L’equip de govern de l’Ajuntament de Vidreres ha realitzat un seguit d’actuacions en diversos guals a les rieres durant aquest mes d’agost.Concretament, des de la regidoria de Món Rural s’ha dut a terme un total de quatre accions i, es previst, que en els propers dies se’n faci una cinquena. Les actuacions que s’han fet durant aquest estiu són al gual del camí del Castell, al d’accés a la zona esportiva, al del Pla de la Font i, finalment al del carrer Marinada.

Amb tot, el regidor de Món Rural al consistori vidrerenc, Eduard Adrobau, ja ha avançat que en els propers dies, es repararà un cinquè gual, que està ubicat a l’alçada de Can Francesc. En aquest sentit, Adrobau ha assenyalat que “en cap d’ells es pretén de modificar el llit del riu ni canviar-ne les condicions de la llera sinó que simplement s’actua en guals que ja són existents i que, per una o altra raó, no estan en bon estat de conservació o no acaben de funcionar del tot correctament”. Per això, des de la regidoria de Món Rural es va creure oportú realitzar aquestes millores perquè funcioni correctament.

El regidor de Món Rural, Eduard Adrobau, ha assenyalat que “aquesta millora suposa un salt en la mobilitat municipal especialment en el gual que permet creuar el Rec Clar, que està ubicat al darrera el pavelló i que seria la continuïtat natural del carrer de la Marinada”. Tal com ha assegurat Adrobau, aquest és un punt molt utilitzat pels veïns i fins a l’actualitat era un punt on es feia difícil passar-hi. En aquest sentit, Adrobau ha recordat que el consistori vidrerenc està a l’espera d’una remodelació important dels accessos en aquesta zona del municipi, per part de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat de Catalunya.

I és que tal com ha explicat el mateix regidor, amb la construcció de l’enllaç de la C-35 amb la C-63 l’entrada i la sortida d’aquesta zona va quedar molt limitada. Amb tot però, Adrobau ha assegurat que des de l’equip de govern ja s’està treballant per donar una solució provisional als veïns d’aquest barri fins que la Direcció General de Carreteres desencalli el projecte.