Divendres, 31 de agost de 2012 | 10:34
Vostè es troba a: Inici > RSC >

 L'Obra Social "la Caixa" concedeix una ajuda per crear una sala d'estimulació per a nens amb  pluridiscapacidad

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 Per un futur millor per tothom
 L'Obra Social "la Caixa" concedeix una ajuda per crear una sala d'estimulació per a nens amb  pluridiscapacidad
RSC 30/08/2012 12:27
INSTITUCIO BALMES
 L'Obra Social "la Caixa" ha concedit una ajuda per valor de 14.000 euros a un projecte de la Institució Balmes, dirigit a crear una sala multisectorial per afavorir l'aprenentatge de nens i joves amb pluridiscapacidad a partir de l'estimulació basal. Aquesta dotació econòmica forma part de la primera convocatòria 2012 del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials que el seu  objectiu és donar oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social i al que poden accedir totes les organitzacions sense ànim de lucre que treballen a favor d'aquests col·lectius en risc d'exclusió.
Mitjançant aquesta convocatòria, l'Obra Social "la Caixa" vol contribuir a impulsar projectes que fomentin l'autonomia personal i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o que per raons d'envelliment o malaltia sofreixen la deterioració de les capacitats i de la salut física o mental.

A Catalunya, l'Obra Social la "Caixa" ha concedit ajudes a un total de 50 projectes, repartits per les quatre demarcacions. Barcelona (43), Lleida (3), Girona (2) i Tarragona (2). El total de les ajudes destinades per l'Obra Social "la Caixa" a Catalunya s'eleva a 949.500 euros. En el conjunt de l'Estat, l'Obra Social "la Caixa" ha seleccionat 286 projectes als quals ha destinat més de 5 milions d'euros.
 
El director general de l'Obra Social "la Caixa", Jaume Lanaspa, ha destacat la vàlua dels projectes escollits, amb els quals, va dir, "la Caixa renova el seu compromís social per ajudar a millorar les condicions de vida de les persones , la seva principal raó de ser ".
 
 
 La Institució Balmes ja té un centre on atén a un col·lectiu de 44 alumnes greument discapacitats amb gran dependència de l'adult per poder viure i participar en l'entorn. Actualment, en el centre hi ha un aula multisensorial centrada en l'experimentació amb aigua i s'han pogut comprovar els beneficis de la pràctica amb aquests materials. Per això, el projecte proposa crear una sala amb materials que facilitin l'aprenentatge de la causa-efecte i respecti els principis d'actuació: individualització del projecte educatiu i promoció de les competències dels alumnes a partir de les seves possibilitats i no en les limitacions.
 
A l'hora de seleccionar els projectes, en aquest primera convocatòria s'han tingut especialment consideració aspectes fonamentals com: la promoció de l'autonomia personal dels beneficiaris (138 projectes), el desenvolupament personal i social de les persones amb discapacitat, que pateixen una malaltia o en situació de dependència (49 projectes), les iniciatives a favor d'un envelliment actiu i la prevenció de la dependència (26 projectes), les que fomenten la igualtat d'oportunitats i l'accessibilitat de les persones en risc d'exclusió (15 projectes), les que s'encarreguen de proporcionar suport psicosocial en l'entorn familiar dels beneficiaris (42 projectes), o les que fomenten el voluntariat vinculat a projectes de promoció de l'autonomia i atenció a la discapacitat i / o dependència (9 projectes).
 
En els projectes escollits també s'ha valorat de manera especial la seva aposta pel treball en xarxa i la col·laboració entre entitats i agents socials, administracions públiques i altres organismes que s'han associat per sumar esforços i aconseguir així una major eficiència per arribar a més beneficiaris i en millors condicions. L'Obra Social "la Caixa" considera aquest com un dels valors que cal potenciar en el context soci-econòmic actual.
 
"La Caixa" ha optat per reforçar, més que mai en aquests moments, el seu compromís amb les persones. En aquest sentit, l'Obra Social manté per 2012 i per cinquè any consecutiu un pressupost de 500 milions d'euros. El desenvolupament de programes de caràcter social, adequats a les necessitats més emergents en l'actual context, concentra la major part de la inversió. La superació de la pobresa infantil, el foment del treball entre col·lectius amb dificultats, l'envelliment actiu i saludable de les persones majors i l'atenció a les persones amb malalties avançades són, en aquests moments, les quatre línies de treball prioritàries .
 
A més, "la Caixa" impulsa altres iniciatives dirigides a cobrir diferents manques socials, com la prevenció del consum de drogues, l'accés a l'habitatge, el foment de la diversitat i la interculturalitat com un valor social positiu, el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la cooperació internacional. Aquests objectius, a més del suport a l'educació i la investigació, la conservació del medi ambient i la divulgació de la cultura com a instrument de cohesió social, completen els objectius essencials de l'Obra Social "la Caixa".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1