, com que Catalunya és una nació, el castellanoparlant "señor Mas" s'ha de carregar de quartos com una abella, les seves meravelloses habilitats se les rifarien les empreses privades, oi? Com Abertis i similars, es clar.

Ens toca tot, l'euro per recepta, IRPF més alt que enlloc més, peatges, els rics exempts de successions, els pobres o treballadors productius més explotats que ningú.

Ja que dobla el sou d'una altra autonomia, per què no arrisca alguna cosa, convoca un referèndum per la independència, i va a la presó?

Res, amb els palmells de les mans ensenyant, algun consell del seu pitjor enemic "expert en comunicació" i fent-nos fer el ridícul. Li va quedant la boca torta.
+4
-0
bona fe
Anònim, 23/06/2012 a les 18:50
em sembla que aquest article está escrit amb molt bona fe.
No crec que els catalans que tenen el poder de veritat els hi faci gaire molèstia. Seguiran fent la seva com ha sigut desde la guerra civil. Jo veij molt lluny l'Estat Catala o la República Catalana com volgueu.
+5
-1
ex...ciu
Anònim, 23/06/2012 a les 18:35
Si ciu voguès la independència "ja la tindriem" ,en mas haurà de fer molts viatges i gastar totes les seves energies,per convencer els americans i els europeos que catalunya no mereix ser intervenida.A final de trajecte el resultat serà el de sempre ¡¡en mas defensa catalunya millor que ningú" " ciu ha fet tot el que podia, per que no intervinguessin catalunya".Evidentment catalunya esta dins espanya ( les dues estan rescatades )no cal que ens fem il.lusions , el futur inmediat son: mes retallades,més impostos,més atur ( milers de funcionaris aniràn al carrer )més empreses tancades,més i més miseria.Gracies ciu ( especialment els que l´heu votat i ho seguireu fent )gracies,per fer que els nostres fills deixin de ser espanyols , tots a viurè i treballar a l´estranjer ¡¡¡¡
+10
-1
Catalunya: creadors difunts d'opinió
Manuel de Bocatorta i Caramort, 23/06/2012 a les 15:26
Es vergonyosa la furgoneta que va traslladant la colla de difunts d'una emissora a una altra, d'un plató a un altre, que taquen aquests papers d'El Elefante que són els diaris de l'editorial únic de Catalunya.

Criatures eixorques, molt velles i molt lletges, servils, amb la mitja rialla i escuats que proven d'excitar-se mútuament a la recerca de les engrunes d'un poder de bocatorts, que duen ben visibles damunt de llurs anatomies la còlera de Déu desfermada contra els mediocres i covards.

En aquests llocs on excreten aquestes deposicions tan ben calculades per llepar la mà de l'amo, hi deuen tenir una UVI. Hi van en camilla i entubats, abans de cada tertúlia els fan descàrregues elèctriques perquè les seves extremituds semblin una espècie de paraules, que ningú no es preocupa a entendre, com una pila de Volta a una granota morta.

No hi ha res que inspiri més menyspreu a l'home amb poder que el servilisme, la subordinació, l'absència de poder i la llagoteria, un empleat no es mai un dels nostres, cosa que segons com sí pot ser l'enemic més odiat.





