L’Hostalriquenc Il·lustre d’enguany ha estat distingit per la seva implicació amb l’Atlètic Club Hostalric, com a jugador, com a membre de la junta i com a suport en diverses tasques del Club. També s’ha volgut reconèixer la tasca feta durant anys a la Germandat Verge dels Socors. Aquest guardó el dóna l’Ajuntament d’Hostalric en reconeixement a persones o entitats que han treballat o treballen per millorar la comunitat hostalriquenca i ho fan de forma desinteressada. Aquest guardó es va crear l’any 2007.

A l’acte d’homenatge a Joan Agell Ros hi van assistir els regidors de l’Ajuntament, la família de l’homenatja’t, amics i veïns de la vila que no es van voler perdre aquesta celebració. Durant la cerimònia es va projectar un vídeo que recollia imatges de Joan Agell des que va començar a jugar a futbol amb l’Hostalric i diversos moments i esdeveniments destacats que han anat succeint en la vida de Joan Agell, que en l’actualitat té 81 anys d’edat.

L’Hostalriquenc Il·lustre va rebre diversos obsequis en nom de l’Ajuntament, entre ells, una samarreta de l’Atlètic Club Hostalric amb el número 9 que era el que ell portava quan era jugador.