Aquest pròxim dimecres 15 d'agost el restaurant El Molí de l'Escalà acull dues pedres al Gastromusical de L'Escala – Amb el concert de Cris Juanico i la cuina de Jordi Jacas.
Ara fa uns 20 anys que Cris Juanico es dedica professionalment al món de la música, com a compositor, adaptador, productor musical, estudi de gravació, segell discogràfic, entre d’altres. Després de 12 anys de carrera professional amb grups com Ja T’ho Diré o Menaix a Truà, l'any 2002 torna a Menorca i comença una carrera en solitari que s’ha anat consolidant en 6 discs de temàtica ben diferents.
El pop-rock d’autor de Pedres que rallen (2010) i Jocs d’amagat (2005), el cançoner popular menorquí en clau de pop-rock de Memòria (2004) , els estàndards de jazz de Tot de mi (2008) i Vola’m a sa Lluna (2006) i les cançons del conte infantil Tabaluga viatja buscant el sen.
(2003), a més del retrobament després de 6 anys dels Menaix a Truà amb el treball Com el vent (2008) i el posterior DVD Menaix a truà 10 anys (2009).
Dues pedres, juntament amb el contrabaixista Joan Solà-Morales (Umpah-pah) ens mostra el nou embolcall amb què han vestit les cançons d’ara i les d’abans, sense perdre de vista les referències i l’aire mediterrani que sempre han respirat les seves propostes.
Cris Juanico, guitarra
Joan Solà Morales, contrabaix
JORDI JACAS
Jordi Jacas s’ha format com a cuiner en restaurants de prestigi com l’Albareda de Girona, el Jean Luc Figueras de Barcelona, la Casa Irene d’Arties o el Bulli de Roses. Al restaurant, Jordi Jacas aporta les noves tècniques i creacions que es combinen a la tradició de la cuina clàssica.
Els productes de proximitat són els elements centrals de la cuina del Molí i en són un exemple l’Anxova de l’Escala o el peix. Com a escalenc convençut, Jordi Jacas és un militant clar de l’Anxova de l’Escala, el producte escalenc per excel·lència, i és un dels pocs cuiners que ha analitzat tots els processos, des de la pesca al mar fins que arriba a la boca dels seus comensals.
El cuiner del Molí de l’Escala és un clar defensor del peix, en totes les seves variants. Aquest treball personal va fer que el mateix Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat li encarregués un projecte per promoure les espècies de peix devaluades.
CRIS JUANICO
Dimecres, 15 d’agost de 2012
Arribada: 21h – Sopar: 21.30h – Concert: 23h
Sopar i concert: 65 euros – Concert: 15 euros