+9
-2
El camí es diu independència
Anònim, 23/06/2012 a les 14:55
Una nació sense un estat és com una persona no registrada en el Regristre Civil. Clar i català, no existeix. Si totes les nacions lliures del món tenen un estat, per alguna cosa deu ser. Els catalans no podem ser l'excepció. La independència és l'únic camí.
+1
-0
Entrevista a President Mas
CNN, 23/06/2012 a les 14:28
+2
-0
El dia D és aprop
Anònim, 23/06/2012 a les 14:21
Diu que convençuts els americans pels arguments del Mas, la Sisena Flota tornarà a Barcelona per donar suport a l'alliberament nacional. Els escamots patriòtics esperen una ordre del de la "il.lusió" per prendre el control de cada barri i cada carrer. ¡Que en tenien de raó els de Ciudadanos quan ens avisaven que això era un règim totalitari que esclafava els drets humans mitjançant l'ús de la força!
+10
-0
Anem per feina
Montserrat, 23/06/2012 a les 13:29
Al mon si no ets estat independent....no existeixes
La gran farsa de la transcisió: fer "com" si fossim estat sense ser-ho.
O ho ets oficialment...o no ets ningú...
anem per feina
+5
-3
1º convencer els de casa
Anònim, 23/06/2012 a les 13:01
Que saben i que els importa els americans,qui es i que passa a a catalunya ? si saben qui som.... i donen la mateixa importancia que els catalans podem donar-l´hi al que passa a siria el sahara o al marroc ( que cadescú es sol.lucioni els seus problemes,que tothom en té molts )la sol.lució la tenim els catalans,en lloc d´anar perdent el temps i els diners en impostos,retallades i espoli,plantejem provar de ser independents i d´aqui 4 anys tornem a plantejar si estavem millor dins espanya ho ja anem bé solets.
+5
-2
Fem-ho?
Jordi M, 23/06/2012 a les 12:41
De totes maneres, jo ara quasi que els agafaria la paraula. No tenen donada als seus palanganers mediàtics -que, per cert, continuen copant les tertúlies- la consigna de la imperiositat d'una llei electoral pròpia? Doncs escolta, ara que els sociates ja no guanyarien ni que hi hagués prima a Can Zam, jo quasi que ara els agafaria la paraula: voleu proporcionalitat absoluta? Això voleu? Doncs vinga, circumscripció única perquè d'altra manera no hi pot haver proporcionalitat absoluta. Circumscripció única, que, total, els partits nacionals s'imposarien igualment als sucursalistes, i damunt ens carregaríem les putes províncies de merda. Hòstia que no hi sortiríem guanyant en termes d'imaginari nacional. Jo de CiU ho faria.
+4
-4
ven la nostra terra,
Anònim, 23/06/2012 a les 12:39
aquest "viatjant", en el pitjor sentit. No serem criats de l' Adelson, No a l'aberració monstruosa d' Eurovegas,no a la mafia del joc ni a CiU...
+4
-1
Són uns pàjarus però en canvi tenen morro
Jordi M, 23/06/2012 a les 12:36
Ni això, Sawyer. Ni això. Ni a les presidencials té perquè haver-hi proporcionalitat absoluta. Mira Amèrica. La proporcionalitat absoluta és una raríssima avis pel que tu mateix apuntes: sempre sol haver-hi primes a la petitesa, a la llunyania i/o a l'excepcionalitat per raons de cohesió i vertebració. Raons que lògicament els sociates admeten arreu però critiquen a Catalunya: no qüestionen el què sinó que rebutgen el qui. Els sociates tenen la barra de reclamar aquí i només aquí la proporcionalitat absoluta perquè ells tenen el vot concentrat a Can Zam però afortunadament ells també van camí de ser una raríssima avis. Avis ja ho són -concretament, són uns pàjarus- i cada vegada més rars. Sobretot entre la població catalana.
+9
-0
La projeccio internacional mai havia estat millor
Anònim, 23/06/2012 a les 12:07
La projeccio internacional mai havia estat millor , a diaris i televisions tant importants , amb un missatge tant clar

Tenir un president intel.ligent d´alt nivell academic , amb coneixement d´idiomes , evidentment ajuda . Amb el mamarratxo que teniem abans que no sabia ni dir 4 paraules seguides en el seu propi idioma , era estat impossible

Tenir a eminencies internacionals com Mas-Colell al govern , tambe ajuda
+10
-2
Apostar per la marca CATALUNYA
Berenguer, 23/06/2012 a les 11:05
Ja seria hora que el nostre govern projectés la marca CATALUNYA arreu del món. Ara que fins i tot ESADE reconeix que la marca Espanya RESTA...
http://www.cronica.cat/noticia/Esade_conclou_que_la_marca_Espanya_es_un_llast_per_Barcelona
...les nostres empreses haurien d'apostar per la marca CATALUNYA: una marca associada al rigor, a la feina i a la seriositat (en contraposició a la disbauxa i mandra espanyoles).
Com passa amb els productes italians o holandesos, que arreu porten inclosa la seva bandera, també tots els nostres productes haurien de portar la Senyera. Ja veureu com ens aniria millor.
+10
-1
Sawyer
Sawyer, 23/06/2012 a les 11:03
En unes eleccions a un parlament no hi ha mai vot proporcional. Ni a les catalanes ni a les espanyoles. Els territoris menys poblats sempre estan sobre-representats. L'única opció per a tenir una elecció on cada vot valgui el mateix és que Catalunya sigui independent i tingui eleccions presidencials. Suggereixo als que es quixen que defensin aquesta opció.
+13
-3
Rajoy, Zapatero ni Montilla no haurien pogut
Anònim, 23/06/2012 a les 10:59
... parlar clar i en angles.
Per això els espanyolistes i tripartidistes el critiqueu.
Vergonya que els de ERC posesiu a en Montilla de president per poder seguir escalfant la cadira.
+4
-7
Ja és això
Jordi M, 23/06/2012 a les 10:54
Un 98 per cent mantindrà el vot? És possible. És possible perquè el 2 per cent restant són els vots de Solidaritat. Vots que, sense Laporta, ara probablement aniran tots a la nova ERC perquè la nova ERC està fent el rol que esperàvm de Solidaritat mentre que el que queda de Solidaritat recorda l'Esquerra del Tripartit. Els sents i sembla com si el seu enemic sigui CiU.
+7
-2
Ni saben de què parlen
Jordi M, 23/06/2012 a les 10:47
Si una candidatura no arriba al mínim del 3 per cent, la culpa és de la llei d'Hondt. Si hi arriba però no té prou percentatge com per participar del repartiment provincial d'escons, la culpa és de la llei d'Hondt. Si CiU i PNB rendibilitzen el vot escó molt millor que Izquierda Unida o la Rosa Díez, la culpa és de la llei d'Hondt. Si un vot de Balaguer val més que un vot de Santa Coloma de Gramenet, la culpa és de la llei d'Hondt. No descarto que, si avui la roja passa a semifinals, la culpa també sigui de la llei d'Hondt.
+6
-3
Per què?
Anònim, 23/06/2012 a les 10:47
Per quins set sous cal fer de motor d'Espanya? Per què no exercir de motor d'Europa directament? Hi ha molt més futur en això què no en la proposta covarda del President Mas.
+1
-0
TÚ....NO!!!
Anònim, 23/06/2012 a les 10:43
TÚ-----NO!!!

Segons les enquestes, diuen que el 98% dels enquestats repetiran el VOT, son aquests els REQUETECULPABLES del que està passant, la majoria son ells i sols els que es deurien de SUICIDAR, no els pobres pidolaires, ara que si em d´èsser sincers, els VERITABLES CULPABLES son els POLITICS i els PERIODISTES que els han ABORREGAT-IDIOTITZAT-ROBOTITZAT...es poden DES-BORREGAR-DES-IDIOTITZAR-DES-ROBOTITZAR? aquesta és la qüestió,--què dieu VOS, som molts els que estem per aquesta tasca però.....ho lograrem? que un ser HUMA vote a favor que els GADAFIS de torn, puguen ROBAR ALS PORDIOSERS...QUIN FASTIG ! ! !
+7
-4
Un que sent campanes i no sap on
Jordi M, 23/06/2012 a les 10:40
Que burro, el sociata del post anterior que parla de la llei d'Hondt. Aquest ni es llegeix els argumentaris de Nicaragua. Que no va de llei d'Hondt, soca. El que volen els sociates a Catalunya i només a Catalunya, és que tots els vots valguin exactament el mateix. Cosa que, ja dic, no es dóna a pràcticament cap país. Cosa que ni de conya se'ls va passar pel magí de fer a Andalusia o al País Valencià, on van ser ells els que van fer sengles lleis electorals. Cosa que, pretenent-la, només evidencien l'oportunisme i la manca de sentit de país que de sobres els coneixem als sociates.
+7
-1
El fons
Anònim, 23/06/2012 a les 10:38
Però, senyor Cot, cal fixar-se en l'actitud del President. No és una actitud decidida enfocada a la ruptura, sinó una actitud enfocada a continuar mantenint les relacions de vassallatge que existeixen entre el nostre país i Espanya. La radicalitat del discurs no rau en les formes, sinó en com enfoquem el missatge, i, en aquest sentit, l'enfoc del missatge del President Mas continua essent tan autonomista com el del sr. Pujol.
+11
-4
Catalunya, capital, Barcelona
Jordi M, 23/06/2012 a les 10:33
Els JJOO van ser concedits 'à la ville de Barcelona, España', trencant un protocol que no s'havia trencat mai abans i que no s'ha tornat a trencar des de llavors ençà. La Barcelona sociata va ser un ariet contra Catalunya. La marca 'Barcelona' va ser tipus com la mandanga de la ciutadania del món. Com que el quintacolumnisme progre hauria tingut les de perdre confrontant nacionalisme espanyol amb nacionalisme català, van empescar-se que millor fomentar que som d'un lloc anomenat món. I a males de Barcelona. A males d'una 'Barcelona cosmopolita asediada por los payeses de Pujol', que va dir aquell. Afortunadament, ara la capital ja va en la mateixa direcció que la nació. Seria estupend que es notés més, això també. Seria estupend que es notés més que Barcelona ja no està en mans del PSOE.
+5
-4
Ùnics
Anònim, 23/06/2012 a les 10:31
Creieu que en Mas haurà explicat bé als americans que Catalunya és la ùnica regió d'Espanya on es cobra un euro per recepta?
+6
-16
Catalunya o Barcelona?
Anònim, 23/06/2012 a les 10:07
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+10
-1
Apostar per la marca CATALUNYA
Berenguer, 23/06/2012 a les 09:58
Ja seria hora que el nostre govern projectés la marca CATALUNYA arreu del món. Ara que fins i tot ESADE reconeix que la marca Espanya RESTA...
http://www.cronica.cat/noticia/Esade_conclou_que_la_marca_Espanya_es_un_llast_per_Barcelona
...les nostres empreses haurien d'apostar per la marca CATALUNYA: una marca associada al rigor, a la feina i a la seriositat (en contraposició a la disbauxa i mandra espanyoles).
Com passa amb els productes italians o holandesos, que arreu porten inclosa la seva bandera, també tots els nostres productes haurien de portar la Senyera. Ja veureu com ens aniria millor.
+4
-0
Els sociates van guanyar aquella batalla
Jordi M, 23/06/2012 a les 09:54
Potser m'equivoqui, però em fa l'efecte que la intenció de visualització en política exterior per part de Jordi Pujol apuntava més a l'imaginari català que al coneixement de Catalunya per part dels estrangers. I em sembla encertat. També li ho deuria semblar als socialistes, per com de virulentament van reaccionar-hi. El problema dels 23 anys de Jordi Pujol no van ser pas les intencions, no. El problema van ser les realitzacions.
+14
-4
Que penita me dais...españolitos
Anònim, 23/06/2012 a les 09:23
Quina pena, els espanyolets...amb un president que va fent el rídicul pel món, sense parlar fluïdament l'anglès i sent confós pel primer ministre d'unes illes amb quatre gats que ningú no sabria situar la mapa. Artur Mas pot ser entrevistat en directe per la CNN i se'n surt prou bé sense traductor ni intermediaris, com una president del primer món, res a veure amb el tercermundista Rajoy. QUE PENITA ME DAIS, JAJAJAJJAJAJAJAJAJAJAJJAJAJAJAJAJA
+7
-3
Ni millor ni pitjor
YuriBCN, 23/06/2012 a les 09:18
Simplement, tot suma. Com més es representi els interessos de Catalunya, de la seva ciutadania, treballadors, empreses, tots plegats, millor!
+13
-3
No siguem innocents!
Anònim, 23/06/2012 a les 09:17
Per tenir visibilitat internacional cal fer-ne una de molt grossa i aparèixer a tots els mitjans del món sobtadament. Com? Fent una declaració unilateral d'independència i enviant immediatament a totes les agències internacionals material explícit sobre Catalunya i el seu greuge amb Espanya. Aquella mateixa nit tot el món sabrà de què va la història, amb pèls i senyals. Cas contrari, qui pot estar mínimament interessat pels problemes d'una regió remota de l'est peninsular espanyol, un lloc que alguns situen a les Illes Salomón? No siguem innocents, home, els països obtenen visibilitat sent notícia d'abast mundial i no pas fent una pedagogia que l'endemà s'oblida.
+8
-5
Opinions diferents
Joan Pere, 23/06/2012 a les 05:50
Avui discrepo.
No crec que la política internacional d'en Mas sigui millor per Catalunya que la d'en Carot Rovira.
+11
-2
Dóna la cara
Anònim, 23/06/2012 a les 04:29

