Un any més les conferències són les protagonistes a l’hora de donar el tret de sortida a les activitats programades pel Festival Terra de Trobadors, centrat en la cultura hebraica i el judaisme medieval sota el lema Temps de Sefarad.

A partir de les sis de la tarda a la capella del Convent de Santa Clara, Manuel Forcano, Doctor en Filologia Semítica, hebraista, traductor, escriptor i director de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, oferirà la conferència inaugural del XXII Festival Terra de Trobadors titulada “El llegat intel·lectual dels jueus catalans. Una panoràmica”, que versarà sobre l’herència cultural de les comunitats jueves a Catalunya durant l’Edat Mitjana.

A continuació es presentarà una nova entrega de la publicació cultural Mot so razo, una revista de divulgació sobre la literatura medieval i sobre la poesia dels trobadors coeditada per l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i la Universitat de Girona. La presentació anirà a càrrec de la Dra. Miriam Cabré, professora de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona.

Enguany, com a novetat cal destacar que l’assistència gratuïta al Cicle de conferències del XXII Festival Terra de Trobadors dóna dret al reconeixement de crèdits de lliure elecció per la Universitat de Girona pel curs 2012/13.