Redacció | Actualitzat el 31/08/2012 a les 13:17h

ERC vol que Morenés expliqui les «amenaces» del coronel Alamán

Solidaritat en demana "l'arrest immediat" i el "cessament fulminant"

El diputat d'ERC al Congrés espanyol, Joan Tardà, ha anunciat que demanarà la compareixença del ministre de Defensa, Pedro Morenés, perquè expliqui en seu parlamentària les declaracions amenaçants del tinent coronel d'infanteria de l'exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro contra l'alcalde de Sant Pere de Torelló (Osona), Jordi Fàbrega, i el conjunt de l'independentisme català.

Per Tardà, portaveu del grup mixt a la Comissió de Defensa, el conjunt de les declaracions d'Alamán poden ser considerades com a "amenaces militars contra Catalunya".

Paral·lelament, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha exigit avui a Morenés "l'arrest immediat" d'Alamán Castro "d'acord amb l'article 28 de la Llei Orgànica 8/1998 de Règim Disciplinari de les Forces Armades", així com el seu "cessament fulminant".

Per a SI, el coronel és "neocolpista", i subratlla: "Estem davant del mateix cas que el del general Mena Aguado que l'any 2006 va ser cessat per unes declaracions similars."

Alamán ha assegurat que la situació actual és molt semblant a la del 36, però "sense sang", i ha avisat que la independència de Catalunya es produirà "per sobre del meu cadàver i el de molts altres", tot recordant que els militars van fer un jurament per defensar la integritat territorial amb les seves pròpies vides.

COMENTARIS

+3
-1
VISCA LA NOSTRA TERRA | | * | |
Anònim, 01/09/2012 a les 20:19
Com no tenen raó, com no tenen paraules, com no tenen consciència, com no tenen cervell, com es passen a la "torera" tota la "justícia ia més la tenen presa", com emboliquen i adulteren la Constitució i les lleis per propi benefici, com espolien als ciutadans, i com amb les seves maneres de fer empobreixen la veritable democràcia, com no té res de sentit el que fan davant de tota la resta de nacions, l'única manera que tenen de defensar és la força, la menaza, jo estaria encantada que portessin a l'exèrcit i als tancs,,, perquè Catalunya en aquest "mateix moment" seriosa davant de tots els països estrangers, UNA NACIÓ.


INDEPENDÈNCIA JA! .... VISCA LA NOSTRA TERRA | | * | | ...
+2
-0
Ignoran tot allo que desconeixen.
Cartanya, 01/09/2012 a les 18:50
Pretendre que a Espanya, quelcom desqualifiqui ha aquet militar, es com pretendre que Mourinho, per ficar un dit al contrari li posin 6 partits, i al Vilanova, que contesta la agressió!! amb una palmada al clatell, no li posin cap. Comprendes!!!
+4
-1
I visca el Rei.
Anònim, 01/09/2012 a les 17:54
On vas amb las banderas i avions - i tot el cercle de canons - i apuntas al meu poble.
On vas amb la vergonya per galo - i amb el fusell hi dus la por - i apuntes al meu poble.
On vas quan el infant no vol jugar perque el carrer vessa de sang - i est tu qui l'omple....
Text d'una canço de Lluis Llach.
Han pasat molts anys pero l'odi espanyol segueix intacte.
+2
-3
Anònim
Coronel Analfabet, 01/09/2012 a les 16:22
Google Translate fa traduccions automàtiques.

Una traducció automàtica és necessàriament macarrònica, perquè la humanitat encara no ha trobat la manera de dotar les màquines d'intel·ligència artificial. Google Translate cerca en una base de dades, coincidències estadístiques entre sèries de paraules, i les escup. No "pensa", i per tant no "parla" ni "tradueix".

El text que ha penjat Anònim en anglès fa vergonya aliena.

Aquestes coses s'aprenen anant a l'escola i pensant. I aprenent llengues.

Coses que un analfabet com el Coronel Alaman i Monsieur Anònim no saben. Insultar i dir bajenades, sí que en saben.
+3
-1
Webster
Anònim, 01/09/2012 a les 16:00
Doncs difícilment pot ser una traducció macarrònica i del Google alhora, no trobes?

O és que potser tu en saps més?

Doncs au, digues en què m'he equivocat i com s'escriu correctament. Vinga, cagarro amb melenes.

I l'spam el fot la truja de ta mare, desgraciat.
+2
-3
Traduccions macarròniques
Webster's, 01/09/2012 a les 15:11
A l'anònim que ens ha enviat una traducció a l'anglès macarrònic de les declaracions del coronel anti-Catalula, jo li pregaria que fés el favor de no enviar spam.

Tohom sap fer servir Google Translate. Menys botonet de Google Translate, i més esforç per aprendre l'anglès.
+5
-0
Espanya i Bèlgica
Charleroi, 01/09/2012 a les 15:07
El Coronel Tapioca diu que Espanya no és Bèlgica.

I té raó: què més voldria Espanya que ser com Bèlgica!
+1
-0
HO DIU LA CONSTITUCIÓ
BEJOTA, 01/09/2012 a les 13:45
Peró no caldrá perque el 85% (veure c. soberanistes) no tenim la prioritat de fer troços l'Estat.
+4
-0
persistirem
davids, 01/09/2012 a les 12:48
nosaltres els hi paguem el sou en aquest assessins amb uniforme,d'aquí els hi bé el neguit,d'on cobraran si els catalans no paguem??????
+4
-1
Feu-lo córrer
Anònim, 01/09/2012 a les 11:39
Aquesta és una traducció de part de l'entrevista.

Envieu-la a tots els vostres coneguts que parlin anglès. Als que entenguin el castellà envieu-los l'enllaç. Hem de fer que es conegui el cas més enllà de les fronteres de l'Estat.
--------------------------------------------
Francisco Alamán, colonel of Spanish Army: "Catalonia independence? You'll have to kill me first."

"Concern and indignation." So colonel Francisco Alamán Castro resume the mood of many Spanish soldier commanders in view of the challenge of Catalan radical nationalists to Spanish unity. A bare-chested, as usual, colonel Alamán resounding points that Catalan separatists, to consummate his work of rupture, "must step over my dead body and many other soldiers" in accordance with due to honor, to History of Spain, and to the oath made to keep it always together.

Colonel, how are you viewing recent events held by sovereignist Catalans?

With concern, not without indignation and anger.
../..
A German general [Von Paulus in Stalingrad] said the best army in the world would be the sum of the discipline of Germans and the value of Spanish. No, they won't have it easy. Although the lion seems asleep, they better don't provoke too much the lion, because he has demonstrated ample evidences of its ferocity throughout the centuries.

Do you consider the independence of Catalonia on the horizon of this old nation?

Catalonia independence? You'll have to kill me and many others. We soldiers took a sacred oath: to keep constitutional system that embodies Spanish unity such as inalienable principle. We also vowed to defend its territorial integrity even with our own lives. We have something that those people will never have: sense of honor and sense of duty.
+11
-1
El Militar Fatxa .
Anònim, 01/09/2012 a les 10:31
Si ejpaña és un païs europeu, com es vol pretendre, doncs ara en menys de 24 hores, com al 2006, també hauria de ser sancionat aquest militaret de boina. A veure quan triguen !!!
+20
-1
Tot suma
Avalon, 31/08/2012 a les 23:31
Bravo noi! ja has aconseguit 1000 independentistes més.
+18
-1
Gràcies per les facilitats
Anònim, 31/08/2012 a les 23:05
Les paraules d' aquest paio estan donant la volta al món, realment sembla que els espanyols realment estan farts de nosaltres veien com cada vegada ens ho posan mes fàcil, ara mitg món a vist la realitat de Espanya i els seus personatges
+8
-1
Que vinguin!
Anònim, 31/08/2012 a les 22:48
La Brunete, la gloriosa Legion amb la cabra i tot, que els facin entrar per la Diagonal, si senyor, tots, que vinguin tots, que posin la Armada Española davant el port de Barcelona i que els Eurofighters i els F-18 passin volant també, espanyols a la força, por la gracia de Dios y por nuestros cojones, doncs molt bé que el mon ho vegi, senyors aquest son els verdaders espanyols, els demòcrates espanyols son aquest mateixos. Que ho facin, que vinguin un altre vegada i facin un altre Decreto de Nueva Planta i que li donin les terres de l'Ebre a Castelló i Lleida a L'Aragó.
Aquí veuen on es van amagar els Nazis i que ha sigut del feixisme totalitari dels anys 30 que va portar al mon a la segona guerra mundial han passat mes de 70 anys i aquest senyors segueixen a l'any 36.
Tenen rao quan no es defineixen com nacionalisme espanyol, es que ells no ho son pas, son feixistes i punt, ni tan sols son espanyols. No veuen que serien mes feliços sense nosaltres, realment trobarien la Una Grande y Libre, podrien fer-ho tot a la seva manera sense tenir ningú toca'n-li els collons tot en castellà i punto, ningú els prohibiria els toros y la fiesta, gaudirien molt mes la vida
+3
-26
VIVA ESPAÑA, VIVA EL REY
CATALA-ESPAÑOL, 31/08/2012 a les 22:18
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-0
Senyor Coronel, davant no hi ha cap amenaça armada
Anònim Barcelona, 31/08/2012 a les 22:07
Senyor Coronel, davant no hi ha cap amenaça armada...Què vol fer? Contra qui vol emprar les armes ?...Vol retornar potser als temps de Franco? Vol afusellar gent ? Vol reprimir amb les armes un poble desarmat ?... Resulta vergonyós pel seu país, que tingui un càrrec tan important dins l'exèrcit...És ben segur que amb un adversari enfront, en igualtat de condicions, deu ser un estratega pèssim...
+7
-0
19:44
10, 31/08/2012 a les 21:55



Sota terra? Potser quan us ajudaven els nazis i els feixistes. Tots els generals que hi ha avui hi caben en un ascensor.


I per cert, fins i tot Suïssa té més tancs pesants que vosaltres.


http://en.wikipedia.org/wiki/Leopard_2E
+13
-0
ALAMAN QUE TE ESTAN ROBANDO EL COBRE !!!!!!!!!!!!!!!!!
Anònim, 31/08/2012 a les 21:02
JA JA JA, DE RISA. ELL DISTRET MENTRES LI FOTEN EL COURE A ROTA.
+0
-12
Que s´enterin ja!
Anònim, 31/08/2012 a les 20:38
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-0
Osti
Jordi Aluju, 31/08/2012 a les 20:30
Vaig posar comentaris amb nom i foto al Libertad Digital !!!
Ja m'ajudareu quan em vinguin a buscar a casa per afusellar-me oi ????
Mama por !!!
+2
-20
dri
Anònim, 31/08/2012 a les 19:44
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-1
bona noticia
Paleto apanyó, 31/08/2012 a les 19:04
Ultimament veig l´espanyolam molt molt molt nervios. Bona senyal ;-)
+14
-0
A las barricadas
Anònim, 31/08/2012 a les 18:29
Els mandos del exercit espanyol sempre han destacat per la seva inteligencia,la seva tolerancia i el seu alt nivell de coeficient mental.
El problema es que ells tenen els pals i nosaltres las esquenes.M'enteneu oi?.
Per cert.Que diu el govern espanyol de tot aixo.I el Rei ?.
Visca la llibertat.Visca la republica.Visca la nacio catalana lliure e independent.
Democracia real ¡¡ja!!,prou farsas.
+14
-0
Torelló i Calldetenes «territoris catalans lliures» Apa!
Vicenç Ramoneda, 31/08/2012 a les 17:48
Primer t'ignoren, després es riuen de tu, després t'ataquen, llavors guanyes.-( Mahatma Gandhi )-
La violència és la por pels ideals dels demés.-( Mahatma Gandhi )-
Recordeu que al llarg de la història, sempre ha hagut tirans i assassins, i per un temps, han semblat invencibles. Però sempre han acabat caient. Sempre. -( Mahatma Gandhi )-


Companys! La llibertat cada dia més aprop! Ja hem guanyat!

Qui vulgui "pactos", amb els espanyols, que es manifesti els 12 d'Octubre!
Lo primer és lo primer, la llibertat!
L'11S:
Un sol clam, llibertat!
Un sol crit, independència!
Un sol desig, ser estat!
Una sola constitució, la catalana!
Una sola pàtria, CATALUNYA!
+16
-4
LA TEVA CARA EM SONA
Anònim, 31/08/2012 a les 17:21
Vigila sota el cotxe si trobes un regalet i te'n vas el cel com el teu colega en Carrero Blanco... Fill de la gran puta!
+14
-0
som-hi
Anònim, 31/08/2012 a les 16:40
Troglodita, neanderthal!.
+17
-2
Clar i Franc
Anònim, 31/08/2012 a les 16:23
Aquest va per "Generalissimo".
+26
-0
Democracia en front de violencia
Anònim, 31/08/2012 a les 16:06
Els conflictes polítics en els països civilitzats nomes es poden resoldre democràticament. Aquest és la manera de fer-ho en el cas de la Independència de Catalunya. A qui no li agradi el resultat pura i simplement s'aguanta. Els militars inclosos. L'amenaça del coronel significa que hi ha individus que la democràcia se la passen pel forro ja que tenen un mandat diví per sobre del respecte a les decisions democràtiques. Malauradament aquest comportament és molt comú entre els castellans. Tenen anima de Talibà. Cal que la UE adverteixi als Talibans Españols que el conflicte Català nomes és pot resoldre d'una única manera: DEMOCRÀTICAMENT. Per aquest motiu cal cessar aquest coronel, que fa amenaces de mort als catalans, de forma immediata i expulsar-lo de l'exercit. Cap militar és millor que jo i no pot imposar la seva voluntat per la violència. Que la UE en prengui bona nota d'aquests individus i actuí en conseqüència.
+18
-0
Democracia en front de violencia
Anònim, 31/08/2012 a les 16:01
Els conflictes polítics en els països civilitzats nomes es poden resoldre democràticament. Aquest és la manera de fer-ho en el cas de la Independència de Catalunya. A qui no li agradi el resultat pura i simplement s'aguanta. Els militars inclosos. L'amenaça del coronel significa que hi ha individus que la democràcia se la passen pel forro ja que tenen un mandat diví per sobre del respecte a les decisions democràtiques. Malauradament aquest comportament és molt comú entre els castellans. Tenen anima de Talibà. Cal que la UE adverteixi als Talibans Españols que el conflicte Català nomes és pot resoldre d'una única manera: DEMOCRÀTICAMENT. Per aquest motiu cal cessar aquest coronel, que fa amenaces de mort als catalans, de forma immediata i expulsar-lo de l'exercit. Cap militar és millor que jo i no pot imposar la seva voluntat per la violència. Que la UE en prengui bona nota d'aquests individus i actuí en conseqüència.
+12
-5
sordaito españó
Traian, 31/08/2012 a les 15:58
Me extraña que un militar en activo se atreva a decir algo que pueda molestar a los políticos, debe ser de la reserva o jubilado.
El ejército español actual es un ejército de polichinelas y majorettes.Hasta pueden participar,con uniforme de gala, en el desfile del dia del orgullo gay.
El único ejército del mundo que admite a travestis; y en el que hay casi 30 mil extranjeros.

A esta gente, España le importa tanto como a Carmen Chacó, Zapatero ,Mas o Rajoy....un pimiento.
+32
-0
Denunciem-los
Anònim, 31/08/2012 a les 15:49
Potser aniria bé que els europarlamentaris agafessin aquestes declaracions i les duguessin al Parlament europeu. Denunciar internacionalment les amenaces militars contra Catalunya,atès que el govern d'Espanya no les desautoritza,podria estar bé perquè vegin de quina pasta està feta la "democràcia" espanyola.
+21
-0
Perejil sí.
Anònim, 31/08/2012 a les 15:43
Gibraltar no. Mama pupa!
+22
-0
alta graduació en alcohol
Anònim, 31/08/2012 a les 15:38
de alta graduación, diu, un coronel... tu tio has visitat mai el Planeta Terra?
+29
-1
estelades al vent
gatell, 31/08/2012 a les 15:32
quan cabron escribin per aquí,es clar merda crida merda,jo els hi diria a tots aquest apañoles assedegats de sang,que podrien començar per anar a gibraltar a treure els collonets,quina por que teniu,alla no hi anireu,no.Aneu a fer el siete machos a gibraltar,us tallen els ous a rodanxes i sel's menjan amb salsa de menta(com a bons anglesos que són).pel que fa a catalunya,potser encara us penseu que podreu vindre per aqui a matar i violar com temps enrera,ara nosaltres tenim la protecció del món,contra la xusma hispanoide com vosaltres,començan per el xusquero militarot aquest de la foto,ja sabem quina cara té,que fagi el primer pas i anira a parar a la Haya,com a criminal de guerra
+4
-27
Ex P.M.
Anònim, 31/08/2012 a les 15:20
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-4
Choque de Trenes
Anònim, 31/08/2012 a les 15:16
CHOQUE DE TRENES CHOQUE DE TRENES CHOQUE DE TRENES CHOQUE DE TRENES CHOQUE DE TRENES YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
+4
-30
¿Xirinachs el suicida?
Anònim, 31/08/2012 a les 15:14
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-31
Lo importante es el choque de trenes
Anònim, 31/08/2012 a les 15:10
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+36
-2
I el Nostre Presiden no diu res?
Almogaver.cat, 31/08/2012 a les 15:08
I... Que diu el President nostre, ell, tant amant de llenties?
Dirà quelcom?
S'Amagara ?
Si aquesta volta tampoc ens defensa com a Primer Ciutadà de Catalunya, demanarem sa dimissió per indigne de tal privilegi i honor.
Visca Catalunya lliure!
+4
-35
Yo no veo nada especial a las declaraciones
Anònim, 31/08/2012 a les 15:08
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+24
-1
Recordant al Gran Mahatma I en Xirinacs.
Almogaver.cat, 31/08/2012 a les 15:00
"Primer t'ignoren; desprès (intenten)ridiculitzar-nos, Desprès... t'amenacen. I es aquí, ont guanyarem".
(Mahatma Gandhi) -El llibertador de la Democràcia mes Gran del Mon-.

Ànims Catalans, QUE ja hem entrat en el tram final. i No estem pas sols.
VISCA CATALUNYA LLIURE!
+25
-0
normal que estiguin enfadats
Anònim, 31/08/2012 a les 14:58
Aquest home sap perfectament que si Catalunya se´n va d´Espanya, i DEIXA DE PAGAR IMPOSTOS A MADRID, la nòmina del Sr Coronel, i la de molts funcionaris espanyols com la de l´Esperanza o la del president de la Rioja, patiran una retallada IMPORTANT.
+25
-0
i CiU?
Querol, 31/08/2012 a les 14:49
El militar diu que la situació s'assembla a 1936, sense violència de moment. Per si alguna tenia algun dubte que es va tractar d'una guerra CONTRA CATALUNYA com repetidament explica Francesc Canosa.
Ja hem sentit SI i ERC dient que les declaracions no són tolerables.
I el President de Catalunya? I la força majoritària, CiU? On són?
+22
-0
Un Queipo de Llano alcoholitzat des-de Radio Brunete mes
Almogaver.cat, 31/08/2012 a les 14:43
Un alcoholitzat criminal tardo-colonial-castellaniste mes.

Però nostra Independència germans, ja es imparable!
Ja no tenen ni arguments. Ja sols els queda la por.
VISCA CATALUNYA LLIURE!
+20
-0
King of the apes
Jordan Mc, 31/08/2012 a les 14:28
Me Tarzan, you Jane ....
+39
-0
Militar Chusquero!
Anònim, 31/08/2012 a les 14:11
Aquest collons de franquista hi veu en blanc i negre! Un collons de militar que de mascota tenen una puta cabra, i que segons ell no hi haurà independència si no es per sobre del seu cadaver? Doncs fotet un tret i fes un favor a la democracia Desgraciat!
+32
-0
A veure si ho entenc...
Anònimus, 31/08/2012 a les 14:11
...ens demana que passem pel damunt del seu cadàver?
+32
-1
Gràcies SI
Anònim, 31/08/2012 a les 14:02
Endavant SI, sempre esteu fent bona feina!

INDEPENDÈNCIA ||*||
+31
-4
Si!
Anònim, 31/08/2012 a les 13:57
Sembla que hi ha nervis, endavant Jordi! Endavant ERC!
+4
-44
x
Anònim, 31/08/2012 a les 13:54
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+29
-0
Ja no s' en foten
Anònim, 31/08/2012 a les 13:53
Han passat de dir que això de l ' independencia es " un cop de calor" a mobilitzar la Brunete, es posan nerviosos s ho veuen a venir, crec que cada vegada i som mes a prop i a mes ells ajuden molt i molt " animals" d aquests multipliquen exponencialment els independentistes.
+23
-0
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 31/08/2012 a les 13:50
Aixo d'Alaman es el cognom o l'alias de tant cascar-se-la?.
+30
-0
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 31/08/2012 a les 13:47
Coi, quines ulleres que fa!. Aixo es de tant pelarse-la i ja es veu que aixo li ha assecat el poc cervell que tenia.
+33
-0
el mon te de veure que espanya es FEIXISME
Anònim, 31/08/2012 a les 13:47
espanya es això, la democracia no la coneixen
+45
-0
EUROPA, AIXÓ ES ESPANYA !!!!!!!
Anònim, 31/08/2012 a les 13:43
Espanya, nomes tè un raonament que es concreta en una paraula, POR COJONES. Si no recordo malament el ministre d'agricultura al govern d'Aznar ja va dir que faria el transvasament a Murcia, POR COJONES, i ara torna a ser ministre.
+30
-0
O sigui
RPerez, 31/08/2012 a les 13:41
Que per garantir que es compleix la constitució espanyola és pot alçar militarment per atacar un territori "espanyol" que han jurat protegir?
No seria una mica com talar tots els boscos per evitar incendis forestals?

El que fa la senilitat...
+30
-1
Tardà
Rogerdeflor, 31/08/2012 a les 13:38
Que més t'han d'explicar, que no et queda clar amb les declaracions? Això s'ha de comdemnar directament.
+56
-0
aixo ja es massa
Anònim, 31/08/2012 a les 13:37
Que desautoritzin aquest sonat.

Si despres d'aixo encara hi ha gent que no te clar si anar a la manifestacio per la independencia jo ja no entenc res.

Vinga endavant que ja la tenim a tocar!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Les estelades de l'ANC, exhaurides

Les estelades de l'ANC, exhaurides

Fins ara han venut 18.000 senyeres independentistes de PVC que haurien d'aguantar als balcons fins l'arribada de la independència

Vés a: Mas Rodó Montonega 2011: hi ha vida més enllà del xarel·lo

Mas Rodó Montonega 2011: hi ha vida més enllà del xarel·lo

Al Penedès hi ha diverses varietats autòctones per aportar personalitat als vins locals

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: