Les nines ‘Flower’ de Tetsuo Nagaoka, ‘Kolombina’ d’Elena Karabina, i ‘What can I Do’ de Laura Scattolini han guanyat el concurs a les millors obres del I Festival / Fira / Exposició de nines de la Costa Brava, In-Dolls, segons que va decidir el jurat del premi. El lliurament de premis es va fer divendres a la nit, al Mas Falet, que és l’organitzador de In-Dolls i del Festival Internacional de Màgia de la Costa Brava, MagicInterFest, que s’estan duent a terme aquests dies al Palau firal de Sant Antoni de Calonge.

Nagaoka forma part del col•lectiu d’artistes japonesos que ha desplaçat una mostra de creacions de 14 artistes diferents que formen part del que es coneix com el ‘Team Koyaala’. L’encarregat de presentar les nines al Palau firal de Sant Antoni de Calonge és Feliz Nishimura, un dels artistes que aporta obra pròpia a l’exposició i que representa al Team Koyaala. El Team Koyaala és una organització sense ànim de lucre que dóna suport i crea xarxes de suport destinades a artistes de nova generació. Es va fundar l’any 2009 basada en les activitats de Chieko Hazeki, que ha creat el ‘Doll Forum’ de Japó entre 1994 i el 2007 i que ha organitzat o assistit a exposicions rellevants d’art de nines a dins i a fora del Japó. Entre aquests esdeveniments es pot destacar la Dubai Doll Art, Kovaala Fes (Tokyo) i Art of the Dolls (Moscou). És precisament gràcies a la col•laboració entre Chieko Hazeki i els responsables d’In-Dolls que es pot veure per primera vegada a Catalunya la col•lecció d’artistes japonesos.

Reconeixement a Brigitte Deval
En el transcurs del mateix acte de lliurament de premis, la fundació Muñecas del Mundo va fer un reconeixement especial per la seva trajectòria a l’artista italiana Brigitte Deval. Deval ha exposat al Festival Internacional de la Costa Brava algunes de les seves obres.

El jurat l’han format els pintors Josep Niebla, Jaume Malaret i Quim Hereu, que han destacat la qualitat de les obres presentades a concurs i també el conjunt de nines exposades al recinte del Palau firal de Sant Antoni de Calonge. Els premiats han rebut els catàlegs dels pintors autografiats, un sopar al Mas Falet i una subscripció anunal i un article sobre els guanyadors a la revista britànica Discovering Dolls Craft i un article sobre els guanyadors del concurs a la mateixa revista.

In-Dolls, el 1er Festival Internacional de Nines de la Costa Brava, i MagicInterFest, el Festival Internacional de Màgia de la Costa Brava, amb figures de primer ordre mundial del món de l’Il•lusionisme, se celebren aquests dies a Sant Antoni de Calonge. La voluntat dels organitzadors és que In-Dolls sigui un punt de trobada per a artistes, col•leccionistes, compradors i distribuïdors d’Europa i de tot el món. In-Dolls se celebrarà finse l 12 d’agost i MagicInterFest es fa els dies 10 i 11 d’agost. L’organitzador d’aquests esdeveniments és Mas Falet 1682, parc de Cultura i Negocis.


Photobucket


Photobucket