Salvador Cot | Actualitzat el 28/06/2012 a les 23:59h

Cobi no era millor que Naranjito

Fa molts anys, hi va haver un projecte de Catalunya espanyola. El seu cant del cigne va ser ara fa dues dècades, l'estiu del 1992, i tothom que tingui una certa edat en recordarà les característiques i les promeses. Era la Catalunya de Maragall i els Jocs Olímpics, d'aquell ajuntament alegrement anacional que anunciava la Barcelona ciutat-quasiestat que s'encarava al món des d'un espanyolisme light, però lluent. Més enllà de l'àrea metropolitana, la Catalunya interior quedava reciclada en paisatge de fons de segones residències de cap de setmana, amb mercat medieval i via verda amb bicicleta.

Una Barcelona amb molt poqueta Catalunya. La justa per mantenir la llengua al ralentí, sense que entorpís els copets a l'esquena de l'amic espanyol. Tot era progre, tot era de disseny, tot era molt mediterrani... Una Catalunya políticament neutra que assegurava l'hegemonia de l'esquerra espanyola fins a la fi del món. El pacte aparent era inversió a canvi d'innocuïtat nacional.

Però allò va proporcionar dues setmanes de tele i una ronda de circumvalació. Res més. Al cap de pocs anys, només Pasqual Maragall mantenia la fe en aquell miratge momentani i així el van castigar la Història i el partit. Vint anys després, sabem que Cobi no era millor que Naranjito i que un futur espanyol per a Catalunya és més una amenaça que no pas un projecte.

COMENTARIS

+0
-0
La guerra civil i l'Espnya republicana
indptista instrumental, 29/06/2012 a les 13:41
Els que vam mamar PSUC vam mamar Espanya Republicana. Una idea romàntica d'una Espanya inviable.Sr Cot no sigui simplista amb tot era progre.Vosté per sort ja no es d'aquesta generacio de postguerra. Cada generacio te els seus handicaps. Sigui també critic amb la seva, sisplau.
+0
-1
"Si no hay Casera, nos vamos"
Anònim, 29/06/2012 a les 13:06
Encara millor.
+0
-1
Suggerència per un lema a naciodigital.cat
Anònim, 29/06/2012 a les 12:35
"El digital dels que no volen quedar-se" o
"El digital dels que volen anar-se'n".

Creu-me que faríeu goig amb aquestes troballes terminològiques de la senyora Nebrera. Potser caldria afegir "així" (dels que "així" volen...), que ho faria més fàcil de païr, per reversible.
+5
-0
Cal saber-ho i entendre-ho.
Capità Nemo., 29/06/2012 a les 11:07



Espanya = Iugoslàvia = Unió Soviètica = Xina.

Castella = Sèrbia = Rússia = Nació Han.







+2
-0
El conflicte que ve
Anònim, 29/06/2012 a les 10:51
Poc a poc el conflicte anirà sortint a la llum, i el que de cap manera podem permetre'ns és deixar de ser inclusius.

Els nacionalistes espanyols a Catalunya són minoria, però minoria sorollosa i "agresiva", a l'estil dels serbis en casa d'altri.

Alhora l'Estat espanyol (en part amb els nostres diners) te poder suficient per al que calgui (exemple, les primes als jugadors de "la roja", enormes i en negre), per moure conflictes allà on no hi són, promoure sentències judicials, etc.

Compte que a mida que l'independentisme creixi, hi haurà una guerra bruta en que intentaràn enmerdar encara més tot allò que soni a catalista. I els col·laboradors de Vichy, quintacolumnistes PSC-PP els aportaran material per ajudar.

Qui tingui por, com a mínim que no destorbi.
+1
-12
ai cot
Anònim, 29/06/2012 a les 10:48
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-16
Trauma sociolaboral de Cot
Aniol, 29/06/2012 a les 09:11
El senyor Cot té un trauma socolaboral amb els sociates que el fa escriure tonteries com aquesta que els JJOO92 només va servir per 15 dies de tele i les rondes.
Que els sociates són uns sociòlates nacionals, és innegable, però que els JJOO de barcelona van ser brutals, que van posar la nostra capital als mapes del món, que va servir per obrir la ciutat al mar (si no, ara estariem com Lisboa, d'esquenes al mar) i, no ho oblidem, hi van haver seus olimpiques arreu del país, no l'espanyol, sinó el català.
+14
-1
Ens hem d'alliberar dels fracassats.
Anònim català., 29/06/2012 a les 08:54


Els castellans i el seu Estat castellà que ens vol destruir han fracassat a nivell mundial. Són una colla de sapastres prepotents i espoliadors que s'han convertit en la riota de tot el món.

La seva visió de l'economia sempre s'ha sustentat sobre dos únics pilars: l'espoliació de les colònies i la picaresca especulativa. Els crims comesos per l'Estat castellà són incomptables i imperdonables.

Abandonem-los. Ells no ho farien. Ells ens destruirien.


+8
-1
Afortunadament cada cop més gent a obert els ulls.
Anònim, 29/06/2012 a les 08:37
Deixeu-m'hi afegir que si del miratge dels JJOO en varen quedar dues coses: les rondes (el nyap més gran que s'ha fet mai en temes de circulació) i en Maragall (no en diré res per respecte al "Bicicleta, poma, estisores") anem ben servits.
Érem pocs els que el 1992 ho teníem clar, España (Castella) de Catalunya sempre només n'ha volgut allò que en S. Farnés va sintetitzar prou bé: “Els espanyols volen ser amos de les nostres riqueses materials. Les nostres riqueses espirituals i morals els sobren, i per això en reneguen”.
Afortunadament cada cop més gent a obert els ulls.
+3
-2
Cal lluitar pel català
Anònim, 29/06/2012 a les 08:27
La millor manera de fer-ho és fer saber els castellanoparlants que

"EL CATALÀ A L'ESCOLA ESTÀ MORT", ho diuen innombrables sentències, que la casta nacionalista catalana i siciliana nega.

I demanar la prohibició del castellà, que no sigui en absolut "llengua vehicular", en micromanifestacions de 100 persones.

¡Endavant Lòpez Tena! Hasta la victoria siempre.
+5
-1
En Paqula només era el Vatlle
Jepon, 29/06/2012 a les 08:19
La Catalunya den Pasqual Maragall??, res de res, era la Catalunya den Jordi Pujol, en Pasqual només era el Vatlle de Barcelona, sensa el recolzament del President Pujol, no haguessin hagut Jocs Olimpics a Barna.
+1
-17
Barcelona lliure
Anònim, 29/06/2012 a les 08:10
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-21
vaja
Anònim, 29/06/2012 a les 07:36
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+4
-2
Eixample independencia de la metropolitana andalusa i miserable del PSC-ANDALUSIA
Anònim, 29/06/2012 a les 06:49
Aquest anacional o nazionalista espanyol que corra per aqui, no sap encara que l'Eixample i Pedralbes acumulen un deficit descomunal? No sap aquest espanyolet tronat i pollós que nou barris es deficitari i Santa Coloma es pitjor que Extremadura, terra de borratxos? Barcelonisme analfabet que vctava al Maragall o al señorito Gonzales, sens dubte el pitjor i més mafios president que mai ha tingut aquesta españa-andalusia-PER-PSC-PSOE; APA nen, maletes i cap al teu paradis espanyol demencial, del Chiquito de la Calzada i el Alfonso Guerra germa del lladre
+10
-1
Barcelona, capital d'un Estat lliure
Estat Català, 29/06/2012 a les 02:53
NIÑO BECERRA DÈFICIT FISCAL CATALÀ INTRAREGIONAL DEL 8,7%

http://www.youtube.com/watch?v=u_TWOOKNvVc&feature=related

Niño Becerra parla a RAC1 al progrma de Toni Clapès del 12-02-2011 sobre el dèficit fiscal Català intraregional.
Es a dir la solidaritat forçada que te catalunya amb la resta de l'Estat 16.000 milions anuals que equival al 8,7% del seu P.I.B.
Si catalunya tingués aquests diner tindria superàvit pressupostari i no faria falta les descomunals retellades de sanitat i educació.
A més a més la generalitat desprès d'entregar tots els impostos a Madrid té un dèficit fiscal del P.I.B. del 3,9%.
La generalitat s'ha d'endeutar per construïr les infrastructues que hauria de pagar l'Estat.
+7
-2
Cobi va ser premonitori
Anònim, 29/06/2012 a les 02:47
Un gos com a símbol de la que seria la Barcelona dels pixats. Barcelona 92 ens han donat pel cul a tots.
+14
-2
La Senyera i el PRODUCT OF CATALONIA arreu
Tian, 29/06/2012 a les 02:07
Mireu un pot de mantega holandès, un formatge suís i un paquet de pasta italiana. Què tenen en comú? Exhibeixen amb orgull la seva bandera.
Volem nosaltres que ens confonguin amb els espanyols (el país de la mandra, les obres faraòniques, la prima de risc i la irresponsabilitat)? Doncs tots els nostres productes haurien de portar la Senyera i el "PRODUCT OF CATALONIA". Veuríeu com en quatre dies ens coneixerien.
La marca Espanya resta, la marca Catalunya té futur.
+13
-1
Encara es repeteixen els errors...
Carless, 29/06/2012 a les 02:00
El 2007 el tripartit inaugurava a Nova York l'exposició "BARCELONA and Modernity: Picasso, Gaudí, Miró, Dalí". Com si Picasso, Gaudí i Miró no haguessin desenvolupat la seva activitat fora del terme municipal de Barcelona (recordem Picasso a Gósol, Gaudí a Reus i Miró a Palma). En fi, si amaguem nosaltres el nostre propi nom, com ens ha de sorprendre que ens anomenin amb un pseudònim? Ara que fins i tot ESADE reconeix que la marca Espanya resta...
http://www.cronica.cat/noticia/Esade_conclou_que_la_marca_Espanya_es_un_llast_per_Barcelona
...és hora de fer bandera de la marca CATALUNYA. Potser al principi caldrà explicar-ho, però si no ho fem, quan serà coneguda? A les ampolles de whisky escocès hi diu "Bottled in Scotland", per això poden anar pel món dient, simplement, "I'm Scottish".
+10
-0
Entre poc i massa
Zappa, 29/06/2012 a les 01:18
Totalment d'acord amb la part nacional de la martingala dels Jocs Olímpics... però reduïr la transformació de Barcelona en "dues setmanes de tele i una ronda de circumvalació" em sembla pixar fora de test (i mira que els sociates espanyols tenen un test molt gran a on poder pixar-hi).

La part estrictament esportiva fotia fàstic, els Manolos aquells provocaven autèntica vergonya aliena (país de pandereta i sevillanes i patetisme ejpañó), el Cobi del tarat del Mariscal encara a dia d'avui resulta repulsiu, però la transformació urbana de Barcelona va tenir molt de bo (dins de les seves mancances) i va servir per a projectar, per enèssima vegada, al geni català (Gaudí) i fer descobrir a en Cerdà en termes acadèmico-universitaris.

Obviament això era quan hi havia en Maragall (federalista-catalanista) i en Bohigas (a dia d'avui, desacomplexadament independentista)... el PSC del Montilla i la de Madre no haurien ni sabut per on començar a muntar un "tinglado" d'aquestes proporcions.

El PSC, de fet, va fer el seu cant del cigne amb els Jocs... després en Maragall va ser expulsat, Bohigas i Sobrequés i altres "intelectuals" van acabar renegant de la misèria intelectual "d'er Montilla" i Icetes i idiotes sortits del congrès de Sitges del 1994, corrents internes estranyes actuals, la Tura que no sap ni a quina "nació" viu (tot i que sap que Catalunya és una nació), Ernest Maragall conspirant per fer un partit nou sociata netament català... tot plegat, molt confús i un gran desastre - un desastre molt espanyol, això sí.

Només tornaran a on eren quan s'hagin espolsat el PSOE de merda del damunt. Fins aleshores, el PSC és un cadàver polític (cosa que ja li va bé a ERC i ICV, que els hi roben vots).
+21
-1
Resposta a en Berenguer
Damià, 29/06/2012 a les 01:07
- A en Salvador Cot el tripartit el va fer fora de l'Avui per "massa independentista" després d'haver fet del seu web un mitjà líder (cosa que està repetint a Nació Digital).
- A en Víctor Alexandre mai no l'hi han volgut. És una veu lliure, que no té el cul llogat i això fa PÀNIC. Molt millor tenir opinadors que compten amb "l'aval" d'un partit polític i que coneixen la frontera d'allò políticament correcte.
Així, en comptes d'avançar a gambades avancem a pas de pardal.
+18
-1
Reconeixement als nostres patriotes
Guilllem, 29/06/2012 a les 00:55
Hi estic d'acord. Conec en en Víctor Alexandre des de la publicació de "Jo no sóc espanyol", fa 15 anys. Aleshores les patums del país el van titllar de "maximalista", "purista"... fins i tot "xenòfob"! Automàticament va ser vetat en tots els mitjans del país (no s'havia d'esvalotar el galliner). Ara que tots els opinadors d'aquest país reconeixen el fracàs de la seva aposta (l'autonomia) i pugen al carro de la independència, en Víctor Alexandre continua tan amagat com abans. Reconeixement als nostres patriotes? Cap ni un. En un país normal, llibres com "Despullant Espanya" es llegirien a totes les escoles:
http://DespullantEspanya.victoralexandre.cat
+27
-1
Cot i Alexandre a l'Ara i a El Punt Avui
Berenguer, 29/06/2012 a les 00:41
Quan podrem llegir en Salvador Cot i en Víctor Alexandre al diari Ara i a El Punt Avui? Seria de justícia! Són veus lliures, lúcides i que van anys per davant de molts dels opinadors d'aquests diaris. De què tenen por, els seus editors? Si els diaris de paper comptessin amb ells, avançaríem molt més ràpid.
+13
-1
Felicitats per l'article
Jordi B., 29/06/2012 a les 00:27
Jo hi era (vaig marxar al Pallars per no patir directament l'orgia ecspanyolista), i va ser exactament així. Els suciates van posar Barcelona al mapa, és veritat, però la van posar al mapa del món com a espanya espanyola. Encara recordo que es van repartir gratuitament escuts de Barcelona per posar als balcons, amb la bandera catalana partida als quarters, que semblaven banderes espanyoles, i al Maragall dient que ho preferia així perquè la bandera catalana semblava un plat d'espaguetis. No oblidem.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: