Salvador Cot | Actualitzat el 28/08/2012 a les 23:59h

Una, gran i de negre

El Govern català recordava ahir que la independència no constava en el programa electoral de CiU, i té raó. Però el rescat de les finances públiques d'aquest país tampoc no hi figurava, i bé que s'ha demanat. Així que, de moment, el president Mas i el seu executiu s'han instal·lat en una perillosíssima inacció que té com a efecte immediat la deconstrucció accelerada de l'autogovern de Catalunya.

El president de la Generalitat no pot anar a una manifestació independentista si no té la intenció d'iniciar un procés d'aquest tipus. Així que, de moment, fa bé de quedar-se a Palau. Però ha de ser conscient que, un cop eliminada l'autonomia financera, el camí del mig del pacte fiscal ha quedat reduït, exclusivament, a una excusa política per guanyar uns quants mesos.

Catalunya pot proposar-se l'emancipació d'Espanya, sempre que asseguri a Europa el compliment dels compromisos adquirits. Però si l'estat també és intervingut -com tot sembla indicar- serà molt difícil plantejar qualsevol iniciativa política als interventors europeus. I això significarà que Artur Mas no haurà guanyat temps, sinó que haurà perdut l'única oportunitat de què disposava Catalunya.

Al final, encara seran els homes de negre els que salvaran la unitat d'Espanya.

COMENTARIS

+0
-0
???
Anònim, 29/08/2012 a les 23:31
Pidolar el suport del poder de madrid (rescat), és per a fer front a l'independentis-me, perquè ja no el podeu controlar???
Es un S.O.S.(homes de negre) als peperos per aixafar el tsunami que us cau a sobre???
+0
-0
A l'inrevés
Anònim, 29/08/2012 a les 22:07
Crec que és a l'inrevés
Els interventors europeus, a diferencia dels espanyols tan ideologicament i centralistament condicionats, veuran de seguida que no es de rebut que una comunitat amb prioblemes econòmics no pot seguir essent "solidària", més encara quan és el motor de l'economia del conjunt i si ella falla tot el tinglado espanyolista s'enfonsa. Això és una evidència com una casa.
Els catalans estem descapitalitzats per aquest xuclament constant, que no cesa ni amb les dificultats financieres gravíssimes del govern català i dels catalans. Els de sempre pretenen seguir vivint del cuento, i ni se n'adonen que la seva actitud no te cap ni peus, cap lògica, que és un pur irracionalisme.
Si els interventors europeus, que ho veuen des de fora, intervenen, el més segur és que no permetin continuar ni un mes més aquesta actitud demencial que porta a bogeries com la de que qui paga hagi de ser rescatat amb una part dels seus propis diners, que regala gratuïtament
+9
-1
A emprenyat fins al 2014
Anònim, 29/08/2012 a les 20:54
El que proposes es complicat i rocambolesc

Es tot molt mes sencill , que podem fer com a ciutadans

Particulars : No comprar productes espanyols , prioritzar els catalans , no anar de turisme a Espanya , evitar infraestructures espanyoles com areoport de Barajas

Empreses i autonoms : Obrir mercats a Europa i prioritzar-los , no vendre a Espanya , igualment evitar proveidors espanyols
+2
-1
Estat paral.lel
emprenyat fins al 2014, 29/08/2012 a les 20:50
Comencem ha crear un estat paral.lel des de la societat civil.

No és tan difícil.

Tothom en treurà benefici.

Nou model d'estat.

Per exemple.

Què passaria si els autònoms estiguessin en quota mínima i la resta es diposités en una fundació estat paral.lel a Suïssa (exemple) sota control internacional?

Què passaria si les nostres empreses les fiscalitzem al país basc i fem sucursals a Catalunya i fem donacions a una fundació estat paral.lel a Suïssa (exemple) sota control internacional?.

Què passaria si comencem l'intercanvi de productes sense passar per factura i liquidar l'IVA com a donacions a una fundació estat paral.lel a Suïssa (exemple) sota control internacional?

Què passaria si comencem a pagar i vendre sempre amb moneda i liquidar els interessos de targeta a una fundació estat paral.lel a Suïssa (exemple) sota control internacional??

Sempre complint la legalitat

Els economistes i advocats que ens diguin com ho podem fer. Que ho facin públic a veure qui s'hi apunta.
+3
-2
acabados
Anònim, 29/08/2012 a les 20:33
Si tu esperanza pasa por que España no sea intervenida... vas listo.
+9
-5
CIU = PPPSOE
Que no ens enganyin, 29/08/2012 a les 19:32
INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA
INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA
INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA
INDEPENDÈNCIA INDEPENDÈNCIA
+17
-2
LA independencia no es una cosa tant facil
Anònim, 29/08/2012 a les 18:06
No pretenc justificar a Ciu , pero llegint alguns articles d' internet i molts comentaris , sembla que aconsegui la independencia sigui bufar i fer ampolles i que Ciu no la vol per pura estupidesa i espanyolisme

La realitat es que proclamar la independencia estil 6 d' Octubre seria molt facil , conservar la independencia al cap d' un mes seria molt dificil

L' altre dia un estudi independent deia que Catalunya necessitaria 15.000 milions de CASH , per mantenir l' Estat independent mentre la nova hisenda començes a funcionar mitjanament be

Crec que es una quantitat a la baixa , pero fins i tot acceptamt-la com a bonma es una quantitat molt gran , impossible d' aconseguir sense una certa ''simpatia'' per part d' algun gran pais : Es digui UE ( Alemanya ) , EUA o Japo

PErque no ens enganyem , el problema no serien els tancs espanyols , el problema son els diners . Si proclament la independencia el dia 1 de Setembre i el dia 30 no tenin per pagar nomines de funcionaris i pensions , el dia 1 d' Octubre la nostre independencia ha fracassat , aixi de clar i de cru

I per altre banda , l' opinio publica catalana ha de ser un clam per la independencia i jo no veig que la poblacio espanyola de CAtalunya vegi encara amb prou simpatia la causa independentista . No costaria gaire als mitjans espanyols : TVE A3 T5 Secta SER COPE etc etc radicalitzar a bona aprt de la poblacio espanyola de Catalunya ( que es enorme )

Independencia SI i tant , pero de manera realista i comeptent , no com a simple proclamacio idespres Deu proveira
+1
-5
Ep!!
Anònim, 29/08/2012 a les 17:56
Eres tonto y te entrenas.
+3
-0
Controvèrsia sobre la presència del President de la Generalitat a la manifestació de l’11 de setembre.
mmulet, 29/08/2012 a les 15:14
Aquests últim dies he llegit i escoltat opinions diverses sobre si el President de la Generalitat, sobre si en el Sr. Mas, sobre si l’Artur Mas... tenia que assistir o no la manifestació unitària de l’11 de setembre i m’ha sobtat un fet molt important sobre l’afer que potser ha passat per alt a algunes o, potser a moltes persones i és el següent: la majoria de persones que en parlaven eren partidàries de la manifestació unitària de l’11-S, no hi havia cap detractor, ningú deia que la manifestació unitària no es tingués que fer, ben al contrari encoratjaven a la gent a participar-hi, demanaven que TOTS I FÓSSIM, que TOTS TENIEM que ser-hi, o que en el seu defecte fóssim molts, moltíssims, GAIRE BE TOTS... i alguns... en rebutjaven un, un ciutadà català, que pel que sembra ningú nega que si sigui cabal, honest, honorable, ni...
Després d’aquesta observació jo em pregunto quina raó obscura, no confessable ni confessada hi ha al darrera d’una negativa tan cruel i tan poc democràtica com negar-li a una persona, a un ciutadà el dret a participar en una manifestació en defensa dels drets de Catalunya? Qui ho sap? Ho sap algú?
Si entre els participants hi ha una sola persona partidària de la manifestació de l’11-S que nega a qualsevol altre el seu dret a ser-hi tampoc hi vull ser jo.
+2
-0
Encara pot ser que surti be
Trinxaire, 29/08/2012 a les 14:50
Encara pot ser que surti bé.

