GIRONANOTICIES.COM
Portada| Editorial| + Notícies| Agenda| Actualitat Girona| Comarques| El Ripollès| Catalunya| Espanya| Internacional| Esports| Salut| Opinió| Cultura| Política| Entrevistes| Turisme| Alt Empordà| Baix Empordà| Videos Cinema| EUROPA PRESS| "NOTICIAS 24HORAS"| DIARI D´ANDORRA| La Garrotxa| DIPUTACIÓ DE GIRONA| PLA DE L´ESTANY| Besalú, vila comtal | CAP ROIG FESTIVAL|
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tal dia com avui del 1996- 28 joves gironins marxen cap a la localitat bosniana de Tuzla per participar en la reconstrucció d'un casal de joves. | Venda d'entrades pel VI FESTIVAL DE GUITARRA DE BLANES. | 57 habitatges gratuïts durant un any per a totes aquelles famílies que han perdut les seves cases a l´incendi de l´Empordà | Comprar un pis de segona mà a Girona surt un 12,6% més barat que fa un any. | Venda d'entrades pel `Festival de CAP ROIG´ a Calella de Palafrugell | Entradas para Festival de Cap Roig en Jardins de Cap Roig. |
La cantant Maïa Vidal i la cuinera Montse Estruch del restaurant El Cingle, de Vacarisses, obren la sisena edició del Gastromusical que organitza el restaurant Molí de l’Escala demà dimecres dia 1 d’agost, a partir de les 9 del vespre. L’ànima del Gastromusical, Jordi Jacas, ha convidat diversos cuiners que proposen durant cinc nits del mes d’agost un menú personalitzat i adaptat al perfil de cada artista. Un sopar exclusivament pensat perquè els plats que se serveixen traslladin a l’origen geogràfic o a l’estil musical de l’intèrpret. Dues formes diferents de creació artística combinades amb la intimitat de l’espai i la proximitat amb els creadors, són els ingredients bàsics al servei d’una experiència original.

El menú que Montse Estruch ha preparat per la primera nit del Gastromusical comença amb ‘Colors’, segueix amb un ‘Regal’ i acaba amb ‘Blanc, la fruita, les flors’. ‘Colors’ és l’entrant, format per Vellut de tomàquet de Llofriu, mató de Fonteta i gambes de Palamós. El plat principal, el ‘Regal’, és un Regal del mar i de la terra. I per acabar, el ‘Blanc, la fruita i les flors’ són el Blanc del formatge, amb figues , flors i herbes aromàtiques.

La cuina de Montse Estruch es fonamenta sobre la base de la cui¬na tradicional catalana que va aprendre de la seva mare en els primers temps de negoci fami¬liar a El Cingle, a Vacarisses. El seu treball es coneix també com la ‘cuina de sensacions’, és a dir, la cuina entesa com un tot en què, no només el plat, sinó també l’ambient, el tracte, les olors, els colors, la decoració... juguen un paper crucial en la construcció del plaer de menjar. Un dels seus segells més personals és l’ús de les flors: una síntesi perfecta de color, fragància i delicadesa, un símbol de la feminitat i de l’elegància que caracteritzen Montse Estruch.

La captivadora veu de Maïa Vidal

Maïa Vidal utilitza violins, acordió, guitarra, percussió, instruments de joguina i la seva excel•lent i captivadora veu per a compondre un univers sonor únic. Capaç d’aglutinar estils molt diversos en el seu am¬pli diccionari musical, Maïa Vidal barreja amb habilitat la músi¬ca de carrer francesa, amb tocs de Camille o Feist, sonoritats a la Yann Tiersen, espurnes de valsos i cançons de bressol, ritmes de gui¬tarra d’indie-rock i una varietat inusual d’estils.

Filla de pares francesos i germano-japonesos, nascuda als Estats Units i resident a Barcelona, París i Nova York, Maïa va enregistrar God is my bike (Crammed Discs/Karonte, 2011), el seu sorprenent àlbum de debut, a Barcelona. Giuliano Gius Cobelli ha coproduït el disc i toca la trompeta i la bateria; Marc Ribot, a la guitarra en dos temes i Maïa canta i interpreta amb la resta d’instruments. Després del concert de Maïa Vidal, la música es traslladarà a l’espai Sapore on es podrà gaudir de la música que oferirà Josep Torrent amb el seu personal repertori.

El proper dimecres, dia 8 d’agost, el Gastromusical presenta l’actuació d’Anna Roig i L’ombre de ton chien i el menú elaborat per Quim Casellas, el cuiner del restaurant Casamar, de Llafranc, amb una estrella Michelin.

El Gastromusical es complementa, a més, amb una mostra de fotografies de Julio Estrela, que serà el protagonista d’una exposició viva que anirà evolucionant mentre duri el Gastromusical. La creació artística té moltes cares i aquest any podrem veure una mostra de les creacions d’un dels artistes amb més seguidors a la xarxa social Instagram. L’exposició serà viva gràcies al mateix Julio Estrela, a Marc Teixidor i a la seva acció a les xarxes socials, amb imatges d’allò que es vagi produint durant el festival.

Aquest any el Gastromusical col•laborarà amb l’AECC – Catalunya contra el Càncer i s’hi destinaran els diners que es recaptaran en el sorteig de regals que es farà al final de cada vetllada. L’AECC-Catalunya contra el Càncer treballa per lluitar contra el càncer liderant l’esforç de la societat catalana per a disminuir l’impacte causat per aquesta malaltia i millorar la vida de les persones afectades.

El restaurant Molí de l’Escala s’ha situat en els darrers anys com un establiment de referència, vinculat al seu entorn més immediat: el municipi de l’Escala i l’Empordà. El seu segell de qualitat és l’aposta pel producte del territori i de temporada, protagonista indiscutible de la seva cuina. El restaurant ocupa un antic molí fariner totalment restaurat que des de 1982 és propietat de la família Jacas–Ballesta. Està situat en un espai emblemàtic on tradició i modernitat formen una conjunció perfecta i conserva l’empremta del passat grecoromà d’Empúries.


Photobucket
enrrere | amunt
Comenta Aquesta Noticia clicant aqui !
Nom: E-mail:
Codi:
 
 
Les opinions són dels internautes, no pas de GironaNoticies.com. Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres. No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles. GironaNoticies.com es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
..................................................................

paraula/s Clau:

 

OPINIÓ
Rafael del Barco Carreras .
Incomparable con el edificio anterior, Hotel Colón o el PSUC en la República...
[+]

Festival Cap Roig
Girona Temps de Flors

 

 
 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Destinacions, Servei, Preu
Destinacions, Servei, Preu
El titulars a la teva WEB | Envían's un correu | Subscriu-te al Butlletí | Publica la teva Notícia   | LINKS
els continguts d'aquesta web només poden ser reproduits amb el consentiment exprés de GironaNoticies.com
(Copy Right CapCreus Online 2006)

Directorio de Pueblos de Gerona