Quico Sallés | Actualitzat el 20/07/2012 a les 00:24h

Catalan PSyCho

Corren hores baixes per al partit que va ser capaç d'ostentar les més grans quotes de poder que s'hagin vist a Catalunya en els darrers anys. Propietaris d'un discurs intel·ligent, penetrant i altament eficient, el PSC formava part tant de les noves elits, de la vella guàrdia santiaguera, com també del públic del bar El Farolillo de Sant Just, on se servien quintos gelats amb trossos de pulmó acompanyats de ceba confitada.

Van ser ells els qui, amb una extraordinària versatilitat i intel·ligència, van facilitar que el català fos un instrument de cohesió, un valor afegit i un símbol de societat avançada i capaç. Van ser ells els que van crear una atapeïda xarxa municipal endreçant les ciutats empatxades d'urbanisme falangista. Van ser ells els que disciplinadament van bastir una xarxa fidel, una autèntica falange macedònica formada per votants, militants i una nova casta dirigent fiable i lleial.

Però com tota maquinària que treballa ajustada i precisa, arriba un dia que pateix el cansament de materials. Un desastre que afecta les articulacions, els reflexos i el resultat final. Ningú no entén ara la seva postura sobre el pacte fiscal, com ningú no hagués entès que en el seu dia haguessin posat problemes a la immersió lingüística.

Presos del discurs dels seus cosins de Bilbao -allà defensen una cosa clara i justa-, el PSC intenta sobreviure matant no se sap ben bé ni qui, ni per què. Un paperot difícil i tan ridícul com votar a favor d'un corredor ferroviari tan absurd que només serveix per fer riure els generals que des de Brussel·les contemplen el delírium trèmens espanyol. I, el que és pitjor, després han de demanar perdó per fer ximpleries.

El socialistes catalans han vist descompensada la seva fràgil bipolaritat entre ser catalans i espanyols. I això a Catalunya els converteix en aprenents d'en Patrick Bateman, el yuppie d'American Psycho que a mesura que va matant necessita més sang per refer-se. Si la cosa no varia, aviat podrem canviar de pel·lícula, i el títol ja està escrit: Catalan PSyCho.

Navega per les etiquetes

concertpsccorredor

COMENTARIS

+1
-0
PENÉLOPE , NO ERA DEL PSC
indepe....., 20/07/2012 a les 21:25


A Catalunya estem vivint uns temps de convulsió i de grans moviments des de diferentes realitats culturals i socials.Aquest moviments estan generant una energia i una inèrcia imparables a dia d´avui.
Els polítics D'alguns partits ,no volen o no poden viuré aquesta realitat , pot-ser no s´han adonat ni han llegit adequadament que estem transitant d´un temps en que semblava que no fes falta exigirels-hi rés , on el populisme fàcil ( llengües-cultures-espanya no s´ha de dividir-ect...) donava vots i diputats .les coses ja mai més tornaran a ser el mateix ,la societat comença a exigir responsabilitats , eficàcia i per damunt de tot...fidelitat !!! tirar la pedra i amagar la ma , no es una bona manera de VOTAR
+4
-0
No ha canviat el PSC sinó la visió que se'n té (botifler porta 30 anys sent-ho)
Jordi M, 20/07/2012 a les 21:14
Ser català i votar PSC és com ser negre i simpatitzant del Klu-klux-klan. Primera perquè és absurd i segona pèrquè ja pràcticament no se'n dóna cap cas (llevat de qui suca per la traïció, s'éntén).
+2
-1
SAPS PER QUÈ ELS MOROS TENEN TANTS FILLS SENSE TREBALLAR MAI
MIREU COM ENS PRENEN EL PÈL I ENS ROBEN., 20/07/2012 a les 21:02

http://www.fibroamigosunidos.com/t19162-ayuda-que-recibe-una-familia-inmigrante-del-estado



QUE VINGUI QUALSEVOL "PROGRESSISTA" (CAP AL 3er MÓN) O PERROFLAUTA DROGADICTE MAL PARIT, A DEFENSAR TOTA AQUESTA PUTA MERDA, AL MATEIXX TEMPS QUE ELS NOSTRES AVIS I PARES, QUE HAN ESTAT TOTA LA VIDA COTTIZANT A LA SEGURETAT SOCIAL I QUE SON DEL PAÍS ¡¡¡COLLONS!!!, ELS HI FAN PAGAR UN EURO PER RECEPTA, I VEUREM SI NO ELS HI TOQUEN LES PENSSIONS.



¡¡¡¡¡¡DEPORTACIÓ!!!! ¡¡¡¡JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
+3
-1
Qui paga la nova mansió del Duran a la costa brava ??
Duran i Lladre,un talp de l'Opus, 20/07/2012 a les 17:20
+4
-4
Cataloniawatch
Candide, 20/07/2012 a les 16:05
Per deixar caure una mica d'anàlisi política, ja que Toni Aira està en hora baixa, podem preguntar quin és un possible efecte sobre el PSC de l'avís de Mas que aviat podria haver eleccions anticipades.

Doncs que el PSC es posi en mentalitat de precampanya, i això exigiria portar la contrària a CiU. També per no perdre més vots al PP. I les últimes revelacions sobre el finançament de CDC hi jugaran un paper suculent.

Potser Mas volia unitat, llavors s'ha fotut un tret al peu.

A veure si en Toni s'anima.
+5
-1
SPAIN'S SECRET CONFLICT
Versió 100% en anglès, 20/07/2012 a les 12:46

http://www.youtube.com/watch?v=fZijN8EijuI&feature=related

Documentary about the struggle of the state of Catalonia within Spain.

Documental encarregat per a internacionalitzar el cas català. Una obra molt pedagògica que permet difondre el conflicte català arreu del món.

FREEDOM FOR CATALONIA
+2
-1
I EL SOCIALISME......
Anònim, 20/07/2012 a les 11:17
NO ELS SOCIOLISTOS el que salvaran el MON!!!

LA SORT QUE TENIM

Els I N D E P E N D E N T I S T E S.--- es que NO SOM GENS CULPABLES
d´aquests MALS SONS que estem vivint, que SI que estaran passant
molts que van VOTAR a favor dels seus BOTXINS=VERDUGOS, VOS?
nosaltres a més d´aguantar a aquesta MERDA, tenim que aguantar les
CADENES que els TIRANS INVASORS i els BOTIFLERS no van voler
LLIURAR-NOS d´elles....ELLS I SU ECSPAÑA!!!

+2
-6
Cataloniawatch
Candide, 20/07/2012 a les 11:01
El PSC com a enemic de Catalunya, ja és coneix la cantarella. És rídicul com s'han equivocat, però CiU també ho va fer. Dos exemples:


http://elpais.com/diario/2008/07/03/catalunya/1215047249_850215.html



http://www.elmundo.es/elmundo/2009/12/17/espana/1261044181.html


Però el problema general és una ideologia que permet titllar de "càncer" potencial (Requejo) a tot un partit. I el problema del PSC és claríssim. La seva davallada ha començat quan deixava d'oferir alternatives al nacionalisme regnant que el tracta així.
+8
-0
El PSC que el PSOE va espoliar!
Anònim, 20/07/2012 a les 10:40
La no integració i ghetització de ciutats com l'Hospitalet també li debem a ells! La cacicada de TMB i RENFE i Parks i Jardins, etc. i tota la mediocritat que ara patim també va ser cosa d'ells! Enxufisme contra meritocràcia!. També va ser cosa d'ells l'extensió d'un pensament únic on el que no pensava com ells era fuetejat i criminalitzat! Encara el patim en molta premsa que ens tracta als catalans com si fossim una costra no com els veritables ciutadans d'aquesta nació que és Catalunya! Alguns els coneixem molt i molt bé i varen porta la cacicada a CAT! El PSOE partit del vencedor es va menjar al vençut! Cap recança pel PSOE! De votar-lo a considerar-lo com el PP ... Gràcies a Deu s'han quedat sense el pensament però encara queden els enxufats i els vividors i els cafres no oblidem els cafres! Recordem al Corbacho amençant amb deixar anar la seva reserva espiritual ghetitzada si es parlava d'Independència! Cap recança pel PSOE! Alguns el coneixem molt i molt bé i encara el patim! El concepte democràcia a l'estil ESP. Ordeno y mando i nego! La burrocràcia al servei d'ESP mai al servei del poble al que no es cansen de dir que representen. El PSC que anyores va durar poc ... fins que va arribar el PSOE i el va espoliar com ens han continuat espoliant per pagar-se les cacicades aquí i allà! Tocats de mort ... viuen dels enxufats i la cacicada ja no són referents ara només són els reaccionaris, el llop. A efectes pràtics PPSOE !
+17
-1
"El hundimiento"
un senyor antic, 20/07/2012 a les 10:05
PSC, un partit sucursal del PSOE, encara que diguin que no, els fets ho demostren abastament, construït sobre complicitats que passaven pel repartiment de prebendetes i carreguets, es que obres publiques, administracio, ...etc.., ja ha entrat clarament en decliu, ja no representa cap alternativa "per se", quedara reduït a un bloc de 13-14 diputats, amb una altra concentracio territorial (Baix Llobregat i periferies Terrassa , Sabadell...) , la qüestio es que de la desfeta no s'alimenti l'espanyolisme, sino els partits d'obediència catalana.
+17
-3
Fills de puta !!
Anònim, 20/07/2012 a les 09:51
A les escoles, des d'ara, quan es parli de sinònims, el de "fill de puta" serà "diputat del PSC"
+18
-1
Decadencia
Rural, 20/07/2012 a les 09:25
Amb el mandat del Tripartit es ba posar d'evidencia els continguts reals del PSC.
+17
-0
Independència és llibertat.
Un patriota., 20/07/2012 a les 09:14
Tot és més senzill, el PSOE i la seva aposta politica estructural va ser fer i construir una Espanya moderna i democràtica, però d'arrel castellana i aquest ha estat i és el seu error. En Lerma entrega el País Valencià al PP, a les illes el PP no te contrincants i l'Aragó és l'expresió més anticatalanista. Rodegada Catalunya, ara els socialistes obren el passadís perquè el PP faci via i CiU o facilita. Ells són espanyols i mai han volgut ser altra cosa. Aixì són les coses, camviar-ho depén de nosaltres a les propères eleccions.
+20
-1
LA PAGA DELS TRAÏDORS !!!!!
Anònim català, 20/07/2012 a les 09:04
Després d´aquesta gesta de vendre a Catalunya, que espereu trobar-vos ? Doncs UN REPUDI GENERAL dels pocs suports que encara mantenieu !!
Catalunya té memòria. En les properes eleccions PATIREU EN PRÒPIA CARN L´ESCARNI QUE HEU FET A CATALUNYA !!!!!!!!!!!!!!!
LA VOSTRA DESAPARICIÓ ESTÀ CADA DIA MÉS A PROP. SOU UNS VENUTS I CATALUNYA US FARÀ ESBORRARÀ DEL MAPA BEN AVIAT !!!
Catalunya independent !!!!!!
+14
-1
No hem pas entès la realitat... encara
Oriol (Montreux), 20/07/2012 a les 08:31
Fa molts anys que a cada visita a CAT explico a parents i amics que el nus del conflicte a Catalunya no és pas polític i que no té res a veure amb els partits que hi actuen des de fa anys.

El conflicte és simplement un conflicte nacional entre dues Nacions: la Catalana i l'Espanyola. Els Espanyols i els Catalans.

Com reconèixer un Espanyol a Catalunya ? Cal que us ho digui ?

A part el Tíbet cap altra nació ocupada del món ha rebut tants colons com Catalunya-Catalans.

I creieu que això no té pas cap conseqüència ?

