Actualitzat el 30/08/2012 a les 00:01h

11S: hem de sortir a guanyar

El Barça d'en Pep ens va acostumar a guanyar, però quan es tracta del país encara tenim l'esperit de l'antic culer. L'ai ai ai. L'això no acabarà bé. L'ara ens la fotran. I aquesta actitud ens fa perdre abans d'hora.
 
Molts amics i coneguts m'han dit que aniran a la mani de l'Onze de Setembre, per descomptat, però que ja saben que no servirà de res. Santa resignació. Es preparen d'entrada per a la frustració col·lectiva, no fos cas que el posterior bany de realitat els agafés desprevinguts.
 
Doncs mira, no. O ens ho creiem de debò o ens quedem prenent el sol i tal dia farà un any. Ens hem de creure no només que batrem un rècord d'assistència i d'estelades, olelé olalà, sinó que tanta mobilització servirà efectivament per avançar. Que es concretarà d'alguna manera. Que aconseguirem empènyer els nostres governants, tant els qui sortiran al carrer com els qui no, cap a l'única sortida possible. (Per cert, a mi ja m'està bé que el president del meu país no es manifesti per la independència: la seva feina és proclamar-la). Ens hem de creure, deia, que som davant d'una oportunitat històrica. Que ens hi juguem el futur. I que guanyarem. Aquest cop, sí.
 
La vida és massa curta per encaixar gaires derrotes seguides. No hi ha causes perdudes: només hi ha causes per guanyar.

Navega per les etiquetes

Marxa 11S

Notícies relacionades

COMENTARIS

+12
-0
good bye, s-Pain
Anònim, 30/08/2012 a les 11:17
Espanya ja ha tancat totes les portes: retallades de l'estatut, sentències adverses del Tribunal Constitucional, i ara, que ja ens ténen on volien, negarà el pacte fiscal. La Generalitat està arruinada i intervinguda per "l'amic" espanyol, lo que vol dir sense autogovern (si és que s'en podia dir així de lo que havia abans), a més no pot accedir als mercats internacionals. Ara és l'hora.
+9
-0
Ocupacio de la Ciutadella
Anònim, 30/08/2012 a les 10:56
Ocupació de la Ciutadella fins a la Independència (si els politics no poden entrar al parlament tampoc no passarà res, ja estem intervinguts)
+20
-0
Ara va de debò.
Anònim, 30/08/2012 a les 10:50
N'estic segur, aquesta vegada vencerem. Es que no tinc cap mena de dubte. La independència està allà, i només hem d'anar a agafar-la. La tenim a tocar. Hem de pensar en el dia que l'aconseguirem. Hem de visualitzar-ho, i amb aquesta visió i la il.lusió que ens provocarà, carregarem tant les piles que no hi haurà força capaç d'aturar-nos.
Endavant, catalans, ja falta poc !!!

Visca Catalunya lliure !!!
+6
-13
Referèndum
Anònim, 30/08/2012 a les 10:29
Abans de proclamar la independència hem d'esgotar la via constitucional per a tenir el màxim de catalans a favor i el mínim en contra, així com l'opinió pública internacional del nostre costat. Esgotar la via constitucional és molt fàcil: n'hi ha prou que el Parlament de Catalunya faci arribar a Espanya una proposta de reforma constitucional que inclogui entre d'altres el dret d'autodeterminació. Un cop rebutjada la proposta per Espanya, llavors sí el Parlament de Catalunya ha d'actuar com un ens sobirà, i fer avançar la independència com consideri més escaient. Proclamant-la directament, o fent una consulta prèvia als ciutadans tot demanant l'empara internacional amb presència d'observadors oficials. El nostre Parlament ja és sobirà. No li cal proclamar-ho i entrar en conflictes jurídics bizantins amb les autoritats espanyoles. El què ha de fer és només representar la voluntat popular, donant l'oportunitat a Espanya de resoldre això d'acord amb les seves pròpies regles. Si Espanya ho refusa, llavors sí ha de ser unilateral, però sempre amb la mà estesa i prests a negociar civilitzadament la secessió, perquè hi hauria molts aspectes pràctics d'interès per a les dues parts sobre els que convindria al menys anar parlant.
+20
-0
Ja no pensem en clau espanyola
Anònim, 30/08/2012 a les 10:12
Madrid ja no compta per als catalans. Ens adrecem al nostre Govern, no al govern dels espanyols, que no reconeixem com a propi. Aquesta és la gran diferència aquesta Diada Nacional. El noste missatge no s'adreça al govern d'Espanya, sinó al del nostre país.
+16
-0
PRIVILEGI
Montserrat, 30/08/2012 a les 10:06
Crec que des del món independentista s'hauria d'esbombar als quatre vents que actualment els catalans tenim un enorme privilegi envers als nostres avantpassats i és que podem arribar a la independencia sense tancs i bombes!!!!
Res a perdre
Molt a aguanyar
11S TOTS els catalans a la manifestació....i sens dubte...i sens dubte que sí que servirà!!!!
+14
-1
Aquest 11S
Anònim, 30/08/2012 a les 09:11
No hauriem d'abandonar Plaça Catalunya sense l'Independència a la butxaca. Porteu bocates i beure per un parell de dies i deixeu la canalla amb els avis.
+28
-0
I si ens hi possem de debó?
Anònim, 30/08/2012 a les 08:27
Si la manifestació fora no massiva, sinó més que massiva, directament una part relevant de la població catalana, i passés per la Ciutadella, senzillament seria l'expressió del poble, democràcia pura. I com a tal, des de la Ciutadella mateix, sobre un cadafalc, es podria declarar la independència, i no moure's d'allí fins que els polítics s'hi possessin. Imagineu dos milions de persones (per dir una xifra), ocupant el carrer durant un parell de dies? Una força que cap excercit tindrà mai, vista en directe urbi et orbe, a l'estil de la revolta egipcia.
+28
-0
From USA
Anònim, 30/08/2012 a les 07:28
Tens raó. Aquesta manifestació no és com les altres, aquesta manifestació no és queixa/demana a Madrid. Aquesta manifestació s'enfoca al nostre Govern. Aquesta és per demanar al nostre president qu'inici el proces d'independència.

Qui tingui por de la causa, com a mínin que no destorbi.
+22
-1
El punt de no retorn
Anònim, 30/08/2012 a les 01:44
Aquest cop vencerem, no en tinc cap dubte. L'11s2012 marcarà un abans i un després, sí o sí. Ja hem passat el punt de no retorn.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Eva Piquer
Va néixer l'any que l'home va trepitjar la Lluna, i potser per això estava convençuda que podria arribar on volgués. Però li ha calgut triar i, doncs, renunciar. És escriptora, periodista cultural i mare de quatre fills. Ha rebut el premi Atlàntida a la millor articulista en llengua catalana. Manté el blog La feina o la vida dins la web www.evapiquer.cat. El seu últim llibre es titula La feina o la vida. Certeses (provisionals) d'una mare desacomplexada.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: