Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit del sector de Girona, van detenir a Aiguaviva (Gironès), els dies 24 i 25 d’agost, dos conductors de vehicles de gran tonatge per conduir beguts al volant del seu camió.

Cap a tres quarts de set del matí del dia 24 d’agost, els mossos de trànsit van tenir coneixement que el conductor d’un camió, que circulava per la N-II, al terme municipal de Girona, podria anar sota els efectes de begudes alcohòliques.

Els agents van localitzar el camió, que circulava sentit sud, i el van interceptar. De seguida, els mossos van veure que el seu conductor presentava símptomes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol, i per això li van practicar la prova d’alcoholèmia. Va donar un resultat positiu de 0.75mg/l en aire expirat, una taxa cinc vegades superior al màxim permès per aquesta categoria de conductors que és de 0.15 mg/l.

Per això, els mossos van detenir a Nicolae V, de 42 anys, nacionalitat ucraïnesa i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària tipificat a l’article 379 del Codi Penal.

El detingut, que no li consten antecedents, va passar el dia 24 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Detingut per conducció temerària, alcoholèmia i desobediència greu als agents

L’endemà, dia 25, cap a dos quarts d’una de la matinada, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit del sector de Girona, van detectar un camió a la carretera C-65 en direcció Sant Feliu de Guíxols, sense enllumenat i fent una conducció de costat a costat de la carretera.

Els agents van intentat aturar el camió però aquest va continuar la marxa i es va incorporar a la N-II en sentit sud. En un moment donat, el camioner va aturar el vehicle al costat de la carretera, moment en el qual els agents van aprofitar per baixar del cotxe policial. Quan ja estaven a l’alçada de la cabina, el camioner va accelerar i va fugir novament.

Els mossos van seguir el camió amb els prioritaris encesos mentre continuava circulant per la carretera sense cap mena d’enllumenat. El xofer, però, va tornar a repetir la maniobra anterior, i es va tornar a escapolir. Mentre circulava per la N-II, el camió anava envaint el carril contrari fins arribar al punt quilomètric 708, moment en el què el camioner va aturar el vehicle en una benzinera tancada.

Els mossos van aprofitar aquest fet per córrer fins a la cabina, obrir-la i treure les claus del contacte. Els policies, van veure que el conductor presentava signes evidents d’anar sota la influència de begudes alcohòliques i per això, després d’identificar-lo, li van fer la prova d’alcoholèmia.

Els agents van constatar un resultat positiu final de 0.88 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé sis vegades per sobre del màxim permès que és de 0.15 mg/l, per aquest tipus de conductors.

Fernando AF de 51 anys, nacionalitat espanyola i veí de Girona, va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit. A més, els agents també li van instruir diligències com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i per desobediència greu als agents de l’autoritat.

El detingut, que no li consten antecedents, va passar el dia 25 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.