Dissabte, 14 de juliol de 2012 | 10:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

"Ningú pot quedar exclòs dels efectes de la recuperació econòmica"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Rei apel·la a la solidaritat i a l'esperit de sacrifici
"Ningú pot quedar exclòs dels efectes de la recuperació econòmica"
13/07/2012 12:15
REI CONSELL DE MINISTRES
El Rei Don Joan Carlos ha presidit el Consell de Ministres de caràcter informatiu, reunit en el Palau de la Zarzuela, al que han assistit el President del Govern, Mariano Rajoy i la totalitat dels membres del seu Gabinet. Durant la seva intervenció, el monarca va apel·lar a la solidaritat i a l'esperit de sacrifici per enfrontar-se a una conjuntura econòmica especialment complicada.

A l'inici del Consell, el Cap de l'Estat va voler transmetre un missatge central afirmant que "és fonamental treballar amb el major rigor, amb visió de futur i amb la mira posada -en tot moment- en l'interès general i el ben comú de tots els espanyols".

Don Joan Carlos va subratllar que "ningú pot quedar exclòs dels efectes de la recuperació econòmica, que tots desitgem i esperem". Dirigint la seva atenció a els qui poden veure's més afectats : "pinso particularment en els joves i en els qui sofreixen cada dia el neguit per la falta d'ocupació i de perspectives de futur".

Conscient d'estar davant "una conjuntura econòmica particularment complicada, tant a nivell espanyol com a europeu, que exigeix molta fermesa i determinació" el Rei considera que l'espanyola és "una societat madura que sap respondre amb responsabilitat, solidaritat, temprança i esperit de sacrifici quan les circumstàncies ho exigeixen" afegint que "no ens falten experiència ni exemples de superació en la història de la nostra Nació".

Per resoldre l'actual situació, el Rei creu que "hem d'actuar braç a braç amb els nostres socis europeus, perquè junts afrontem les dificultats i solament junts podrem resoldre els desafiaments que amenacen a les nostres societats". Per això Don Joan Carlos confia que "la vella vocació europeista d'Espanya sortirà reforçada d'aquesta dura prova".

Després de la intervenció de La seva Majestat, va prendre la paraula el President del Govern, Mariano Rajoy i successivament el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro i la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que han informat al Monarca sobre l'actual situació econòmica.

Aquest Consell de Ministres informatiu ha estat el primer que presideix Don Joan Carlos en l'actual Legislatura. Amb el d'aquest divendres 13 de juliol de 2012, el Rei ha convocat en dotze ocasions el Consell de Ministres, des de l'aprovació de la Constitució de 1978, amb els successius gabinets de Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero.

Les reunions del Consell de Ministres sota la presidència del Rei s'emparen en l'article 62 de la Constitució Espanyola, que estableix les competències que corresponen al Rei.

Després del Consell de Ministres informatiu, reunit en el Palau de la Zarzuela, el President i els membres de l'Executiu es van traslladar al Palau de la Moncloa per iniciar el Consell de Ministres decisori, que se celebra habitualment els divendres.

Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1