Divendres, 31 de agost de 2012 | 10:36
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 El govern de la província de Santa Cruz intervé la filial de la pesquera gallega Vieria

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 Què passa a Argentina?
 El govern de la província de Santa Cruz intervé la filial de la pesquera gallega Vieria
Societat 30/08/2012 11:41
pesquer
Segons assenyala La Voz de Galicia el Govern de la província argentina de Santa Cruz ha decidit intervenir la filial de la pesquera viguesa Eduardo Vieira, com a pas previ a la seva expropiació. L'empresa gallega posseeix al país austral una planta de congelat i una flota de set vaixells.
El ministre provincial de Producció, Rafael Gilmartín, va anunciar que el governador Daniel Peralta va signar el decret d'intervenció a última hora del dilluns i ahir es va materialitzar la nacionalització de Vieria.
 
Peralta es va reunir l'últim divendres amb funcionaris de la Sotssecretaria de Pesca a els qui els va anticipar la intervenció de l'empresa. Va explicar que és «a causa dels seriosos inconvenients econòmics que la mateixa pateix i les conseqüents implicacions que implica als empleats».
 
«Es tracta d'una intervenció transitòria per un termini de seixanta dies, renovable, on l'Estat pren el control del funcionament de la planta per anar ordenant la situació dels empleats», va dir el ministre Gilmartín, qui va avançar que realitzaran una auditoria a l'empresa per comprovar si manté deutes amb proveïdors.
 
El president de la companyia, Eduardo Vieria, va afirmar, en canvi, que no té cap confirmació oficial que la seva empresa a Argentina vagi a ser intervinguda. «Sembla ser que hi ha rumors, però si la hi ha, no ens ha estat comunicada», va manifestar. Vieria dubta de la legalitat d'una intervenció perquè «no hi ha cap figura en el marc jurídic argentí que defineixi el que és una intervenció». 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1