Notícies

Dimarts  17.07.2012  17:24

Andrea Fabra demana perdó al congrés però no als desocupats

Envia una carta de disculpa a la cambra · El PP es limita a renyar-la pel 'que se jodan'

 

Andrea Fabra, que el proppassat dimecres va cridar 'que se jodan' quan Rajoy anunciava la brutal retallada, ha lliurat aquest migdia un escrit al congrés dels diputats espanyol, adreçant-se al president de la cambra Jesús Posada, demanant perdó als grups parlamentaris i, de manera especial, al PSOE. La filla de l'ex-president de la Diputació de Castelló diu ara que l'expressió que va fer servir és inapropiada. 

'Reconec que en la sessió, dirigint-me als diputats del grup socialista mentre el president del govern feia saber (…) les difícils però necessàries que ens permetin de recuperar l'equilibri pressupostari com a condició per tornar al camí del creixement i de la creació d'ocupació, vaig cometre un error que no m'honora i pel qual recorro a la benevolència de la cambra demanant-li que accepti les meues disculpes.

Vull demanar excuses a la cambra, a la qual no he volgut malmetre la dignitat, imatge i prestigi, especialment en aquestes circumstàncies difícils que viu el nostre país'.

Diumenge ja va dir que va ser 'desafortunat i impropi' però va negar que tingués pensat dimitir. Va fer aquestes declaracions a Castelló, on va insistir en la versió segons la qual ho va dir adreçant-se als diputats socialistes i no a les persones sense feina. 

Abans que Fabra fes entrega de la carta, el portaveu del Partit Popular al congrés dels diputats, Alfonso Alonso, ha fet saber que el seu grup ha amonestat per escrit la diputada. Després de gairebé una setmana, el PP no l'ha sancionada, sinó que s'ha limitat a renyar-la.

La reacció del partit queda lluny de l'obertura d'un expedient que reclamaven tant el PSOE com l'Esquerra Plural. 

Més informació: 

Andrea Fabra diu que el 'que se jodan' va ser desafortunat però no dimitarà

Andrea Fabra, una carrera fulgurant a l'ombra del seu pare

Llàgrimes a Itàlia per la retallada; aplaudiments a Espanya

La llista de les dures reformes anunciades per Rajoy