La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís aquest migdia del rescat de quatre persones ferides mentre feien submarinisme a l’Estartit, al terme de Torroella de Montgrí, una de les quals ha mort posteriorment.

Una dona de 63 anys de nacionalitat belga ha estat evacuada amb helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM a l’hospital Trueta de Girona en estat crític després que es trobés malament realitzant submarinisme amb ampolla. L’hora d’avís al Telèfon 112 ha estat a les 10.50 h.

Posteriorment, a les 12.55 h s’ha rebut avís de 3 submarinistes que també han estat rescatats per una embarcació ja que s’han trobat malament i han estat portats a terra. Un d’ells, un home de 70 anys, de qui es desconeixen més dades en aquests moments, ha mort sense que els serveis sanitaris hagin pogut fer res per salvar-lo. Els altres dos submarinistes han estat també atesos in situ i traslladats a la cambra hiperbàrica de l'hospital de Palamós.

Han intervingut una ambulància i l’helicòpter del SEM i una dotació de Bombers de la Generalitat que ha realitzat tasques de suport als serveis sanitaris en el trasllat i atenció dels ferits. També han intervingut diverses dotacions de la Policia Local de Torroella de Montgrí i de Mossos d’Esquadra, que han activat la Unitat Subaquàtica .

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de La Bisbal d'Empordà han iniciat una investigació per tal d'aclarir les circumstàncies dels fets.