Diumenge, 22 de juliol de 2012 | 10:24
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"Mans a dalt això és un atracament"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Milers de persones es manifestan en 80 ciutats espanyoles
"Mans a dalt això és un atracament"
20/07/2012 08:18
AIXÒ ÉS UN ATRACAMENT
Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao... i així fins 80 ciutats espanyoles han estat els escenaris on els ciutadans han fet sentir les seves consignes agrupats per sindicats, partits i entitats civils en un rebuig comú a les mesures adoptades pel govern de Mariano Rajoy.

Milers de persones --400.000 segons els sindicats i 40.000 segons la Guàrdia Urbana-- s'han manifestat aquest dijous en el centre de Barcelona en una marxa contra les mesures aprovades el divendres pel Govern i que els sindicats consideren "una de les prèvies a la vaga general", segons ha afirmat el secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez a l'inici de la marxa.

Álvarez ha indicat que la intenció dels sindicats és mantenir la seva lluita per aconseguir la retirada de les retallades, i ha assenyalat que hi haurà més mobilitzacions abans d'una vaga general perquè és "millor que agafi al Govern per sorpresa".

El seu homòleg en CC.OO., Joan Carles Gallego, ha reiterat que els sindicats exigiran un referèndum perquè la ciutadania voti les mesures, i ha assenyalat que, davant un rebuig massiu, el Govern hauria de dimitir.

La manifestació, que ha començat a les 19.30 en plaça Urquinaona i ha acabat el Pla de Palau, ha anat encapçalada per uns 200 bombers, encara que la capçalera oficial dels sindicats --CC.OO., UGT, USOC, Intersindical-CSC i CSI-F-- anava uns metres enrere amb el lema 'No callem. Defensem els nostres drets'.

La marxa ha avançat de forma pacífica, amb xiulets i crits demanant la dimissió del president del Govern, Mariano Rajoy.

Els bombers han convertit la manifestació en un 'correfoc', amb petards i pots de fum, i han fet una piscina d'escuma davant de la Delegació del Govern en Pla de Palau.

Al final de la marxa, la capçalera oficial ha llegit un manifest en el qual han criticat que les noves mesures de Rajoy "beneficien solament a les grans empreses" i afecten als sectors més febles i vulnerables.

Han reiterat el seu rebuig a la pujada de l'IVA, a les retallades en la funció pública i a la rebaixa de la prestació per desocupació, i han censurat el "autoritarisme i imposicions unilaterals" del Govern.

Diversos centenars de manifestants s'han concentrat sobre les 18 hores davant la seu central de CiU al carrer Còrsega i han protagonitzat una sonora xiulada de 20 minutos al crit de "Convergència indecència" i "Mans a dalt això és un atracament".

Després han iniciat una marxa pel carrer Pau Claris encapçalada per la pancarta 'Contra les retallades socials i laborals. Mobilització i lluita', que els ha portat fins al punt d'inici de la manifestació unitària, a la plaça Urquinaona.

La portaveu de la CGT de Barcelona, Eva Sánchez, ha explicat que aquesta manifestació és l'avantsala de moltes protestes més i que el seu "horitzó és tornar a convocar una vaga general" de cara a setembre perquè han de parar les retallades que està aplicant el Govern, especialment després de l'últim paquet de mesures.

En el moment en el qual arrencava la manifestació convocada pels sindicats, centenars de 'indignats', en una marxa alternativa, han recorregut els carrers Gran Via i Bruc fins a plaça Urquinaona on s'han unit a la resta de manifestants, portant pancartes en les quals es llegia 'ofensiva popular', 'no ens representa', entre altres missatges.

Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1