Actualitzat el 31/08/2012 a les 00:02h

El món republicà vist des de Tampa

La plataforma política del partit republicà consensuada aquí a Tampa durant la convenció nacional demostra com la formació s’ha desplaçat tan a la dreta que les postures extremistes escenifiquen ja la visió majoritària dels delegats. El text alarma en especial quan parla dels drets reproductius de les dones.
 
Es proposa esmenar la constitució per prohibir l’avortament encara que s’hagi produït una violació o incest. S’aposta per negar fons públics a l’assistència sanitària que inclogui cobertura destinada a interrompre l’embaràs. I es suggereix que una dona és incapaç de decidir sobre aquest afer abans de veure un metge.
 
Els republicans també aposten per prohibir els matrimonis entre persones del mateix sexe. I en política exterior mostren un suport inequívoc a Israel, amb Jerusalem com la seva capital, en un text esmenat on inicialment situaven la ja extinta Txecoslovàquia com a part del sistema de defensa amb míssils a Europa.
 
El candidat Mitt Romney pot esmenar aquest guió abraçant visions més assenyades que –de fet- ha defensat durant la seva vida. Però això voldrà que s’enfronti a l’aparell del partit, capitanejat pel seu tiquet electoral, Paul Ryan. Romney s’hi juga un resultat electoral. I el que és més important, apartar als Estats Units del camí de l’extremisme i la intolerància.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

COMENTARIS

+3
-0
Els repugnants "republicans" dels USA
antiliberal, 31/08/2012 a les 10:09
L'ultradreta nordamericana és el més podrit que hi ha al món. El problema és que aquesta gent fastigosa i els lobbies econòmics que representen són els qui dirigeixen avui el nostre món, per a desgràcia de la resta d'habitants del planeta. Tant de bo se'ls emporti a tots algun virus.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Vilà
Barceloní de naixement, Amèrica em va robar el cor fa 16 anys i des del 2006 visc a la capital federal, Washington DC. Explico per Catalunya Ràdio i ara també per Nació Digital la complexitat d'aquesta encara primera potència mundial, una república complexa i tan acollidora com voldria que ho fos una Catalunya que em sembla cada cop més embrancada en debats estèrils.

Més reflexions sobre Amèrica a @xvila_catradio
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: