Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 851 avisos durant la nit de Sant Joan --fins a les 8.00 hores d'aquest diumenge--, han informat en un comunicat.

El més destacat ha estat un incendi a l'interior d'un domicili a Girona, on un home ha resultat ferit amb cremades lleus al cap i una dona ha patit un atac d'ansietat, pel que han estat evacuats a l'Hospital Josep Trueta.

El foc ha cremat totalment la galeria del pis situat al número 77 de l'avinguda Sant Narcís, afectant electrodomèstics i mobles, i cinc dotacions de Bombers s'han desplaçat per sufocar el foc.

A Prats i Sansor (Girona) un incendi ha destruït la major part de la coberta de fusta d'una casa de pagès ubicada a la carretera LP-4033, ha estat extingit a les 5.00 hores per set dotacions de Bombers i no s'ha produït cap ferit.

Per comarques, el Baix Llobregat ha concentrat el major nombre d'actuacions amb 139, entre les quals hi ha 73 incendis en contenidors, vehicles i domicilis, i 63 petits incendis --agrícoles, forestals i urbans--.

En conjunt, de les 851 actuacions, 36 corresponen a accidents de trànsit i rescats, 428 són incendis urbans, 353 de vegetació i 34 són actuacions del tipus preventiu.

El telèfon d'emergències 112 de Protecció Civil ha rebut fins a 1.194 trucades relacionades amb la celebració de la revetlla: focs en mobiliari urbà, focs forestals, civisme i seguretat ciutadana.