L'Associació d'Artesans Banyolins organitza la primera Fira de la Ramona a l'estany de Banyoles. Creacions úniques exposades en un entorn natural i també únic.

Un total de 20 creadors i artesans de Banyoles i rodalies i de diferents disciplines i camps de les arts exposaran les seves obres en aquest primer diumenge d'inauguració de la fira. Es podrà veure peces de joieria de diferents materials, origami, treballs de scrapbooking, de sorra, de llana, de roba confeccionada amb fibres naturals, pintura, dibuix, maquillatge infantil, sabons naturals, fingerpark (skate en miniatura), marroquineria, calçat, moda, bijuteria, vitralls,... I tot fet a mà.

La inauguració serà aquest diumenge 15 de juliol i està previst que es faci cada diumenge d'estiu de les 10h a les 18h. La Fira de la Ramona neix amb la voluntat de servir d'aparador a les creacions dels participants que sovint treballen per encàrrec i els és molt complicat descriure amb paraules o imatges les seves creacions així com difondre el seu treball, i de fer que diumenge darrere diumenge es vagi fent més gran i participativa.

En temps de crisi i constants canvis les coses fetes a mà i la figura de l'artesà pren més rellevància i valor.