http://www.donalacara.cat/


http://www.donalacara.cat/

Dóna la cara per la independència
25.425 persones ja hem donat la cara

//*//
+17
-2
Expliquem-nos al món
Treballem per la independència, 23/06/2012 a les 03:26

http://www.youtube.com/watch?v=Es3oRLUAIjE&feature=related

After almost 300 hundred years after the violent and bloody dissolution of the Catalan Corts by Spain and France, Catalonia is still being treated as a colony by Spain. Today Catalonia have the dubious honor of maintaining the highest tax in the EU. Not only that but besides paying taxes the money never goes back to Catalonia. Spain and Spanish nationalism seem to don't understand Catalonia is a nation ( as stated on the constitution) and they constantly attack the language of Catalonia, it's traditions, history and economy. It's time for a change.
+14
-1
La qüestió és criticar sempre qui va intentar-ho, no qui va boicotejar-ho
Jordi M, 23/06/2012 a les 02:05
La política internacional de Jordi Pujol va ser la que va poder ser. Si Jordi Pujol hagués tingut més suports que els poquíssims que va tenir en el seu combat de 23 anys contra el PSC-PSOE -o sigui contra Espanya-, segur que s'hauria tingut més èxit tant en el sentit anglès com en el català. Que potser hem de tornar a fer memòria? Que potser hem de recordar Julio Feo, María Izquierdo, l'exposició de París, les pressions a les ambaixades, el paper de Pasqual Maragall, etc., etc.?
+16
-6
el de la penita
Anònim, 23/06/2012 a les 01:39
pronto tendrás que comprarte una sábana para secarte las lágrimas de tanta penita.
+15
-0
Video
Anònim, 23/06/2012 a les 00:49
Si voleu veure el video fet al CNN Internacional.
En Mas parla un anglès prou bo, molt millor que el d'en Jordi Pujol.


http://www.ara.cat/el_radar/Entrevista-President-Artur-Mas-CNN_3_723557650.html
+28
-4
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 23/06/2012 a les 00:37
No com el Rajoy, que navega per les illes Salomo.
+6
-38
que penita me dais...
Anònim, 22/06/2012 a les 23:59
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: