Quico Sallés | Actualitzat el 19/07/2012 a les 00:52h

Els conills que mengen fulles de col

Em pregunto si vostès no han tingut mai el goig de criar conills. En qualsevol cas és una gran feina.  Ara bé, llevat d'una carn saludable i versàtil en els fogons, és una animaló que no dóna gaire de sí. De fet, l'únic conill interessant que he conegut era alt, de colors grisos i blavosos, amb un budell buit per les pastanagues, que sortia per la tele i tenia un marcat accent novaiorquès.

Jo, quan en criava -he tingut etapes vitals més que dures, tràgiques- badava quan els donava un parell de cops per setmana fulles de col perquè s'entretinguessin rossegant. Els observava amb aquella mirada badoca que no aporta res més que passar el temps. I guaitava amb cert esglai aquells ulls de supervivència magra, de por, de tràngol que només saben fer els conills que rosseguen fulles del col pansides dins una gàbia trista i bruta.

Cada dia quan vaig en tren -continuo patint etapes vitals tràgiques- veig els mateixos ulls dels conills que s'afarten de fulles pansides de col com miren de passar el temps esperant alguna cosa. La situació és de supervivència i aquells que ens havien promès sortir de la gàbia i deixar de menjar fulles de col pansides han vist com l'Estat espanyol no està per hòsties.

 I aquesta hòstia no serà la primera. De fet, és part d'un avís. Si han de pagar que paguin. Si cal fer justícia, que es faci. Però que això no amorri allò que han promès. Els conills estan tips de viure en gàbies i de menjar fulles pansides de col.  I és que els conills que rosseguen fulles de col pansides no tenen cap culpa de les trapelleries que han costat 3,2 milions d'euros al partit que fa 30 anys que guanya les eleccions. 

Navega per les etiquetes

cas palau

COMENTARIS

+4
-0
PASSA-HO, QUE HO SÀPIGA TOTHOM!!!!
MIREU QUE ES FÀ AMB ELS NOSTRES IMPOSTOS!!!!!!!, 19/07/2012 a les 19:13
+5
-1
Si Espanya ens roba és perquè tenen còmplices com Duran i Lleida
Duran,un talp de l'Opus, 19/07/2012 a les 18:56
+4
-2
Expliquem al món la nostra situació
Anònim, 19/07/2012 a les 17:19

http://www.youtube.com/watch?v=nMCxUD0omYo

Catalonia lost its sovereignty in 1714
when it was conquered by the Spanish Bourbon Kingdom (with french troops collaboration), since then, Spain has not treated with respect the catalan nation. Now, 300 years after, Catalonia is ready for independence.

FREEDOM FOR CATALONIA.
+7
-0
col amargant
indepe...., 19/07/2012 a les 13:16
Tanta col de bròquil i tanta col de penques , ens ha portat a quedar-nos, sense col silvestre ,sense col verda,sense col de cabdell ,sense col llombarda
i si seguim esperant.... sense col de brussel.les i sense col-ni-flor
+2
-4
roSegar
Anònim, 19/07/2012 a les 11:44
Pensava que en català es deia i s'escrivia 'rosegar', i no pas 'rossegar', que és una altra cosa (vol dir 'arrossegar'; vg. el DIEC). Per què no tenim més cura de la llengua?
+9
-5
PSOE I PP LA MATEIXA MERDA
Anònim, 19/07/2012 a les 08:55
Contactes secrets del PSC i el PP contra el concert
Els socialistes Iceta i Laia Bonet es reuneixen amb els populars Millo i Rodríguez en un restaurant de Barcelona

Els portaveus parlamentaris del PSC, Miquel Iceta i Laia Bonet, es van reunir ahir en secret en un restaurant de Barcelona amb els seus homòlegs del PP, Enric Millo i Santi Rodríguez, per intentar acostar posicions davant el ple del Parlament que la setmana vinent aprovarà la proposta de pacte fiscal. Tant socialistes com populars estan en contra d'un model de concert econòmic per a Catalunya, tot i que l'accepten per al País Basc, i no volen quedar descol·locats en aquest ple.

La trobada es va celebrar en un clima cordial, segons ha sabut El Singular, i en ella es va analitzar la possibilitat que el PP s'abstingui davant la petició que la Generalitat recapti tots els impostos amb una Agència Tributària Catalana. Els socialistes no poden quedar en una posició més dura que la del PP en aquesta qüestió, i per tant en aquest cas també s'abstindrien. Però no els convé tampoc coincidir amb els populars en una votació contra el concert.

La reunió de dirigents del PSC i el PP ha coincidit amb el fet que des del PSOE s'ha pressionat els socialistes catalans perquè excloguin ERC de qualsevol acord de finançament, ja que l'exvicepresident espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, no vol saber res de pactes que recordin el de l'Estatut.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/07/contactes_secrets_del_psc_i_el_pp_contra_el_concert_87020.php


A la trobada secreta d'ahir no hi van assistir ni la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ni el primer secretari del PSC, Pere Navarro. La dirigent popular estava enfeinada a Madrid i té plena confiança en Millo, i en el cas del PSC, darrerament Iceta està assumint altre cop protagonisme en la definició de l'estratègia. // LLuís Bou
+5
-10
Puta Espanya
Anònim, 19/07/2012 a les 08:54
Ostres, no pateixis, ja veig que ho trobes a faltar. Ja t'ho dic jo perquè estiguis content. Realitzat, en deus dir tu.
+12
-9
Pena de telediari
Anònim, 19/07/2012 a les 08:34
Si la culpabilitat és certa, de pet a la presó, però això no treu la garzonada i pena de telediari, com aquella de l'enmanillament de l'exconseller Alavedra.

Per exemple, que potser algún jutge ha reclamat al PP, per endavant i sense judici, els diners del Gurtel?

O per què a l'exconseller Ausàs se li imposà una fiança estratosfèrica, absolutament inhabitual? Calia ensenyar-lo dins la presó?

En canvi, veig al Fabra passejant tranquil·lament pel seu aeroport, tot i estar imputat en cent causes. I al Rato, ningú li demana que aboni preventivament els diners presumptament estafats amb l'afer Bankia.

Com demostra la visita a la seu dels mossos d'un jutge acompanyat de la policia espanyola, hi ha dos mesures per a la pressumpta delinqüència, la espanyola i la de la justícia exemplar, que vol assenyalar, veieu els "nacionalistes" i les seves autonomies i tal i qual.

La maquinària de l'Estat s'ha pres seriosament això de la independència i mou fitxa, els primers peons són sempre els judicials i policials, després en vindran d'altres. Estiguem preparats.
+9
-15
ostres...
vaja, 19/07/2012 a les 07:56
Sallés, avui ens ha evitat el seu tradicional "puta espanya" de cada matí. felicitatns i anims.
+22
-2
Ets tú? Bon article. Felicitats.
Realista Bcn, 19/07/2012 a les 01:46
Cony Sallés, quina sorpresa. Normalment no estem pas d'acord. Però avui, t'ho has guanyat. El tema autobiogràfic, les analogíes poètiques i el missatge de fons m'han agradat. Felicitats noi.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Oriol Rossell Virolet: objectiu assolit!

Oriol Rossell Virolet: objectiu assolit!

Un monovarietal de xarel·lo, amb criança amb les seves mares durant 5 mesos, sense pas per fusta

Bloc de fotos
Vés a: Nebrera: «Els que ara diuen que no, després voldran governar»

Nebrera: «Els que ara diuen que no, després voldran governar»

L'exdiputada del PP sosté que "l'Estat va ser incapaç de convèncer-me que havia fet el possible per reforçar la unió" i assegura que part del seu entorn coincideix amb aquesta anàlisi

L'última hora de Nació Digitial


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: