Divendres, 20 de juliol de 2012 | 10:40
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La Infanta Cristina va rebre en un compte al seu nom 12.000 euros procedents de Nóos

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Policia posa negre sobre blanc i així ho publica  L'Ideal
La Infanta Cristina va rebre en un compte al seu nom 12.000 euros procedents de Nóos
19/07/2012 13:25
infanta cristina
Segons publica L'Ideal, la Unitat de Delictes Econòmics del Cos Nacional de Policia ha posat per primera vegada negre sobre blanc: la infanta Cristina va rebre en un compte al seu nom 12.671 euros procedents de Nóos Consultoria, una de les societats satèl·lits que presumptament Iñaki Urdangarin i el seu soci, Diego Torres, van usar per desviar bona part dels 16 milions de diners que van entrar a l'Institut Nóos, en teoria sense ànim de lucre.

L'atestat policial, ja en mans de l'instructor de la peça 25 del 'cas Palma Sorra', José Castro, també assegura que a un altre compte a nom de la filla del Rei i el seu marit van ser ingressats 34.565 euros, també suposadament procedents de la fundació.

Segons els càlculs dels investigadors, els ducs de Palma, a través de la societat immobiliària Aizoon, es van fer amb no menys d'1, 1 milions d'euros, també desviats de l'institut que presidia Urdangarin i que es va proveir, fonamentalment, de diners públics. Per la seva banda, Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, van arribar a desviar al seu conglomerat d'empreses satèl·lits de Nóos una quantitat alguna cosa menor als 2 milions d'euros.

Una altra troballa de la Unitat de Delictes Econòmics ha estat un compte a Luxemburg amb 712.180 euros a nom de De Goes Center for Stakeholder Management Ltd. Es tracta de la societat britànica, matriu d'una altra empresa d'igual denominació creada a Barcelona, que presumptament Urdangarin i Torres van usar com a eix central per desviar diners de la Fundació Deporti Cultura i Integració Social (FDCIS), l'ens que en teoria es dedicava a l'ajuda de nens discapacitats. Els investigadors sosté que els exsocios de Nóos van crear FDCIS per seguir buidant Nóos, una vegada que Sarsuela va obligar al gendre del Rei en 2006 a abandonar, almenys sobre el paper, l'institut ja sota sospita.

La Policia, fins ara, ha pogut seguir el rastre d'una mica menys de deu milions desviats de l'Institut Nóos, però -a la vista dels informe- ha estat especialment complicat perquè el desviament a comptes a l'estranger va ser gradual durant els primers mesos de 2007, quan Urdangarin ja havia deixat de presidir l'ens sense ànim de lucre. El compte de 'De Goes', denominada Agrilulaxx, des de llavors ha tingut gran quantitat de moviments, entre ells transferències directes a Urdangarin per valor de 156.358 euros.

Notícia completa de l'Ideal

Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1