Dilluns, 3 de setembre de 2012 | 10:24
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Sanitat anul·la 910.000 targetes

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La meitat d'estrangers que no viuen a Espanya
Sanitat anul·la 910.000 targetes
Societat 02/09/2012 10:20
MEDICAMENTOSGENTGRAN
A partir d'ara els pacients hauran d'abonar íntegrament el preu d'alguns fàrmacs indicats per a dolències menors, tals com a irritació de la pell, tos, acidesa, diarrea o restrenyiment, la qual cosa permetrà un estalvi que el Ministeri de Sanitat ha xifrat en més de 450 milions d'euros. A més, han quedat anul·lades les targetes sanitàries de ciutadans en situació irregular a Espanya.
El Ministeri d'Ana Mato ha detectat que 910.000 documents de ciutadans estrangers adults en situació irregular. D'aquest gairebé milió de beneficiaris, als quals se li aplica la reforma, més de la meitat estaven en mans d'estrangers que no viuen a Espanya i s'afavoririen de l'anomenat "turisme sanitari".

A més en total són 417 medicaments els que deixaran de ser finançats per la Seguretat Social, la immensa majoria per a símptomes lleus, encara que 97 d'ells mantindran el finançament per tractar malalties greus o cròniques.

Alguns d'aquests productes són Almax (antiácido), Emportal, Duphalac o Plantago (laxants), Fortasec (antidiarreico) i pomades per alleujar el dolor causat per l'artritis com Fastum, Calmatel, Movilisin, o per al tractament d'afeccions inflamatorias com Zenavan.

Els ciutadans també hauran de pagar per medicaments per a la tos com Mucosan o Pectox, i per fàrmacs per al tractament dels símptomes de la rinitis al·lèrgica, com Rinomax, a més de per l'acetilcisteína per a patologies neumológicas, entre uns altres.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1