El projecte “TREE’ de Mario Ramos i Josep Mª Bosch ha guanyat el concurs Espai Vergés convocat pel Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya – Girona i l’empresa Vergés. El projecte es podrà veure a la fira Hostelco, que se celebrarà del 17 al 21 d’octubre a Barcelona, on l’empresa Vergés presentarà les últimes novetats de la seva oferta de productes.

El Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Girona i Vergés van convocar un concurs d’idees pel disseny de l’estand que l’empresa ocuparà a la fira Hostelco. El concurs estava dirigit als professionals de la demarcació.

El projecte havia de resoldre el disseny d’un espai real, on la principal funció és exposar el producte i la seva funcionalitat. A més, s’hi havia de visualitzar tot el que Vergés pot realitzar com a empresa en tapisseria, fusteria i pintura. L’objectiu era que el disseny de l’estand fos transgressor i dinàmic, on tots els espais i productes quedin integrats en els 100 m2 d’exposició.

La proposta havia d’incloure les zones de barra, cafeteria, restaurant, lounge, pub i terrassa i també una habitació d’hotel, on s’hi havien d’ubicar tots els elements habituals d’un espai d’aquestes característiques.

Entre els 5 finalistes, el jurat va escollir com a guanyador el projecte ‘TREE’ de Mario Ramos i Josep Mª Bosch, amb la col·laboració d’Antonio Mena, per “la idoneïtat de la solució, la racionalitat tècnica en l’ús dels materials, la seva distribució i la qualitat del disseny d’interiors”. El projecte s’inspira en un arbre, que pretén recrear els fonaments sòlids de l’empresa Vergés, i que transmet fort arrelament al territori, constància, solidesa, sostenibilitat, continuïtat i projecció. L’espai representa conceptualment aquest arbre i el relaciona amb l’empresa.

El projecte resol l’espai expositiu a partir de dos únics elements. El primer és l’arbre que ajuda a crear un ambient recollit, càlid i potencia la visió general del conjunt. El segon és un moble continu i dinàmic dissenyat expressament per aquest espai, que va adaptant la seva forma i recorregut per generar els diferents ambients i usos requerits en el projecte. Aquest element ordena i relaciona tots els espais, aconsegueix crear una sensació d’amplitud i permet demostrar la capacitat productiva de l’empresa.

El jurat estava format per la presidenta del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya – Girona, Teresa Casas; Esteve i Joan Vergés, de l’empresa Vergés; Xavier Nicolazzi, president de l’Associació d’Hostaleria de Girona i radial; Anna Albar, directora de Fira de Girona i Laura Solé, vocal del Col·legi.

Vergés, amb seu a Tortellà, es dedica des de fa més de 40 anys a la fabricació pròpia i a mida de mobiliari per a hostaleria.


Photobucket