La Guia de Recursos Educatius Municipals és un programa educatiu que ofereix a la ciutadania tant propostes d’activitats per a grups, com propostes d’activitats individuals i obertes, un ampli punt d’informació sobre els recursos educatius a la ciutat i materials de suport. Té un contingut transversal i amb representació dels àmbits culturals, socials, esportius... Hi ha propostes molt variades i prova d’això és que durant el curs 2011-2012 s’han comptabilitzat 8.340 participacions a la activitats de la Guia. El 2001-2012 es van produir 5.000 participacions.

A més d’activitats molt seguides com ara “Anem al Teatre”, “Anem a Escoltar música” per aquest curs 2012-2013 s’han preparat novetats com ara “La Rita Xuclalletres ens visita”, “Coneguem les Gàrgoles de Foc”, “RACC Educa”, entre d’altres. En total 29 activitats i 12 propostes per conèixer els equipaments de la ciutat.

Un dels objectius de les activitats és difondre a la ciutadania tots els equipaments que hi ha a Banyoles, descobrir l’entorn, i afavorir els valors positius i la convivència. La Guia és en format digital, i es pot descarregar al banyoles.cat i al bloc del Servei d’Educació (http://blocs.banyoles.cat/educacio). Precisament en aquest bloc es pot tramitar la instància de sol•licituds de les activitats i l’enquesta de valoració.