Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi de Ger (Cerdanya), que ja hauria cremat 210 hectàrees de matolls i massa forestal, segons informa el Cos d’Agents Rurals.

Segons les últimes informacions, els Bombers han pogut aturar l’avanç del flanc dret (el més proper a Guils de Cerdanya) i ara els esforços es concentren a estabilitzar el flanc esquerre de l’incendi.

En aquests moments treballen a la zona 54 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris de Bombers de la Generalitat (2 helicòpters de comandament, 8 avions de vigilància i atac i 5 helicòpters bombarders). També col·laboren en les tasques d’extinció 2 avions de bombers francesos i 1 hidroavió del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. A més, els bombers de Perpinyà i els d’Andorra també continuen donant suport als Bombers de la Generalitat.
A la zona també hi treballa maquinària pesant per tal de crear tallafocs que frenin la progressió de les flames.

Segons informa Mossos d’Esquadra, aquesta tarda s’ha desallotjat preventivament el refugi de la Feixa i s’ha evacuat dos menors que estaven al llac de Malniu (se’ls ha portat amb la seva família, en bon estat).
Els Mossos d’Esquadra també han confirmat que no hi havia ningú al refugi de Cabanella.

A la zona també s’hi han desplaçat 5 unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que informen que de moment no han hagut d’atendre cap persona.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que l’incendi no afecta la circulació a la xarxa viària, tot i que sí que hi ha restriccions de trànsit a la pista forestal que va a Meranges i la que connecta Guils amb Fontanera.

Photobucket


Photobucket


Photobucket