Anònim, 28/08/2012 a les 21:22


Company, el teu comentari mostra una considerable capacitat d'anàlisi i inteligencia. Jo no soc gens optimista però desitjo que l'encertis.

SALUT
+2
-1
Sempre, sempre, sempre apuntant en direcció errònia
Jordi M, 29/08/2012 a les 14:40
Ah, sí? La Vanguardia li dóna un semàfor verd a Artur Mas i argumenta que el pacte fiscal és possible? Doncs que bé, no? Quin canvi, el d'aquest diari! El que no entenc és que ara, precisament ara, us faci tanta ràbia el diari. On ereu, quan l'únic que tenia de catalanista era el gruix dels lectors? Per què callàveu, en temps de Juan Tapia? Com és que de cop i volta us ha agafat aquesta dèria contra La Vanguardia justament ara que ha millorat tant. I no ho dic només per l'edició en català, encara que, això, també compta, és clar.
+6
-0
@ Anònim, 28/08/2012 a les 21:22
Toni Arregui, 29/08/2012 a les 12:52
Amen.
+15
-0
pel pepitu
Anònim, 29/08/2012 a les 12:50
Jo ja fa molt de temps que no vull veure La Vanguardia ni de lluny. Es un panfleto justifica-pepe-ciu que ja no s'aguanta per enlloc. La seva manca de rigor és brutal front a les animalades que està fent CiU a Catalunya i sobretot PP a Espanya i a sobre els hi volen tapar les vergonyes!!!
Molt baixa volada la dels catalans que continuent llegint "això"
+13
-0
¿Cal xiular o no als de CDC a la mani ?
indptista instrumental, 29/08/2012 a les 12:14
Tinc sentiments contradictoris. Xiular als oportunistes. No xiular perqué com més serem millor .?????????. Ho sento però algú ho havia de dir.
+23
-1
Fum
Pepitu, 29/08/2012 a les 11:23
Avui La Vanguardia li dóna un semàfor verd a n’en Mas per no anar a la manifestació i en el seu editorial diu que un canvi de finançament, si és posible!!!!!!!!, per catalunya és necessari ( pacte fiscal). Hi ha algú que encara no creu que els qui frenen l’independentisme els tenim a dins i en Mas n’és deutor?
L’independentisme de CiU és una engañifa. El fant servir per fer por a Madrid per obtenir el pacte fiscal, però resulta que no se’ls creu ningú
+14
-1
CONCLUSSIO.......
Anònim, 29/08/2012 a les 11:21
CONCLUSSIO.......

Els MULTIMILIONARIS han perdut un 3 o 4 % dels

seus MILIONS i....això és INJUSTIFICABLE, ells

han de guanyar MES,no PEDRE!! i tenen que

recuperar el perdut i guanyar ixe 3 o 4 % i per

això els 100 euristes i també ara els 1000 euristes

tenim que pagar aquesta CRISSIS, i l´estem pagant

i....A PAGAR i CALLAR!!!,i...a donar-los el VOT, si

això no es BORREGUISME que vinga Déu i o vetja!!

VISCA ELS POLITICS QUE ESTAN AL SERVEI DELS

IL-LUSTRISSIMS MULTIMILIONARIS....VISCA!!!,
+20
-2
Falsa Psicologa
Falsa Psicologa, 29/08/2012 a les 10:42
Joana Ortega la falsa Psicologa va votar No al referèndum per la independència, i ara diu que dubta si anirà a la mani????????????

Aquets de CyU ens prenen per beneïts!!!!!!!!!!

Volem eleccions anticipades tal i com va prometre en Mas (More) si intervenien Catalunya.
+14
-4
Pretens contradir el que ni tan sols entens, carallot
Jordi M, 29/08/2012 a les 10:30
Em remeto al ja dit, que d'on no n'hi ha no en pot rajar. Espanya compta amb l'estupidesa de determinats independentismes. No li cal ni infiltrar-hi agents.
+19
-1
El que Mas explicarà a Rajoy
Anònim, 29/08/2012 a les 10:29
Mas li explicarà a Rajoy, d'una vegada per totes, per qué ell, com president regional, li dobla el sou al president de l'estat. (Si hi ha temps, tambè li explicarà per qué l'alcalde de Barcelona cobra més que el president regional).
+23
-2
Dimisió!
Anònim, 29/08/2012 a les 09:46
Mas dimisió!.
+11
-38
Entelèquies
Teranleto, 29/08/2012 a les 09:15
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+20
-4
pufff
pufff, 29/08/2012 a les 09:12
La situació es molt complicada ja que l'Estat està desmuntant dia a dia l'autonomia catalana d'una forma sigilosa però constant i efectiva, la Gene tenia molt més pes fa quatre o cinc anys que avui. I la veritat el govern Mas no se ben bé què busca ja que cada dia ens dóna un misatge contradictori i això pot acabar fent molt mal. Hem d'aprofitar els actius que encara tenim i reclamar valentia als nostres polítics ja que un any potser serà massa temps. S'ha acabat per totthom o som espanyols o som catalans però les mitjes tintes ja no valen.
+18
-4
pufff
pufff, 29/08/2012 a les 09:05
La situació es molt complicada ja que l'Estat està desmuntant dia a dia l'autonomia catalana d'una forma sigilosa però constant i efectiva, la Gene tenia molt més pes fa quatre o cinc anys que avui. I la veritat el govern Mas no se ben bé què busca ja que cada dia ens dóna un misatge contradictori i això pot acabar fent molt mal. Hem d'aprofitar els actius que encara tenim i reclamar valentia als nostres polítics ja que un any potser serà massa temps. S'ha acabat per totthom o som espanyols o som catalans però les mitjes tintes ja no valen.
+31
-5
Catalunya en mans de tixtxarel·los
Anònim, 29/08/2012 a les 09:03
No aniré a cap manifestació perquè aquesta colla de covards, després, la (em) manipulin. I mira que tinc ganes de sortir a cridar independència. Cal convocar eleccions i obrir un procés constituient, ja, sense perdre més temps. Per cert, ja us podeu imaginar què li dirà en Rajoy a Mas el dia 20: "no hay dinero, gracias por colaborar a levantar España entre todos". I passi-ho bé. Doble ridícul. Mas s'haurà cagat a les calces el dia 11S i tornarà humiliat de Madrid el dia 20S. Catalunya no es mereix personatges de tan poca talla.
+13
-3
JO ERC
JO ERC , 29/08/2012 a les 08:38
Jordi M, 29/08/2012 a les 01:49

Si això ho pensareu tu i tots els convergents que estan enxufats a l´administraciò.

+14
-3
D´acord amb l´anònim de les 21:22.
Anònim, 29/08/2012 a les 08:35
Estic plenament d´acord amb ell, ja que "la millor defensa és un bon atac". I que vull dir amb això, doncs que els atacs (aposta per la independència) no s´anuncien amb trompetes. Fent-ho així, anunciant-ho per avançat, es desactiva la validesa del fet, al menys en gran part. Estarem tots d´acord que les virtuts de qualsevol empresa de força, gran part de l´efectivitat rau, precisament, en el factor sorpresa ( l´adversari està amb la guàrdia abaixada).

Els arguments esgrimits per l´anònim estan ben trobats. Confio que la actitut del nostre govern sigui aquesta, o molt semblant, ja que si no és així, ho tenim pelut...

Ara, nosaltres, fem un 11-S grandiós i únic, i esperem que després els nostres governants tinguin una actuació molt digna i eficaç.

Visca Catalunya independent !!!!!!
+40
-5
No podran
Anònim, 29/08/2012 a les 07:11
Els homes de negre no podran fer res si el nostre poble vol la llibertat. I crec que cada dia que passa la vol més, la vol de veritat.
+11
-5
D'on no n'hi ha no en pot rajar
Jordi M, 29/08/2012 a les 01:49
Vaja, menys mal, no sóc l'únic que pensa que si el Govern volgués la independència faria exactament el que està fent. Lamentablement també penso que si Espanya tingués agents infiltrats en l'independentisme explícit, costaria distingir-los perquè farien exactament el mateix que estan fent determinats independentismes.
+17
-4
No sigueu tant pessimistes..
Anònim, 29/08/2012 a les 01:48
...i aneu més a missa,que la misèria,inevitablement du a la independència.Anem a bon ritme.
+12
-33
QUINA PORRRRRRRRRR
CATALÀ, 29/08/2012 a les 01:34
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+12
-8
CENSURA ND
coriolà, 29/08/2012 a les 01:31
Citar la caixa,o ciu,o puente aereo o godó,a on li molesta al sr. Cot,que censura els meus missatges?????.
Li molesta que digui que mas es un botifler,o un covart????
Una cosa es controlar que la gent es passi,però l'altre,s'en diu CENSURA!!!!.
+34
-1
Artur I "el Breu"
Anònim, 29/08/2012 a les 00:52
Amb els 80 Km/h i l'impost de successions ja van quedar satisfets. Aquesta legislatura s'ha acabat.
I ha acabat malament. Molt malament.
+26
-1
eleccions ja
Anònim, 29/08/2012 a les 00:32
la carrera politica del sr. mas, avui ha acabat
+44
-4
cavardia mútua
Anònim, 29/08/2012 a les 00:23
Els senyors de l'ANC han posa't una nova prova del 9 als politics professionals i professionalitzats. Els conviden a retratar-se davant una majoria que ansia un país independent.
Una vegda més, covards, corporativistes i de butxaca insaciable quedaran retratats. I què? Tenen la cara més dura que el ciment armat, i nosaltres un dia més ens en aniem a dormir savent com són ells i com som nosaltres.
Reaccionarem d'una puta vegada?
+35
-14
Encara pot ser que surti bé.
Anònim, 28/08/2012 a les 21:22
No crec que el govern declari la independència si no és que es troba entre l'espasa del PP i el PSOE i la pared del poble català.

Però si tingués intenció de declarar-la, faria exactament el que està fent. Si tingués intenció de declarar-la, es voldria guardar la iniciativa i l'avantatge del factor sorpresa. 1) Demanaria el rescat a Espanya perquè no fer-ho seria com anunciar obertament la data límit per declarar la independència: el dia del venciment del primer préstec que no podrà pagar. 2) El president no aniria a la manifestació per la independència perquè fer-ho seria anunciar davant d'Espanya la intenció de tirar-la endavant.

És possible que aquesta actitud del govern cabregi encara més a la població i que la manifestació sigui encara més multitudinària. Llavors millor.

És possible que aquesta actitud del govern desmoralitzi a la població i que la manifestació s'aigualeixi. Llavors potser és que el govern té raó i no ens mereixem la independència.

És possible que en el temps que guanya el govern, Espanya sigui intervinguda. Però penso que és més fàcil assolir la llibertat en front d'una Espanya intervinguda i lligada de peus i mans a l'hora de invertir en males jugades contra Catalunya que no pas contra una Espanya amb ple ús de les seves facultats.

Insisteixo que no crec que el govern tingui intenció de portar-nos cap a la llibertat si no és que s'hi veu forçat per les circumstàncies, però en aquest cas em sembla que Deu escriu recte amb ratlles tortes.
+51
-5
Excuses de perdedors
Roser F, 28/08/2012 a les 21:00
Tampoc hi constaven les retallades en el seu programa i bé que hi han treballat.
+81
-9
L'única sortida
Fedor, 28/08/2012 a les 20:59
L'única sortida que té Mas és convocar immediatament eleccions. Mai no s'hauria tingut d'arribar a l'extrem de haver de demanar diners nostres, a l'estat ecspanyol.

Només esperar un hipotètic pacte fiscal sense fer res més, tot esperant que l'Esperit Sant hi faci alguna cosa, ha sigut catastrófic per Catalunya.

Mas permeteu que el Poble Català esculli el seu futur, avui per avui heu fracassat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Mas Rodó Montonega 2011: hi ha vida més enllà del xarel·lo

Mas Rodó Montonega 2011: hi ha vida més enllà del xarel·lo

Al Penedès hi ha diverses varietats autòctones per aportar personalitat als vins locals

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: