El pilot espanyol Maverick Viñales (FTR Honda) ha aconseguit la victòria en el Gran Premi d'Itàlia, que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Mugello, en imposar-se en la recta de meta, per mil·lèsimes, en el trio que ha lluitat per la victòria que ha acabat amb el local Romano Fenati (FTR Honda) segon i Sandro Cortese (KTM) tercer, i retalla així fins a nou punts en la general a l'alemany.

En sec, circumstància poc habitual durant aquesta temporada, els pilots de Moto3 volaven sobre Mugello sense por de lluitar per la victòria, posant les seves motos en paral·lel. Com una carrera típica en aquesta categoria i tot i que ràpidament el malai Zulfahmi Khairuddin (KTM) ha intentat escapar-se al començament, s'ha format una filera de pilots.

Viñales, que partia des de la quarta posició, ha deixat el cap de carrera als seus compatriotes Efrén Vázquez (FTR Honda) i Álex Rins (Suter), que intercanviaven la primera posició gir a gir al costat del local Fenati, que es s'ha sumat a la festa davant del seu públic. Per part seva, Cortese ha optat per l'estratègia de Maverick i estudiava la carrera al rebuf, mentre que el britànic Danny Kent (KTM) esgotava les seves opcions.

A falta de deu voltes per al final, el grup s'ha trencat i set pilots s'han escapat per intentar ocupar les tres places de podi i vèncer a la pista italiana. Tot i que els locals Fenati i Niccolò Antonelli (FTR Honda) s'han esforçat per intentar triomfar a casa, quan el final de la carrera s'acostava Viñales ha atacat i ha augmentat el ritme.

Tot i això, tot i que ha inentat l'escapada, Cortese ha agafat la roda de l'espanyol i Fenati s'ha enganxat per part seva a la de l'alemany. Així, el trio de pilots ha obert bretxa amb la resta i ha deixat la victòria en cosa de tres. Amb el campionat en joc, l'italià ha estat l'artista convidat a la lluita cos a cos que Viñales i Cortese mantenen aquesta temporada.

Així, la victòria ha quedat per a una última volta d'infart amb els tres pilots traient la resta sense guardar-se res a la recambra. Amb l'espanyol liderant i tancant la porta gir a gir, el primer calaix del podi s'ha decidit sobre la línia de meta, on finalment l'Honda de Viñales s'ha imposat. Cortese, tercer, ha estat superat per Fenati i l'alemany veu reduïda la distància en la general fins als nou punts.

Pel que fa a la resta d'espanyols, la mala notícia l'ha protagonitzat Luis Salom (Kalex KTM), amb problemes en la seva moto durant tot el cap de setmana, que va engegar a rodar gran part de les seves opcions de barallar-se pel campionat en caure a terra en la volta tres, emportant-se per davant a més el seu compatriota Alberto Moncayo (Kalex KTM).

Per la seva banda, finalment Vázquez ha acabat sisè i Rins setè, mentre que Héctor Faubel (Kalex KTM) ha travessat la meta en dècima posició. Adrián Martín (FTR Honda) ha acabat tretzè i Isaac Viñales (FTR Honda) dinovè.