No hi ha conflicte Catalanistes-Espanyolistes-Unionistes-Firaires-etc.... Tots aquests conceptes són la boira que el complex politico-periodístic-universitari-empresarial ha teixit per tal d'amagar la veritable guerra d'assimilació que patim.

Proves: mai m'he sentit protegit pel "meu" Govern com a Català. I tots els Catalans agredits pel fet de parlar català des del 1977 en són la prova.

No estic d'acord amb el paper positiu del PSC (i PSUC) pel que fa a la qüestió nacional.

Només cal passejar-se per Catalunya i anar als hotels per viure en carn pròpia el rebuig dels recepcionistes a parlar català i acceptar sense enrogir davant meu de parlar anglès als turistes. I malgrat haver fet la fantàstica escola catalana.

És aquella gran collonada dels "castellanoparlants, catalanoparlants" i l'encara més gran del "és Català tot el qui viu i treballa a Catalunya".

El jorn que una majoria de Catalans reconeixin la realitat del problema, haurem fet una passa cap a l'alliberament dels ESPANYOLS, que és la llosa veritable que tenim al damunt.

Ni CiU ni ERC han fet aquesta anàlisi i com suposadament lideren el Catalans, així ens va de malament i patint com els porcs per Sant Martí.
+20
-2
PER UN PARTIT SOCIALISTA CATALÀ
Anònim, 20/07/2012 a les 02:17
Cal deixar-nos de punyetes i enganyifes. Cal la creació d'un partit socialista de Catalunya. En la línea d'en Pallach. No tenim més espera. JA!!!!
+19
-3
PSCmerde
perejaume, 20/07/2012 a les 01:43
Aquests botiflers son uns merdes, lo pitjor de Catalunya esta al PSC
+34
-2
El corredor ferroviari espanyol és la seva connexió amb Europa.
Blai, 20/07/2012 a les 00:52
El corredor ferroviari central, aragonès o espanyol té la seva lògica... espanyola. Donant per fet que la secessió catalana i basca és qüestió de poc temps i inevitables, Espanya ja traça un corredor ferroviari que passi per l'únic territori espanyol connectat amb l'Occitània que quedarà l'endemà de la secessió de Catalunya i Vascònia: per l'Aragó. El que Catalunya ha d'evitar és que continuï sent depredada fiscalment per Espanya, perquè aquesta pensa pagar aquest corredor amb els diners que roba a Catalunya i amb els que estúpidament li dóna la Unió Europea, amb els fonts de compensació.
+26
-2
El Nom i Cognoms dels 14 ERRORS
Anònima, 20/07/2012 a les 00:35
El Nom dels 14 Diputats "Catalans" d'aquesta legislatura que han votat AVUI 19/7/2012, a FAVOR de prioritzar el Corredor Central.

En CONTRA del Corredor Ferroviari Mediterrani com a infraestructura prioritària per la dinamització de l'economia i la competitivitat de les empreses de Catalunya

Barcelona:
CARME/N CHACÓN
DANIEL FERNÁNDEZ
JOAN RANGEL
ESPERANÇA ESTEVE
JOSE ZARAGOZA
ISABEL LÓPEZ CHAMOSA
ALBERT SOLER
MERITXELL BATET
ROMÁN RUIZ
JUAN CARLOS CORCUERA

Lleida
TERESA CUNILLERA

Girona
ALEX SAEZ JUBERO

Tarragona
FRANCESC VALLÈS
JOAN RUIZ CARBONELL

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Oriol Rossell Virolet: objectiu assolit!

Oriol Rossell Virolet: objectiu assolit!

Un monovarietal de xarel·lo, amb criança amb les seves mares durant 5 mesos, sense pas per fusta

Bloc de fotos
Vés a: Nebrera: «Els que ara diuen que no, després voldran governar»

Nebrera: «Els que ara diuen que no, després voldran governar»

L'exdiputada del PP sosté que "l'Estat va ser incapaç de convèncer-me que havia fet el possible per reforçar la unió" i assegura que part del seu entorn coincideix amb aquesta anàlisi

L'última hora de Nació Digitial


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: