Actualitzat el 27/06/2012 a les 00:01h

Coixins internacionals

De moment, pinta bé. Vull dir, això dels viatges presidencials per fer coixí. Els coixins serveixen per suavitzar caigudes i cops, i vull suposar que el president Mas està intentant encoixinar el món per a quan Catalunya decideixi fer el salt. Evidentment ha d'anar així, perquè tal encoixinada ha de ser prèvia a un cop d'afecte que sigui almenys el primer gran pas, el primer pas realment efectiu (independència fiscal) per fugir d'una vegada per totes d'aquest transatlàntic inestable anomenat Espanya.

Parlar de la realitat catalana, per diferenciar-la de l'espanyola, per ensenyar què passa aquí, què ens fan i què reivindiquem està francament bé. Em fa l'efecte que, als Estats Units, el senyor Mas ha fet descobrir a molts americans que la bonica Barcelona, seu dels meravellosos Jocs Olímpics d'ara fa vint anys, resulta que és també al rovell de l'ou d'una mena de revolució reivindicativa que potser no saben ben bé on ubicar en el conglomerat de revolucions mundials (com nosaltres no sabem on ubicar altres revolucions reivindicatives d'indrets que ens cauen lluny).

I ara, el president anuncia que se'n va a parlar de Catalunya a tants llocs com pugui. A Europa, de moment, i després, més enllà. Suposo que hi haurà qui criticarà aquest afany d'explicar-se més enllà de les nostres fronteres, i l'acusaran de malbaratar diner públic, etc. A mi em sembla precisament que això és fer la feina ben feta, i que aquesta és una inversió que ens pot dur a bon port.

Ara bé: les maniobres exteriors seran de gran utilitat sempre que s'acompanyin, sí, de la multiplicació de delegacions que comentava en Vicent Sanchis en aquest mateix diari, però també d'una política interior efectiva. Si no, hauran estat estèrils, absurdes, i, llavors sí, malbaratadores. I no és que desconfiï del nostre president, però és que els catalans ja ho tenim, això de fer grans esforços per no atrevir-nos després a fer el cop de porta final. Durant segles, durant generacions  tristament ha estat així.

Però ara se'ns acaba el temps: potser abans podíem reaccionar sols econòmicament parlant; ara, tal com està estructurada Europa, això és impossible. Per postres, des d'una actitud volgudament ignorant, el nostre botxí de sempre juga a deixar-nos sense llengua, a esquinçar-nos-la, canviant-li el nom, esbocinant-la, manipulant-la, mirant d'exterminar-la, en definitiva. El nostre botxí ja no dissimula gens que només ens vol per anar-li pagant les despeses. I nosaltres resulta que les anem pagant.

Som a la corda fluixa, senyor president. I espero que realment, el ressò internacional dels problemes catalans sigui una jugada feta amb intel·ligència, més que amb passió. Amb seny i no amb rauxa. I que sigui previ al cop de porta que necessitem imperiosament si no volem acabar amb nosaltres mateixos, és a dir, amb Catalunya.

Navega per les etiquetes

Artur Mas

COMENTARIS

+1
-0
Fora botxins i fora, també, prejudicis!
Capità Nemo., 27/06/2012 a les 11:10


Avís urgent per a la Blanca:

El transatlàntic inestable s'anomena realment CASTELLA i la realitat catalana és diferent de la realitat castellana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS. "CATALONIA IS NOT CASTILE".



FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.

A Twitter: @blancabusquets
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: