Jordi Palmer | Actualitzat el 01/09/2012 a les 23:59h

Barcelona, és Catalunya?

A pocs dies per a la manifestació independentista més multitudinària que haurà vist mai aquest país i mentre vivim una efervescència des de tots els sectors polítics -els favorables i els contraris- que alerten que som davant d'una cita històrica, Barcelona sembla encara de vacances, aliena al que viurà en pocs dies.
 
Com a cap i casal, la ciutat està predestinada a esdevenir protagonista dels dies que vindran. Passi el que passi, passarà a Barcelona. Però és passejar pel centre de la ciutat i constatar que no hi ha cap nervi, cap excitació, cap element que ens indiqui que som a punt de fer història.
 
Que li passa a la capital? Arreu l'independentisme es fa present. A qualsevol lloc del territori onegen les estelades, s'albiren els somnis i es flaira el canvi i mentrestant, a Barcelona, que passa? Res.
 
Fa uns dies l'Alberto Fernández Díaz deia que Barcelona, com a ciutat cosmopolita, seria l'antídot del nacionalisme. Però no és això. Simplement, Barcelona encara dorm. Potser que l'anem despertant, que sortirem a la tele.

Navega per les etiquetes

catalunyabarcelonamarxa 11s

COMENTARIS

+3
-0
No toca dir això
Barceloní, 02/09/2012 a les 23:38
Aquest és un article que l'únic que fa és crear mal rotllo i destabilitzar la gent.

Sóc jove, vaig néixer i visc a Barcelona, en un barri amb força immigració espanyola. La majoria dels meus amics tenen pares o avis que són part d'aquesta immigració (jo mateix), i entre nosaltres ja hem parlat de la mani algunes vegades. Sense anar més lluny, hi anirem, i ens fa molta il·lusió anar-hi.

De nosaltres, puc assegurar que la majoria no haguéssim anat a la mani si s'hagués fet fa 3 o 4 anys. I més gent que conec, el mateix. És cert que entre els adults el tema "independència" és encara una mica tabú, però entre els joves això va canviant. Tot al seu temps.

Això sí, l'últim que s'ha de fer és criticar el que existeix, que, agradi o no, és la realitat. I menys si volem una manifestació i un moviment "unitari".
+2
-0
T'equivoques
Anònim, 02/09/2012 a les 23:16
No comparteixo la tesi de l'article. Durant molts anys a BCN havia fet fortuna un cert barcelonisme pseudocosmopolita, contraposat al nacionalisme català. En canvi avui, i ja bastant abans de les darreres eleccions municipals, catalanisme i barcelonisme han esdevingut indestriables i la major part dels barcelonins en són plenament conscients. Una altra cosa és que a la capital l'independentisme tingui menys capacitat per fer-se visible que en determinades capitals de comarca, de dimensions i composició sociològica molt diferent. I poca broma, perquè per raons demogràfiques òbvies, el futur del país es juga a Barcelona i la seva àrea geogràfica, per guanyar un referèndum per la independència és imprescindible que el sí guanyi a la capital, només amb la Catalunya de comarques no ens sortirem.
+2
-1
Tots a la manifestació de 11 de setembre!
Anònim, 02/09/2012 a les 23:10
De quina Barcelona parleu?

Les grans ciutats, per als que no sortiu mai del vostre barri, solen tenir moltes cares i hi ha de tot. A més a les capitals dels països ocupats és on hi ha sempre més pressió de l'ocupant i alhora més renegats que s'enganxen al poder.. i el poder polític i la caixa ara per ara són espanyols.

Solament una constatació: hi ha moltíssims municipis on a la casa de la Vila des de fa anys i panys solament oneja la nostra bandera i tothom ho accepta, natius, forasters, turistes i passavolants... us imagineu que ara a banda i banda de la Plaça de St Jaume de Barcelona solament hi onegès la nostra bandera, a part de la Barcelonina al cantó mar?

N'hi ha que sembla vos oblideu que fa 300 anys que som un país ocupat i menyspreat. Què voleu que Barcelona de cop i volta ignori tot aquest periode d'ocupació?

No us preocupeu minyons, quan el nostre estat sigui una realitat a Barcelona de sobte tothom serà independènctista de "tota la vida", tal i com després de la desaparició de la fotuda dictadura tothom va resultar que durant els nefastos 40 anys, "tothom" havia estat demòcrata. On eren?

+2
-1
La censura alexandrina
J.A., 02/09/2012 a les 23:08
Per cert, el Víctor Alexandre ja s'ha inventat un altre sistema per censurar els comentaris que li són desfavorables. Com que ja no els pot censurar, com feia al seu blog d'e-notícies, era algú es dedica a manipular les votacions desfavorables per amagar en seguida els comentaris que no li agraden. A mi me'n acaben de publicar un al seu article i immediatament han aparegut de cop un munt de punts negatius i el comentari ha quedat amagat. Tot plegat patètic.
+4
-1
A BCN hi ha de tot.
AnnaRosa, 02/09/2012 a les 22:27
Sóc de Barcelona, catalana, xarnega i sóc indepencentista.
També em considero anarco-cristiana.
Aniré a la mani.
+5
-1
barceloní
Anònim, 02/09/2012 a les 22:18
Només a barcelona ciutat hi ha més independentistes que a qualsevol altre capital catalana, per més municipi independentista q sigui, el que passa que també hi ha molts peperus, sociates etc. o sigui que no diueu tantes bajanades.
+1
-1
SI com a resposta .
Anònim, 02/09/2012 a les 22:08
I Saragossa és Aragó .
I quan arriba el moment .
Cantan al mateix cor .
+3
-11
Bcn
Ernest., 02/09/2012 a les 22:07
A la majoria dels barcelonins el que els interessa és tenir una ciutat agradable, habitable i neta, a on es pugui treballar i viure amb dignitat, i no les tonteries que es discuteixen en aquest fòrum, que no interessen pràcticament a ningú.
+3
-6
Sap greu, però és així
Anònim, 02/09/2012 a les 22:01
Jo he viscut 8 anys a Barcelona i enlloc m'he sentit tan estranger. De part d'un empordanès emprenyat.
+4
-5
No m'agrada Barcelona
Albert bcn, 02/09/2012 a les 21:57
La Barcelona de sociates i convergents és tant patètica com els articles del Víctor Alexandre.
+5
-1
Barcelona és una ciutat que ha estat...
Anònim Barcelona, 02/09/2012 a les 21:28
Barcelona és una ciutat que ha estat governada pels socialistes durant més de 30 anys...Inevitablement, mai han fet un veritable esforç per catalanitzar la ciutat...Només han intentat anar a remolc de Madrid...I ara tenim una ciutat governada pels convergents, però que tampoc sembla ser que vulguin canviar l'actual "status quo"...No ens hem d'enganyar, ara com ara, tenim una ciutat que té unes polítiques molt condicionades per socialistes i populars, sucursalistes de partits espanyols... Malgrat tot, la nostra ciutat, mai deixarà d'ésser una gran ciutat,admirada per tothom pel molt que té...
+8
-16
CALLEU HOME!
Anònim, 02/09/2012 a les 20:58
A BARCELONA NOMÉS QUE PARLEU CASTELLÀ. NO US INTERESSA EL TEMA INDEPENDENTISTA EXCEPTE 4 GATS. TOT XARNEGOS, IMMIGRANTS I 4 PIJOS CATALANS DE LA PART ALTA QUE VOTEN AL PP.

DEMANEM MANRESA, VIC O GIRONA COM A FUTURES CAPITALS D'UNA CATALUNYA INDEPENDENT!

BARCELONA FA ANYS QUE NO REPRESENTA CATALUNYA!
+14
-2
puntualització
xinxano, 02/09/2012 a les 20:15
Al barri de Gràcia de BCN hi ha estelades pertot arreu ja des de fa temps, a altres barris també.

Sí, aquí a Barcelona també ens hem assabentat de la gran mani de l'11-S, també en parlem i us puc dir que hi anirà molta gent que abans mai s'havien mobilitzat.

Tots sereu benvinguts a casa vostra, aquí som tan catalans com a Olot, Cervera o Móra d'Ebre. És fàcil criticar-nos però els que estem en primera línia de foc, almenys des del punt de vista de la llengua, som nosaltres.
+19
-3
Barceloní i independetista
Anònim, 02/09/2012 a les 19:58
Amb perdó però aquest article em toca els pebrots! que aquí ho tenim més complicat, segur!
ara bé a Barcelona, fem molta feina i si cada cop hi ha més fills d'Immigrants espanyols que avui abrasen la nostra causa es gracies a que els catalans de barcelona i la seva àrea metropolitana ens hem esforçat en mantenir la nostra catalanitat com a element integrador. si comenceu amb el rollo de les dues catalunyes ja anem fotuts! catalunya es el que es, i em de fer un esforç per explicar que som i que volem a la gent de fora, sobretot a Barcelona.
+4
-14
Barcelona si.
Anònim, 02/09/2012 a les 19:15
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+20
-11
No és cert. A Barcelona la catalanitat augmenta
Barceloní de tota la vida, 02/09/2012 a les 18:43
Aquest article no s'ajusta a la realitat. La situació a Barcelona d'entrada és un error comparar-la amb la de la resta del país perquè no hi ha cap altra metropoli en tots els PPCC que en siga comparable. Aquí hi ha gent de tot el món, i no cal dir que com a capital va atraure de seguida les ansies espanyolitzadores dels colons i dels seus capitostos.
Amb tot, la catalanitat hi és, els barcelonins catalans hi som i el nostre independentisme també. Les consultes no van ser gaire diferents de la resta del país, i el SI hi va guanyar amb un resultat força lluït. Tot i ser una consulta sense valor prou gent de Barcelona hi va participar.
El català s'hi sent, però no és pot obviar que les ciutats com ara Barcelona són un pol d'atracció i entre turistes, colons espanyols, i immigrants és normal que la llengua catalana doncs en sigui una més i no la principal. Jo he observat una gran millora en aquest aspecte i se sent parlar en català molt més que anys enrere.
Res no és etern, i si van marxar els sociates de l'ajuntament, en part és perquè la manera de pensar dels barcelonins també està canviant.
+19
-8
Alerta
Anònim, 02/09/2012 a les 18:38
Alerta amb aquest comentari:

Catalunya expolía Barcelona.
Parsifal, 02/09/2012 a les 18:16

La frase que l'area metropolitana financia la resta de Catalunya, que es deficitaria, es un dels arguments preferits que han posat en circulació els serveis espanyols per afeblir l'independentisme i mobilitzar tant els "ciutadans del món" tipus pijoos del PSC, com els espanyols anticatalans del cinturó.

A mi no em fa res finançar la comarca més pobra de Catalunya per la senzilla raó que és del meu país. Però no m'agradar finançar la del país veí. Igual que als espanyols no els agradaria finançar perpinyà. M'explico?
+9
-31
Cataloniawatch
Candide, 02/09/2012 a les 18:37
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+16
-9
de l'hospitalet de llobregat
Anònim, 02/09/2012 a les 18:20
Quina cagada d'article. Potser a Bcn capital no som majoria, però només cal sortir a les festes majors dels diferents barris barris i moure't una mica per veure que hi ha força independentistes a Bcn. i pel que fa a la resta de l'àrea metropolitana, penso que l'important és que molta gent que va venir als anys 60 -70 i que en un principi hagués triat pel no, ara majoritàriament podria abstenir-se o alguns fins i tot votar pel si.

Tothom sap que l'independentisme és molt fort fora de l'AMB, però a dins no està ni molt menys perdut.

No és tant important la pujada de l'independentisme si ho comparem amb la devallada que han fet els unionistes.

+12
-37
Catalunya expolía Barcelona.
Parsifal, 02/09/2012 a les 18:16
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+15
-6
Diversitat
Indígena, 02/09/2012 a les 18:03
Hi ha persones que no exterioritzem el nostre independentisme. A Barcelona en som molts, depenent del barri més o menys, els que no ens signifiquem com a independentistes. L'article fa una anàlisi massa superficial i arriba a conclusions poc fiables.
+4
-6
Els que van contra la "mani". Proposta.
Anònim, 02/09/2012 a les 15:35
També tenen dret a dir-hi la seva. Podrien fer una cadena humana en algun punt de la trajectòria i aturar els manifestants, sempre que anessin pentinats -els que tenen cabell- afaitats, dutxats, ben vestits, amb les panxes contingudes per faixes o alguna cosa, i totes les peces dentals substituïdes.

Com que cadascun té les seves dèries particulars, seria com un galliner. Els assistents, patrocinats per la diputació de Madrid, podrien ser Vidal-Quadras, el catedràtic de Física, l'actor Boadella, el cantant Loquillo, el pallasset amb graduat escolar Dedotres, el filòsof Azúa, el catedràtic de dret constitucional Francesc de Carreras, etc.

L'un podria destacar l'"endogàmia", l'altre les clares analogies amb el nazisme, un altre podria fotre's pets reclamant honor, èpica i feina ben feta, l'altre destacaria que els castellanoparlants sofreixen un vertader apartheid i neteja etno-lingüística. Farien goig. També convindria que hi acudissin els "tapats" i confessessin el que pensen de veritat, com el Tole-Lady.
+12
-6
O ara o qui sap si mai
Jordi M, 02/09/2012 a les 15:07
La immigració a Madrid no té res a veure amb la immigració a Catalunya perquè no era colonització. I ni de conya, és que ni de conya pot comparar-se la immigració d'espanyols a Catalunya amb la que hi va haver al País Basc. Ni de conya. I per acabar, anònim, els simpatitzants del yihadisme no som els nacionalistes catalans sinó els progres que, al servei conscient o inconscient d'Espanya, van ajudar a consolidar aquella colonització i ara voldrien fer el mateix amb la posterior. Sort que s'han quedat sense menjadores.
+8
-30
212
Anònim, 02/09/2012 a les 15:02
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+28
-7
Visca Barcelona !
Un de comarques, 02/09/2012 a les 14:31
A Barcelona van votar 250.000 barcelonins :

SI = 230.000 barcelonins
NO = 22.OOO barcelonins

Per tant es pot dir que BARCELONA ÉS INDEPENDENTISTA I CATALANA perque el SI va treure més vots que el PSC i el PP junts a les eelccions municipals.

La picabaralla artificial Barcelona contra comarques i comarques contra Barcelona no té sentit,és absurda,no hi guanyem res i només perjudica al país.
+26
-6
Barcelona, posa't patriòtica
Anònim, 02/09/2012 a les 14:14
Els barcelonins i barcelonines s'haurien de mobilitzar en massa. No només es juguen la llibertat de Catalunya, sinó la capitalitat del país. S'estimen més ser una ciutat oberta i cosmopolita, la capital d'un país avançat o una ciutat espanyola provinciana de tercera? Vinga, poseu-vos les piles.
+12
-12
Resposta a "vaja"
Anònim, 02/09/2012 a les 13:57
Has escrit:
"vaja
Anònim, 02/09/2012 a les 11:39
Barcelona està exempta d'aquest provincianisme d'alpargata, truita de patates i escuradents a la boca.
benvingut a la Catalunya real."

El millor que deu tenir Barcelona és la teva mare fent de bagassa a les Rambles...

+7
-28
Sóc independentista, però pago i no cobro, com la majoria.
Pay-per-indepe, 02/09/2012 a les 13:46
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-26
A joanet
Anònim, 02/09/2012 a les 13:39
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-31
Sentit comú, nois i noies
Anònim, 02/09/2012 a les 13:28
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+38
-5
Barcelona capital de la nació catalana!
Anònim, 02/09/2012 a les 12:54
Deixeu de dir bajanades sobre Barcelona i preocupeu-vos més d'altres llocs de Catalunya on realment la catalanitat està en perill o ja tocada de mort: L'Hospitalet, Santa Coloma, Cornellà.

L'antibarcelonisme és una dèria patètica.
+11
-26
la realitat
Anònim, 02/09/2012 a les 12:33
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-6
Edavant!
Anònim, 02/09/2012 a les 12:26
Barcelona es menys catalana i molt menys unida que la resta del territori Català. Estic intentant donar a coneixer aquest bell article sobre l'evolució Europea. El títol: Europa serà Catalana, o no serà.

És molt bonic i verdader, si teniu 2 segons doneu-li una ullada! Visca Catalunya!


http://boxedpress.com/sociedad/europa-sera-catalana-o-no-sera
+7
-37
vaja
Anònim, 02/09/2012 a les 11:39
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+11
-26
al del las 10.56
Anònim, 02/09/2012 a les 11:26
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+28
-8
...
Anònim, 02/09/2012 a les 11:15
Soc de Nou Barris i et puc dir que estas estas una mica desactualitzat. Repetir els tòpics espanyols de sempre Barcelona = espanyola, comarques = catalanes, apart de ser mentida, no ajuda gaire.
+24
-9
Neus Fran
Anònim, 02/09/2012 a les 11:12
Com a independentista que sóc, us ho dire amb el cor a la ma:

Visc a Barcelona i em sento molt sola!

Ningú parla de la manifestació. Ningú parla del espoli al carrer.
La segona gran immigració de Catalunya, la dels anys 60-70, i que son els meus veins, mira cap a un altre costat. Es un tema tabú.

+29
-6
I els immigrants castellans què?
Joanet, 02/09/2012 a les 10:56
Home, és normal.

Si van enviar-nos 2 milions de castellans a l'Àrea Metropolitana no esperis que s'hi respiri catalanitat. Colonialisme en estat pur.
+16
-7
La realitat és més gran
Anònim, 02/09/2012 a les 10:41
La mili només tenia una cosa positiva: t'obligava a conviure amb gent de tot tipus, t'obligava a sortir de la bombolla en que vivies. Les univertitats i el món associatiu són èlits importants, però proporcionalment petites. Que vegis independentisme a aquests móbns és significatiu, però no definitiu. Si voleu saber què volem els catalans, escolteu a tots els catalans, no només els del vostre entorn.
+27
-7
Observacions
Montserrat, 02/09/2012 a les 10:04
Algunes observacions a comentaris anteriors:

- El nombre d'estelades per poblacions no es representatiu de res. Hi ha molt nou independentista que sse sent cofoi de ser-ho i ho demostra. Els que fa més anys que ho són ja passen més de simbols, estan mes que farts d'Espanya, i el que volen son sortides, anar de cara a barraca com diu en Puyal, no anar jugant a posar banderes, que costen diners, s'han d'anar a comprar no se sap on, etc. Hi ha pobles de comarques que voten nacionalista en un 90% i son quasi sense estelades. Jo mateixa no l'he posat mai.

- Que visquin cinc milions a l'area metropolitana i dos i mig a la resta no es determinant. D'aquests 7,5 milions, molts són gent que viuen a l'AMB i no tenen dret a vot. No compten. Després hi ha els que viuen a l'AMB i s'abstenen per sistema a totes les eleccions i dubto que l'espanyolisme els pugui organitzar per portar-los a votar en massa contra Catalunya. Amb la immersió linguistica han fracassat durant 30 anys. Ara que Espanya trontolla, no podran.

- La clau és que tota la gent que vol el si vagi a votar. Amb aquests ja es guanya fijo, i es compleixen els objectius de la UE a Montenegro, 50% de participació i 55% de si, que equival al 27,5% de la població. L'enquesta del CEO donava un 51% sobre la població i un 64% sobre els votants. Tenim marge per guanyar si les comarques voten en massa.

- L'única sortida de l'espanyolisme seria promoure l'abstenció massiva dels seus per impedir que la divisió d'opcions entre l'abstenció i el "no" assegurés la victòria de la independència, i aconseguir que la participació no arribés al 50%.
+16
-4
Comentari de les 7:59
Anònim, 02/09/2012 a les 09:52
Ara m'assabento que en Montilla era pro-independència. Qui ens ha portat a la ruina més absoluta, dius?
+19
-6
ton
Anònim, 02/09/2012 a les 09:47
Ben cert, aquest periodista nomes viu d'estereotips. Passa per qualsevol universitat i veuras majoria d'independentistes, passa per les associcions de barri. Ara, be la rambla nomes es es un parc d'atraccions al servei del Gaspart i companyia
+18
-22
Dos Catalunyes.
Anònim, 02/09/2012 a les 09:32
Hi ha dos Catalunyes, la de BCN i areea metropolitana, i la resta, cinc milions amb una i, dos i mig i encara a l´altra, ja esa tot dit.
+23
-7
L'únic camí
Anònim, 02/09/2012 a les 09:24
Sigui com sigui, amb senyeres o sense, cal pensar quelcom. Recordeu la manifestació contra la guerra d'Irak? Recordeu la manifestació del 10J? Va passar quelcom a l'endemà?

En una democràcia de baixa qualitat com la nostra, els governs se'ls en fot la gent, només els volen els vots per accedir al govern. Com en un règim totalitari, recordeu Egipte, la única manera de pressionar-los és no cedir, no marxar del carrer, amorrar-los a un cul de sac davant l'opinió mundial.
+12
-51
Esquizofrènia
Teranleto, 02/09/2012 a les 07:59
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+31
-8
||\*/||
Anònim, 02/09/2012 a les 04:08
||\*/|| INDEPENDÈNCIA PAÏSOS CATALANS ||\*/||

Estar preparat és important, saber esperar és encara més, però aprofitar el moment adequat, és la clau de la vida.
Arthur Schnitzler
+31
-8
Alcalde Trias
Anònim, 02/09/2012 a les 03:53
Sóc de comarques i fa setmanes que no trepitjo Barcelona... Així que no opino.

Ara, a nivell institucional sí que cal fer feina. L'alcalde Trias va desestimar d'adherir-se a l'AMI (la qual cosa allunya molt l'associació de la fita del 60% de població, que es marca per tal d'organitzar la Consulta municipal).

Per altra banda, en una notícia apareguda a aquest mitjà, Trias també va etzibar que la independència generava un greu risc de "fractura social".

He llegit que Trias serà a la manifestació... Benvingut. Espero però que no se li guardi cap lloc preferent. Ja n'hi ha prou de fer de cleenex i que la gran massa mobilitzada servim per netejar la cara dels que treballen per frenar la independència.
+27
-10
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 02/09/2012 a les 02:15
Ja podeu anar penjant estelades, que si despres voteu CiU...
+29
-9
És necessari
CurCuSier, 02/09/2012 a les 01:14
És necessari començar a ocupar els carrers i la imatge gràfica de la capital abans del 11S.
És necessari, pels que viatjeu a l'estranger o parleu amb gent de fora, fer pedagogia. He tingut l'experiència recent de saver a un pais nòrdic que, almenys amb la gent que he parlat, Escòcia més o menys ho saven tararejar però Catalunya apenes ho han sentit a la ràdio.
De debò creieu lícit pendre vacances a l'agost i esperar amb tot el seny de món fins a la data assenyalada, donada la gravetat de la situació? On està la rauxa?
Cada minut compta, i cada un que passa fa que el món giri la vista a altres qüestions, de temes complicats el món en va ple.

http://www.helpcatalonia.cat/
p.e. Això ajuda.
ANIMS!
+39
-13
...
Anònim, 02/09/2012 a les 00:55
Quina collonada d'article. Barcelona és ben viva. O és que ja has oblidat la consulta del 10A amb rècord de participació?

+67
-8
Estereotip
Pedrillo, 02/09/2012 a les 00:29
L'article respon a l'estereotip de la "Barcelona no catalana" davant de les comarques "catalanes". Totes dues coses són inexactes. Per exemple, avui venint pel Maresme amb tren, descobreixo que a la catalaníssima Arenys només hi ha 2 estelades a la façana marítima, mentre que en un carrer de l'Eixample en veig (en una illa de cases) quatre. És força més complicat que això.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: SI prepara el 12 de Setembre

SI prepara el 12 de Setembre

La formació independentista prepara una bateria de mesures per portar el clam de la manifestació de l'11S al Parlament

Vés a: Mas Rodó Montonega 2011: hi ha vida més enllà del xarel·lo

Mas Rodó Montonega 2011: hi ha vida més enllà del xarel·lo

Al Penedès hi ha diverses varietats autòctones per aportar personalitat als vins locals

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: